bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Jel zasto je onda postareva plata 12 puta veca u CH nego u SR?Još gore je u CH ako niste znali.
Sta to svajcarski postar vise radi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel zasto je onda postareva plata 12 puta veca u CH nego u SR?Još gore je u CH ako niste znali.
Jel zasto je onda postareva plata 12 puta veca u CH nego u SR?
Sta to svajcarski postar vise radi?
Ovde se zaposljavaju ljudi iz inostranstva takodje na poslovima gde su plate na nivou Evrope. Imas firmi koji specijalno prave oglaseŠvajcarska radna snaga ima ogromnu konkurenciju.Konkretan primer:nedavno je direktor zološkog vrta otišo u penziju i tražili su drugog.
Za to radno mesto se javilo 140 što su takođe konkurisali.Nažalost uzeli su jednog iz Nemačke.Kako bi vam se sviđalo da u
Srbiji konkurišu za jedno radno mesto a firma umesto vas da primi dovede nekog iz Kine ili Albanije.
Ovde se zaposljavaju ljudi iz inostranstva takodje na poslovima gde su plate na nivou Evrope. Imas firmi koji specijalno prave oglase
da privuku ljude iz inostranstva hvaleci zivot u Beogradu.
Ovde se zaposljavaju ljudi iz inostranstva takodje na poslovima gde su plate na nivou Evrope. Imas firmi koji specijalno prave oglase
da privuku ljude iz inostranstva hvaleci zivot u Beogradu.
Isto to možeš reći za tog Švabu...Ima i toga da stranci rade u Srbiji.Jesu li oni krivi što su majstori svoga zanata.
Isto to možeš reći za tog Švabu...
Prosečne neto plate (bez poreza i doprinosa) su prošle godine u 21 afričkoj zemlji bile veće nego u Srbiji, a u 12 država su bile niže, rekao je danas agenciji Beta direktor Mreže za poslovnu podršku u Srbiji Dragoljub Rajić.
On je podsetio da je u 2016. godini prosečna neto pata u Srbiji iznosila 397,49 dolara ili 46.097 dinara.
"Niže prosečne neto plate nego u Srbiji u prošloj godini imali u zaposleni u Mauritaniji -332,68 dolara, Gani -313,82 dolara, Keniji - 279,03 dolara, Ruandi - 270,22 dolara, Tunisu - 269,34 dolara i Togu - 249,93 dolara", rekao je Rajić.
Prosečna plata u Srbiji 2016. godini, prema njegovim rečima, bila je veća i od plate zaposenih u Nigeriji - 230,31 dolara, Somaliji - 202,86 dolara, Ugandi -164,94 dolara, Egiptu -157,69 dolara, Senegalu - 140,09 dolara i državi Mali -114,20 dolara.
Dodao je da su više prosečne plate od građana u Srbiji u prošloj godini imali zaposleni u Angoli, Libiji, Zambiji, Lesotu, Južnoafričkoj Republici i Malaviju, gde su iznosile od 1.806,50 do 1.126,12 dolara.
"Srbiju su pretekli i Liberija, Namibija, Gabon, Svazilend, Kongo, Bocvana, Sudan, Džibuti, Obala Slonovače, Čad, Tanzanija, Ekvatorijalna gvineja, Maroko, Mozambik i Zimbabve, gde su plate iznosile od 998,93 do 397,78 dolara", rekao je Rajić.
Većini tih zemalja, prema njegovim rečima, nedostaju osnovne životne namirnice i prinuđene su da ih uvoze, za razliku od Srbije koja ima i viškova za izvoz.
"Do 2008. godine neto zarade u Srbiji osetno su rasle jer je to bio period privatizacije pa je država punila budžet za zarade u javnom sektoru koje u značajnoj meri utiču na prosek zarada u zemlji jer u javnom sektoru, javnim preduzećima, državnoj upravi i lokalnim samoupravama radi više od 42 odsto zaposlenih u Srbiji", rekao je Rajić.
Dodao je da je 2008. godine započela svetska kriza ali da je značajan broj afričkih zemalja i u tom periodu imao stalan razvoj i rast u odnosu na Srbiju.
