- Poruka
- 42.460
Hvala : )
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav!Planiram setnju do Suve planine i uspon na Trem sa polaskom iz sela Donji Dusnik.Bio bih zahvalan na korisnim informacijama ukoliko vec imas iskustva sa ovom planinom(odakle je najbolje krenuti,kojom stazom ici...)1400 mnv uspon i posle istom stazom dole. Je li neko nekada išao?Od sela Donji Dušnik
jao izvini, tek sad vidim ovo da si pisaoPozdrav!Planiram setnju do Suve planine i uspon na Trem sa polaskom iz sela Donji Dusnik.Bio bih zahvalan na korisnim informacijama ukoliko vec imas iskustva sa ovom planinom(odakle je najbolje krenuti,kojom stazom ici...)
Hvala na odgovoru!Ukoliko neko ima volje za setnju do Trema u naredne dve,tri nedelje moze se javiti u pp.Samo kada se penjes pazi sa leve strane je gore ambis! dakle, ne prilaziti ivicama. to tek gore na grebenu.
Kakav je to planinarski klubu usred Backe ravnice.
Naravno da je bitno ako nema uspona od barem 1000 m onda je to pesacenje i samim tim nije paninarenje.Mali uspon ili veliki uspon nebitno je. Najbitnije je da se uziva. Kada sam bio mali bio sam u izvidacima, samo sta je to malo drugacije. Osobno nisam za planinarska drustva jer su oni organizirani i idu od tocke A do tocke B, sta meni uopce nije bitno.
Pogledaj malo vremensku prognozu pa ces izbjeci prehladuPlanina ce ostati sutra isto na tom mjestu pa odi kad je lijepo vrijeme. U mladosti sam i ja znao ici tako na juris, sada vise ne.
Uzivaj Paula u prirodi![]()
Štoooo?Kakav je to planinarski klubu usred Backe ravnice.![]()
Ajmo ovako vec kada si mi secirao post i zakljucio po svome. Izvidaci ne planinare? Nemam pojma koliko imas km u nogama, ali ja ih imam ko salate. Ne da imam samo u pjesacenju, planinarenju nego i u orjentacionom hodanju u mladosti koje mi je pomoglo za cijeli zivot. Koliko puta si hodao po aziimutu? Hoces li reci da ako ja npr. krenem od doma koji mi je na 900 mnv i ruksakom natrpanim svime potrebnim i obidem u par dana par vrhova od cca 1500 m da to nije planinarenje?Naravno da je bitno ako nema uspona od barem 1000 m onda je to pesacenje i samim tim nije paninarenje.
Znači, u poslednjih god dana 5 puta do Šiljka, jednom po snegu jug, jednom po snegu super sever od sela Luke celim grebenom, jednom sever leti, pa južnom stranom noću leti i sad jug pa na istok preko grebena gde skoro niko ne ide. Mislim, ukupan uspon 1080 m kao i inače, ali je staza preko stena lepa.
Fotke obavezno!Prvi put sam juče popela Rtanj istočnim grebenom. Preporučujem! Posle mogu i fotke da ubacim