Plata preko 1000 evra a nema ko da radi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovde u Nemačkoj fali oko 100000 vozača kamiona.
Ko hoće može da se raspita u ambasadi za uslove odlaska, a po internetu mogu da se nađu oglasi, neke nemačke firme su angažovale ljude koji za njih traže i vrbuju vozače po Srbiji. Može da se nađe solidan posao, samo mora da se nauči jezik i položi ispit za B1 nivo na Göethe institutu.
Plata zavisi od firme i od vozila. Ne zarađuje isto onaj koji vozi dostavni petotonac i onaj koji vozi šleper sa ADR sertifikatom

Dok sam gledao kako da odem iz Srbije upoznao sam kamiondziju iz Engleske, dao mi je link firme koja je tada bila spremna da plati polaganje za C i E kategoriju da bi neko vozio kod njih. Ne znam kakva je sada situacija ali ne verujem da je bolja od kako su naustili EU.

nije to baš toliko plaćeno na zapadu...ima na fejsu raznih grupa...sve to zavisi od mnogih faktora...eu pasoš...da li imaš do 45g ili preko...ako imaš preko, treba ti bruto plata od 3950 evra da bi dobio nemačke papire..brat mi sad kreće da vazi u Austriji, ali kao mađarski radnik, jer ima preko 45...treba da vozi opasne materije, a engleski jezik odlično govori...nemački slabo, tek uči

nije to baš toliko plaćeno na zapadu...ima na fejsu raznih grupa...sve to zavisi od mnogih faktora...eu pasoš...da li imaš do 45g ili preko...ako imaš preko, treba ti bruto plata od 3950 evra da bi dobio nemačke papire..brat mi sad kreće da vazi u Austriji, ali kao mađarski radnik, jer ima preko 45...treba da vozi opasne materije, a engleski jezik odlično govori...nemački slabo, tek uči
Ako vozi opasne materije engleski mu je dovoljan, pošto su oni koji šalju robu dužni da urade kompletnu dokumentaciju na jeziku pošiljaoca, jeziku primaoca, jeziku prevoznika i jeziku vozača. Tako je bar ADR propisivao pre nekih 15 godina

Ako vozi opasne materije engleski mu je dovoljan, pošto su oni koji šalju robu dužni da urade kompletnu dokumentaciju na jeziku pošiljaoca, jeziku primaoca, jeziku prevoznika i jeziku vozača. Tako je bar ADR propisivao pre nekih 15 godina
pre korone je vozio autobus u Londonu, taman da dobije papire, krenu korona i dobio otkaz...onda vozio za neku slovačku firmu, jedno tri meseca i tu došao u sukob sa dispečerom oko neke pozicije u Francuskoj, pa se vratio kući

MOŽDA je proleće najbolje vreme za renoviranje stana, ali ko ima takve planove valjalo bi već da kapariše radnike. Domaćinstva koja izda neki kućni aparat ne moraju baš toliko da čekaju, ali uz skupe elektronske delove i ruke majstora, sasvim je verovatno da će ispravan potražiti u - radnji. U Srbiji je sve teže doći do molera, zidara, električara, vodoinstalatera... Najiskusniji su otišli u inostranstvo ili mogu da biraju klijente.​

MOŽDA je proleće najbolje vreme za renoviranje stana, ali ko ima takve planove valjalo bi već da kapariše radnike. Domaćinstva koja izda neki kućni aparat ne moraju baš toliko da čekaju, ali uz skupe elektronske delove i ruke majstora, sasvim je verovatno da će ispravan potražiti u - radnji. U Srbiji je sve teže doći do molera, zidara, električara, vodoinstalatera... Najiskusniji su otišli u inostranstvo ili mogu da biraju klijente.​

Uvek zavisi kakav si covek i gazda, bezobzira na pare majstora kupujes ponasanjem.
Dakle uvek imam majstora za sve osim za auto, oni imaju posla prekoglave i pare nista ne znace, jedino im je bitno da mogu sto brze da izbace vase vozilo, isto kao lekari.

Back