planete u osmoj kuci

• Začetnik teme Začetnik teme Zrnka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da, da, uran u 1. kuci bi definitivno dao veoma originalne i nagle ljude koji i te kako mogu da menjaju stvari iz korena i da donose iznenadne odluke, cak i da iznenade sami sebe...a ti si pitala za saturn u 8. zbog sexa? da, on bi mogao da donese neke probleme na tu temu, mada bi stvarno bilo lepo ako bi se jos neko ukljucio u ovu pricu, da potvrdi ili opovrgne ovo sto pricamo :-|

glupisnupi:
hm hm...ovo mi deluje sumljivo....znaci saturn u 8-moj kuci (u Biku) u opoziciji sa mesecom ,venerom ,merkurom

U muskom horoskopu...?
Ne slazem se bas sa Svetlanke u tumacenju ovih aspekata a i ti glupisnupi nisi naveo ima li jos neki aspekt taj saturn. Ta opozicija sa venerom meni vise lici na uskracenje nasledstva sa majcine ili zenske strane, mogucnost veze gde ce biti uskracene emocije ili ces se ti osecati tako. Ova venera u opoziciji moze doneti neke probleme sa reproduktivnim organima, bubrezima kao i sklonost cestim infekcijama mokracnih kanala, neka venericna infektivna oboljenja. Isto tako ova opozicija sa venerom moze naznaciti nevernost u vezi sa bilo cije strane, vezu sa osobom koja je dosta starija od tebe i na neki nacin ta veza moze imati odnos dete-rodtelj, posto je venera pretpostavljam u drugoj kuci, moze se desiti da se nadjes u nekom sponzorskom odnosu sa svojim partnerom . Pod uslovom da su mesec, venera i merkur u skorpiji, sveukupno bi moglo izgledati da si neko ko ima ostar jezik, cesto napada na autoritete, da ti je kao detetu zdravlje bilo vrlo cesto ugrozeno (ako ide iz druge kuce opozicija), da bi morao poraditi malo na sopstvenoj disciplini, nacinu komunikacija sa ljudima a isto tako i sa partnerom. Kao sto rekoh, nisi naveo da li su to svi aspekti koje ima tvoj saturn, tako da sve ovo sturo zvuci. Saturn u ovoj poziciji nekad moze doneti odricanje od sexa ili celibat, drugacije receno, a sa ovim aspektima, sklonost kritiziranju zena i biranju- ili jedna prava ili nijedna. Dalje, ovi aspekti mogu oznaciti neslaganje majke te osobe sa muskarcima, ocem ili drugim "autoritetima" iz porodice, da je majka ta kojoj je nesto oduzeto od imovine i to moguce preko partnera ili da se svesno odrekla . Ako se gleda saturn sa karmicke strane, ovo je kuca preko koje ce ta osoba uciti u ovom zivotu i mesto gde ce najvise ispastati, naravno bitan je, opet napominjem, raspored ostalih planeta. I zapamtite jedno, ne moze se tumaciti samo par aspekata, mora se imati preglednost cele karte da bi se moglo nesto vise reci i stati iza tih reci .
Uran koji se pominje u prvoj kuci, ako dobro shvatam, odnosi se na isti horoskop, jako je bitno da li ima konjukciju sa ascedentom ili ne, a donosi sam za sebe osobu koja je spremna da ide sama protiv svih zbog svojih ideala da to tako nazovemo, osobu koja je sklona jakim promenama raspolozenja i ako aspekti pokazu mozda cak i nasilnom ponasanju po sistemu "cilj opravdava sredstva", ali jedno je sigurno, pred sobom onda imas osobu koja je sposobna da stvari sagleda sa vrha i da to dobro uradi, ne mora ici deo po deo da bi dosla do saznanja.

Da u pravu si da treba imati sve aspekte jer ja njega ne pronalazim u ovim recima. On bas nije neko ko je na jeziku ostar ....nasuprot tome preblag je po mom misljenju.
Ovako ,pogresila sam za Merkur...on mu jeste u drugoj kuci takodje ali ne gradi aspekt sa Saturnom..u pitanju je Jupiter....znaci u drugoj kuci Jupiter ,Sunce ,Venera ,Mesec i Neptun...Uran na ASc u konj. sa Marsom koji je u 12-toj u Vagi ,Pluton Devica, taj Saturn u Biku8-ma i to je sve ...Znam da ima konjuk. meseca i venere....Saturn neptun takodje u opoziciji...Venera konj. Jupiter....saturn trigon pl...i tako...izvini ovako sam s brda-s dola....

