Planetarijum

y8koxOK.gif

Slab mi je on igrac iskreno, samo ima jak marketing :lol:
Nije uopste Djavo vs. Bog duel, Bog je iznad svega toga, vise je Djavo vs Mihajlo itd.
Nije Djavo liga sa Bogom, zbog toga kazem jak marketing

Eh sad da je slab igrac bas I nije. Kako ga je samo preveslao u prici o jovu :lol: unisti coveka ni krivog ni duznog da bi satani nesto dokazao.

Pa malo je glupo ložiti se na zlo
Gnosticizam baš cenim
Tamo je najgori zlotvor prvi tvorac sveta Demijurg koji ga je naoravio ovakvim odvratnim kakav je

Tako nesto se spominje I u jevandjelju po judi. Nesto im isus rekao da se klanjaju pogresnom bogu ili slicno, nisam skoro proucavao.

Lucifera su katolici uzeli za demona
On je bio bog zore,jutarnje zvezde kod Rimljana

Dosta toga se izgubilo ili je zamenjeno u raznoraznim prevodima. Zar nije na latinskom lucifer naziv za venus?

Hvala :cmok:
Još kad bih neku vajdu od tog imala

Otvori YT kanal da uzmes neke pare:lol:

kako to misliš, nemamo slobodnu volju?
Slobodna volja je samo iluzija. Npr. ti imaš formalno-pravno slobodnu volju da izabereš da li ćeš da kupiš sladoled od vanile ili od šumskog voća. Ali te nesvesno iz nekog dubljeg razloga vuče da kupiš šumsko voće. E pa tako ti važi i za sve druge izbore u životu. To što si studirala isto nisi svojevoljno i potpuno slobodno izabrala već za to postoji neki dublji, nama nedokučiv razlog. I Buda je smatrao da slobodna volja ne postoji, barem ako je verovati knjizi o njemu koju sam čitao.

Agata, jedno pitanje za tebe. U toj knjizi se takođe tvrdi da duša ne postoji. Da li je tačno da budisti ne veruju u dušu? Ako jeste, kako je onda moguće da veruju u reinkarnaciju?

pa jeste, ali nije nesvesno = (slobodna) volja, nego baš naprotiv.
To što me nešto vuče da kupim šumsko voće ne znači da nemam slobodnu volju da izaberem vanilu, samo znači da tu slobodnu volju ne koristim i povodim se za nesvesnim. Što nije ni loše ni dobro, sve zavisi, nego samo pravim paralelu.

Manje-više se uvek povodimo za nesvesnim. Jbt, ja sam sa 19 godina sanjao tačno dužinu svog studiranja. :D Neko bi mogao da kaže, da si zagrejao stolicu i završio u roku san bi bio pogrešan. Ali jadac, ne ide to tako. Previše je taj program duboko ukorenjen. Slobodna volja je samo reč i ništa više. :)

Mislim da taj robot kao i onaj sa snovima funkcionisu po principu informacija koje si upio do 6-7 godine života, dok se mozak razvija i pravi se glavni auto put sa pristupnim saobraćajnicama :D U zavisnosti kako se spoje sinapse i šta si upio tako će ti biti. Tačnije tako ćeš birati između sladoleda. Na primer na onom prvom levelu, nije isto da li si upijao braon, crnu i sivu boju ili plavu, žutu i zelenu. Kasnije se to sve nadograđuje. Neke stvari su naravno i genetske prirode.
Sa snovima je mehanizam za preživljavanje koji te gradi kako bi bio spreman za što više sitaucija i preživeo. Snovi su vrhunski update engine. Treba razlikovati robot snove od astralnih putovanja.
Poenta je svi imamo unikatnog autopilota ali imamo slobodu izbora kada probudimo svest. Jer ti možeš da utičeš na auto pilota. Možeš ciljno da ubacuješ stvari u podsvest. Ne programira podsvest samu sebe, nego je mi programiramo, ako to želimo naravno...Mislim da postoji sloboda izbora i dolazi iz svesti.

Poslednja izmena:
Ili naprosto autor dobro piše, a tema drži pažnju. :) Spominju se i Paracelzijus i Jung i izvesni Austin Osman Spare koji je opisan kao jako zanimljiv lik. Planiram od njega da uzmem nešto da čitam.

Back