Planeta gori, namerno ili ne ali bice sve gore

Motorkotac

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.854
FOTO Amazonija gori, dim se vidi iz svemira. Sao Paulo usred dana prekrio mrak
535d0303-dc8b-4b4c-9806-0e7cfceb4737-rgrtgrtgrt.jpg

-
BRAZILSKA svemirska agencija izvijestila je da je broj požara koji je zahvatio Amazonsku prašumu kao posljedica sječe šuma u odnosu na prošlu godinu porastao za 83 posto.
Institut je podatke prikupljene uz pomoć satelita objavio tjedan dana nakon što je predsjednik Brazila Jair Bolsonaro otpustio šefa ove institucije zbog objave podataka o krčenju šuma, piše BBC.
Aktivisti optužuju predsjednika
Gusti dim koji je nastao zbog požara nadvio se u ponedjeljak nad Sao Paulom gdje je usred dana oko sat vremena vladala potpuna tama. To se dogodilo pošto je snažan vjetar donio dim iz država Amazonas i Rondonije, od Sao Paula udaljenih više od 2700 kilometara.
Amazonska prašuma, najveća na svijetu, ključna je u borbi protiv globalnog zatopljenja.
Aktivisti za očuvanje okoliša za požare okrivljuju Bolsonara, tvrdeći da je poticao drvosječe i poljoprivrednike na krčenje šuma. U međuvremenu je iz američke NASA-e objavljeno da je ukupan broj požara u području same Amazonije nešto niži od godišnjeg prosjeka.
Agencija je izvijestila da više požara gori u Amazonasu i Rondoniji, a njihov je broj nešto manji u državama Mato Grosso i Para.
Šumski požari u Brazilu najčešći su za vrijeme sušne sezone, no neki se namjerno izazivaju da bi se ilegalno krčile šume i da bi se dobio nov prostor za uzgoj stoke.

U manje od tjedan dana zabilježeno više od 9500 požara
Prema podacima Nacionalnog instituta za svemirska istraživanja, od siječnja do kolovoza ove godine u brazilskom je dijelu Amazonske prašume izbilo više od 72.000 požara.
Riječ je o najvećem evidentiranom broju požara otkad je 2013. počelo službeno praćenje ovih podataka. Institut je izvijestio da je samo od prošlog četvrtka zabilježeno više od 9500 požara, uglavnom u području Amazonske prašume.
Za usporedbu, tijekom 2018. evidentirano je ukupno 40.000 požara.
Ricardo Mello, voditelj Amazonskog programa Svjetskoga fonda za prirodu (WWF), za BBC je kazao da su požari "posljedica porasta krčenja šuma, što je vidljivo iz nedavno objavljenih podataka".
Požari se vide čak i iz svemira.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...ao-paulo-usred-dana-prekrio-mrak/2110363.aspx
-
-
capturadepantall-6fc95d8ee70517e32812bde4e2d81150-1200x600.jpg

Da li ste svesni da u Sibiru jos uvek gori? Evo sada i Amazon.

Da li su pozari slucajni ili namerni? Pre ce biti da je i jedno i drugo. Da li su u pitanju neki ludaci koji pale sa zemlje ili mozda cak druge drzave stoje iza ovoga sa svojim letecim igrackicama i slicno, ko zna.
Korist multikompanija?

Samo znam da nam je odzvonilo..a sve brze i jace zvoni. Ne brinem se ja za planetu , ona se uvek oporavi i otresce nas ko buve , ali covecanstvo ide u sunovrat.

Samo trosi trosi trosi, zagadjuj, pa jos malo trosi, sto brze, sto jace....

Da li ste se ikada zapitali, koliko ste stabala u svom zivotu posadili? Ako niste, mozete sada ako imate vremena, mozda ste na pauzi. Probajte da se setite, koliko je to?

Namerno je, i jako je važno da se zna da je namerno.

Nije prirodni ciklus destrukcije i obnavljanja ekisistema, pale šume jer im treba prostor za uzgoj životinja.

Šume mnogu da se obnove, ali zaboravljamo da staro drveće bolje eliminiše CO2 od tek posađenog.

I zaboravljamo da je upravo ta životinjska agrikultura za koju se pale šume najveći emitent metana koji najviše doprinosi globalnom zagrevanju.

Jesi li cuo pricu o zlatnom milionu?

Kazu da je optimum na zemlji 300 miliona ljudi od kojih bi milion bili top a ovi ostali flop.

300 miliona ljudi i imamo odrziv ekosistem

Ubrzo ce nas biti 9 milijardi. Uskoro ce se raditi na tome da se to smanji na razumnu meru

Ево рецимо краставица .. само мрдебератори остану и милина ....рај .....

Mnogo smo posadili,ali mnogo i posekli...
Ali znam ljude na selu koji nikada nisu...

I dokle god svest ljudi ne proradi,biće nam ovako...Planeta Zemlja nestaće jednog dana,uništićemo je mi sami...

Po meni ok je seci drvece ako se radi planska seca i sadnja. Zasto bi pustili da drvo propadne i strune ako se moze iskoristiti. Ali onda i da se nakon toga posadi.
Ja sam do sada sigurno posadio negde oko 2000-3000 stabala.
Znam i ja mnogo njih koji nikada nisu ni jedno. Nazalost, pa ni kod sebe u dvoristu makar jedno vocku.

Po meni ok je seci drvece ako se radi planska seca i sadnja. Zasto bi pustili da drvo propadne i strune ako se moze iskoristiti. Ali onda i da se nakon toga posadi.
Ja sam do sada sigurno posadio negde oko 2000-3000 stabala.
Znam i ja mnogo njih koji nikada nisu ni jedno. Nazalost, pa ni kod sebe u dvoristu makar jedno vocku.

"Ko u zivotu nije drvo posadio
Taj nista nije uradio
I shvatice kad tad

da ne zna sta je hlad...."

To je samo da te navuku da ne budes u ovih milion. Da mislis da ima nade i za tebe

300 miliona je maksimum za resurse ove planete

Treba bombati razne bangladese, indije i slicno. Razmnozavaju se ko ludi. Unistise nas.

A koja je to naucna studija sprovedena da se zna da je bas 300 miliona maksimum?

Koje su to naucne metode koriscene, koji geodetski izvori, matematicki proracuni daj nesto opipljivo?

Znam ja sta. NISTA. Glupa youtube provala i novinarska parka o Bilderberg grupi i njihovim sastancima itd...

Ako vec pricas o tako necemu onda treba da prilozis i cinjenice, neke dokaze.

Ako kazes da je 300 miliona maksimum, pa do kada je maksimum? Da zive do 5100 godine dok ne potrose ili zauvek da se nikada ne potrosi?

Toliko stanovnika ima USA, u kojoj je mnogo praznog prostora. Znaci po tebi svi ostali kontinenti bi ostali potpuno prazni.

Treba bombati razne bangladese, indije i slicno. Razmnozavaju se ko ludi. Unistise nas.
nisu nas oni uništili no djokovići,ronaldi,mesiji,lebron djemsovi,saudijski prinčevi i ostala gamad koja se bahati sa doslovno 50 vila dok preostalih 99 % jadnika zaglupljenih prejadnih gleda i navija za te iste zbog kojih nemogu normalno da žive

Back