plati ili pati

stella93

Ističe se
Poruka
2.948
omiljena aktivnost moje skole ovih poslednjih dana produzene skolske godine je uterivanje nepostojecih dugova uz pretnju da onaj ko ne plati nece dobiti svedocanstvo... s obzirom na to da ja nemam nameru da finansiram njihova ludila (jer sam to sto oni traze vec platila) i da ne dam ni dinara, da li skola zaista ima pravo da mi neda svedocanstvo? (pri tom nisam u pitanju samo ja vec celo moje odeljenje)

omiljena aktivnost moje skole ovih poslednjih dana produzene skolske godine je uterivanje nepostojecih dugova uz pretnju da onaj ko ne plati nece dobiti svedocanstvo... s obzirom na to da ja nemam nameru da finansiram njihova ludila (jer sam to sto oni traze vec platila) i da ne dam ni dinara, da li skola zaista ima pravo da mi neda svedocanstvo? (pri tom nisam u pitanju samo ja vec celo moje odeljenje)

Nemaju pravo, a koliko znam postoji i neki poverenik prava građana? (nisam siguran kako se tačno zove) kome se prijavljuju takvi slučajevi.
A za ubuduće, mislim da bi trebalo uvek tražiti neku priznanicu u trenutku kada im dajete pare

nemojte im dati pare :P
lopovi su to ............

hvala na informacijama :)
da ironija bude veca moje odeljenje je tu poslednju ratu i preplatilo, sva ostala odeljenja su davala po 1200 din. a mi po 2500 (na osnovu nekakvog duga), i sada kada je sve isplaceno, mesec dana kasnije ovi iz racunovodstva vade neki novi dug od 500 € za odeljenje. Ja sam rekla da im necu dati ni dinara vise pa i neka mi ne daju svedocanstvo, ali sad vidim da prete u prazno, pa sa tim izmisljenim dugom mogu da se slikaju. A da ne pominjem priznanice, ni na jednoj nema datuma, mislim da ni oni sami ne zele da uvaze priznanice koje su izdali :eek:

stigla danas i steta za naplatu, 3500 din za celo odeljenje, plus prozor od 12 000 koji ce platiti oni koji su ga razbili...
zute banke vise ne dam, kad mi posalju napismeno sta je sve osteceno, i ako stvarno jeste mogu da platim a ako izmisljaju :evil:
inace ova 'steta' i nije velika, prosle godine je trebalo da platimo 12 stolica :eek: :eek: :eek:
a to za djacki dinar, i mi ga placamo svake godine, 1800 din. a nisu u stanju da od tih para kupe ulaznicu za bazen kad imamo fizicko na bazenu....

Back