Plakati i grafiti: "CRNOGORŠTINE MARŠ IZ SRBIJE!"...

• Začetnik teme Začetnik teme lima
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Po Dusanovom zakonu,Srbima je bilo zabranjeno da sklapaju brakove sa siptarima,sto je tradicionalno ostalo do danas,sa jako malim izuzetcima.Tako da mani se ti tvojih klikeranja

...inace srbi su poznati u svetu po postovanju zakona.
Kazu da se za razne prestupe odsecala ruka ili noga, tako da su u Dusanovo doba bile popularne nevladine organizacije za pomoc osobama sa invaliditetom,
kojih je bio ne mali broj u to vreme.:cool:

Znaš li šta je zanimljivo? To što svi vode antisrpsku kampanju. Hrvati vode antisrpsku kampanju, falsifikuju istoriju, izmišljaju novu, izmišljaju novu crkvu, jezik i sl., pa onda redom Slovenci, Bošnjaci, Makedonci, Crnogorci, Marsovci... Kako to da su jedino Srbi pravi, a svi ostali su falsifikatori istorije i izdajice.

Можда ту и има нечега али како објашњаваш права која имају Албанци у Македонији (четвртина становништва), а истовремено трећина становништва у ЦГ су Срби па немају ништа ни налик тим правима (употреба свог језика, школовање на матерњем-српском језику и сл.)? Како објашњаваш да су Словенци избрисали странце (углавном Србе и Муслимане) из књиге држављана па им то нико није замјерио? Како објашњаваш да су Срби као конститутивни народ избачени из хрватског устава (нелегално избацивање), како објашњаваш да је измјена устава БиХ (нелегална, пошто није усвојена консензусом сва три народа) омогућила прегласавање Срба и референдум за независност?
Да, и ми Срби смо радили грешке али не можемо само ми бити криви. Све ово горе набројано неодољиво подсјећа на управљање кризом из једног центра.
Против сам писања графита и ширења мржње међу народом. Разумијем и Црну Гору што је признала КиМ али такође разумијем и наше потезе. И ми и они штитимо државне интересе гдје и колико можемо.
Када неко сутра донесе одлуку о истој школарини за Црногорца и за Румуна и за сваког странца, онда то неће бити акт против студената Црногораца него стриктно спровођење закона. А онда ће по форумима у Црној Гори пљувати Србију као што ми сада пљујемо Црну Гору.
Толико о објективности већине.

Back