"Ovakvi rezultati pokazuju da koncepciju razvoja ekonomije u Srbiji treba pod hitno preispitati jer je Srbija po stanju u ekonomiji na nivou srednjerazvijenih afričkih zemalja u kojima vlada bezakonje i korupcija", ocenio je Rajić.
Privrednici u Srbiji, prema njegovim rečima, godinama traže promene u privrednom sistemu zemlje i drugačiji pristup razvoju u kome će se dati veći prostor preduzetničkim idejama i obrazovanim i kreativnim pojedincima.
Dodao je da se parafiskalni nameti moraju ukinuti i smanjiti birokratija da bi se olakšalo poslovanje.
http://www.blic.rs/vesti/ekonomija/...je-nego-u-dve-trecine-africkih-drzava/290xkve
Svetla nas buducnost ceka sa naprdnjacima..A ovde se neki podsmevaju zemljama EAU,Afrike,S.Koreji...Sa kojim pravom?![]()
Jeste, al jel vi znate koliko Crnac radi i još pita jel ima još?Ех...где је оно лепо време плате од 80 немачких марака коју смо имали док нам није дошла Америка и Немачка.
Nema nema.Jeste, al jel vi znate koliko Crnac radi i još pita jel ima još?
Povede i ženu i decu moj ti...
Nema tamo ona budjava seljačka fora:"ej kolega aj odradi i moje, znaš ti kako sam ja radio ranije pre nego si došo"
Zajebi priče
Za privatni šta kaže?Vučić najavio povećanje plata u javnom sektoru za 10%
![]()
Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da se nada da će država imati snage da plate u javnom sektoru, do kraja godine ili "za neki mesec", poveća plate za 10 odsto.
Vučić je, na svačanosti povodom otvaranja novog pogona kompanije za proizvodnju presvlaka za automobilska sedišta Magma u Odžacima, rekao da će biti povećane i penzije, a sve to je moguće zato što je kreiran uspešan ekonomski ambijent, jer je država likvidna i nema problema s budžetom.
Kako je istakao, privatni sektor stiže javni, jer je u proteklom periodu povećavao plate više od javnog.
TAGOVI: ALEKSANDAR VUČIĆ , PLATE
http://rs.n1info.com/a249632/Biznis/Vucic-najavio-povecanje-plata-u-javnom-sektoru-za-10.html
Evo potvrde, ko je bio u Africi onda zna.Nema nema.
Ko bi plakao?Evo potvrde, ko je bio u Africi onda zna.
Pa vi bi plakali...
Krstini MilijarderiKo bi plakao?
Neće da rade.Krstini Milijarderi
Bili su Indusi moronu pa su napustili kažu loši uslovi rada i mala plata.Čitaj malo novine lelemudu zakinuti.Može se reći i za tog Švabu.Zato smo glasali ali drugačije je narod odlučio.Mislim da je 20,000 došlo iz Nemačke u CH.
Ako građanima ne smeta ja bi u Srbiji pustio da rade Šiptari ili iz Albanije bi doveo.Automatski bi se politika izgubila.
Bili su Indusi moronu pa su napustili kažu loši uslovi rada i mala plata.Čitaj malo novine lelemudu zakinuti.
I još ih naši bizMismeni zavrnuli na kraju za pare.
Moraš dalje ići.Probaj Nepal,Butan.
Bili su Indusi moronu pa su napustili kažu loši uslovi rada i mala plata.Čitaj malo novine lelemudu zakinuti.
I još ih naši bizMismeni zavrnuli na kraju za pare.
Moraš dalje ići.Probaj Nepal,Butan.
Ti si samo debil i to je sve.Meni ne pričaj o Nepalu ili Butanu i o jevtinoj ili skupoj radnoj snazi.Radio sam u firmi koja ništa nije proizvodila.Proizvodnja je bila u Kini.
Da si tada bio samo da pogledaš film kako ljudi rade i za koje pare nebi verovao.
Ti si samo debil i to je sve.
Opet nešto trkeljaš nepovezano.Da ne poveruje čovek.Ja bi reko da od ovog ne biva ni vrbov klin.
Opet nešto trkeljaš nepovezano.
Ajmo ponovo.
Slikaj pare i papir na kom piše Franak.
Ili izvod sa računa.