ali provali sta on sve ima u 2. kuci!!!! neverovatno. mozda on ne bi ubio za dinar, ali bi za evro :) mozda nije covek neka cicija, ali svakako najvise energije trosi na zaradjivanje ili razmisljanje o novcu, mora da bude tako. ako to nije tako, onda ja dizem ruke od astrologije!

lol.....smejem se glasno...:O)
Vidi...delimicno si u pravu.....ali ne znam ,nije opterecen novcem ...radi kao sav normalan svet..a darezljiviji je nego vecina koje znam...sto prema porodici sto prema prijateljima...zaista....tacno je da ima vise izvora prihoda ,ali ako nesto ne ide nece poceti da kuka...ne znam ..mozda gresim..mozda me bas sad zovne i kaze " Ej vidimo se za mesec dana jer imam neki sleper evra da istovarim ":O) ...ne znam......i mene je to kopkalo sto mu je druga kuca puna...a onda mislim ok..mozda negde u buducnosti nesto krene ..nesto mu padne s Marsa...nemam poima....

svetlanke:
da, da, uran u 1. kuci bi definitivno dao veoma originalne i nagle ljude koji i te kako mogu da menjaju stvari iz korena i da donose iznenadne odluke, cak i da iznenade sami sebe...a ti si pitala za saturn u 8. zbog sexa? da, on bi mogao da donese neke probleme na tu temu, mada bi stvarno bilo lepo ako bi se jos neko ukljucio u ovu pricu, da potvrdi ili opovrgne ovo sto pricamo :-|

Hi, hi, meni je saturn u 8. kuci, ali u lavu, s tim sto sam zensko. Sto se tice sexa, mislim da nije tacno... Ne bih rekla da ne voli promene, vec ih se mozda potajno pribojava iako ih zeli. Mislim da ovim osobama moras dati izvesan prostor kada su pred promenom, jer kad se odluce idu napred... Sto se tice novca, mislim da ima veze sa nasledstvima nekih vrsta.

milimail:
Hi, hi, meni je saturn u 8. kuci, ali u lavu, s tim sto sam zensko. Sto se tice sexa, mislim da nije tacno... Ne bih rekla da ne voli promene, vec ih se mozda potajno pribojava iako ih zeli. Mislim da ovim osobama moras dati izvesan prostor kada su pred promenom, jer kad se odluce idu napred... Sto se tice novca, mislim da ima veze sa nasledstvima nekih vrsta.
ma nije obavezno da saturn u 8.-oj pravi sexualne probleme, to moraju i druge stvari da potvrde, jedan indikator u horoskopu nije dovoljan da to zaista bude tako, mora vise stvari da se slozi. saturn u 8.-oj bi dao mozda konzervativan pristup sexu, gore sam vec to napisala. takodje je i vazno u kom je znaku vrh 8. kuce. a sto se nasledstva tice, saturn u 8. daje teskoce sa istim ili nemanje nasledstva, mada bi mogao i da opise izgled kuce koja se nasledjuje (neka stara kuca) u odgovarajucim dobrim aspektima...

svetlanke:
ma nije obavezno da saturn u 8.-oj pravi sexualne probleme, to moraju i druge stvari da potvrde, jedan indikator u horoskopu nije dovoljan da to zaista bude tako, mora vise stvari da se slozi. saturn u 8.-oj bi dao mozda konzervativan pristup sexu, gore sam vec to napisala. takodje je i vazno u kom je znaku vrh 8. kuce. a sto se nasledstva tice, saturn u 8. daje teskoce sa istim ili nemanje nasledstva, mada bi mogao i da opise izgled kuce koja se nasledjuje (neka stara kuca) u odgovarajucim dobrim aspektima...

da, da istina, potvrdjujem, tacno

napisala sam ti za veneru i mesec, a saturn-jupiter opozicija mi je veoma poznata, imam je i ja :( to je aspekt koji oznacava da osoba ne ume da proceni dobar trenutak kada treba nesto uraditi, stalno sumnja u ispravnost svojih postupaka i zbog toga trpi njena pouzdanost. a ustvari, uopste nema razloga za to izgleda. mislim da su ljudi sa ovim polozajem veoma pouzdani, ali dzaba ti kad ih kolje iznutra. to je aspekt koji najvise utice na samu osobu, a nema puno veze sa okolinom. cak moze da oznacava i baksuzluk u izvesnoj meri.

Back