Plasma vs LCD

LCD tehnologija je zadnje dve godine toliko napredovala da je stigla i prestigla Plazmu.
Čak i SONY prestaje da pravi Plazma televizore.
Ustvari i plazma tehnologija i LCD već idu u penziju jer su se pojavili bolji, jeftiniji, dugovečniji televizori "ORGANIC". Uveliko se prodaju u USA i JApanu, a u Evropi kreće prodaja 31.12.2008.g.

Stvari stoje ovako.

Potpuno funkcionalni LCD TV ne može da se kupi ispod 1.000 evra. Sve ispod toga je zavaravanje, a često je i slika na tim televizorima lošija nego na vašim starim CRT televizorima.

Tačno je da stiže OLED tehnologija koja će omogućiti mnogo veće dimenzije, savršenu sliku i koji će biti toliko tanki da skoro mogu da se urolaju kao slika. Njihova proizvodnja je jeftinija od LCD-a i plazme , ali mi to naravno nećemo da osetimo, jer profit je no 1. UZIMAĆEMA NAM PARE KAD GOD I KOLIKO GOD MOGU.

TV kad prikljucis na Hi-Fi u kombinaciji sa MTV ili sl. pa jos digit. tuner moze biti jako dobra kombinacija i zasluzuje paznju. Za sada imam samo 4 digit. radio kanala na SBB a 50/tak TV. Zvuk je super i nema tu sta da se prica.z:)

Na koje digitalne tv kanale misliš?

U Digi-TV mix ponudi svi su kanali digitalizovani. Kako sad da ti opisem...zvuk je onoliko kvalitetan koliko je izvorno snimljen, remasterizovan, emitovan... Stari snimci su analogni, digitalno su obradjeni i digitalno plasirani. ( AAD, ADD, DDD ) Noviji snimci su full.
Kako bilo, u praksi to zvuci bolesno dobro. Nazalost nemam pojacalo i zvucnike od 10 000 EU pa da se opterecujem detaljima. A obzirom da nisam NISTA ulozio u Digi-TV tuner, osim potpisivanja ugovora sa SBB :D
Nema krcanja, shushtanja, pucketanja. Kako se tamo negde u studiju emituje tako se kod mene u sobi reprodukuje sa onim sto imam...Yamaha "363" + ...

Back