''Pjesma... uvijek miriše na uspomene...''

Pa nisam mislila da pišete cele pesme, već malo da odgovorite na pitanja, da malo polemišemo o nekim stvarima vezanih za muziku koja nas seća na bivšu ljubav, ali...
Krenuli ste drugim tokom, neplanirano...
Nema veze...
Neka bar neko baci pogled na moja pitanja, volela bih da čujem nečije mišljenje... Naravno, hvala svima koji su odgovorili...

@artisti...
:)
I ja mirišem...

Odgovoriću pesmom... pesmama...

Bukvalno zivim za muziku samo mi je zao sto se njoj nisam potpuno posvetio jer znam da bih uspe 100% za bilo koji pravac da se opredelim.
Volim sve vrste muzike bitno je da mi se nesto u njoj svidi sto ne mogu da opisem
obozavam tuzne balade tipa Goo Goo Dollsa Iris
Voli da vezujem pesme za meni drage osobe i da ih se secam i kada ih se secam pustim to iz sebe pevajuci ili kroz suze jer je zdravije nego da drzim u sebi.Tako da me te pesme pogode i dragi mi je zbog toga jer znam da sam ziv i da imam osecanja.
I naravno ne da se mogu probuditi vec se cak pusta i bolesnicima koji su u moi da ih vrati.
Nikada ih ne prebacujem jer nekako svaka ima svoje mesto i moze biti za vise njih.
Najdraze sledeci put ima ih puno;)

Zanimljivo... sve što je napisano...

Mene bas ova pesma podseca..."Eeej nosite ovu pesmu zadnji put,
u jednu ulicu kraj reke,
zauvek zabranjenu...samo za moje korake..."
na moju prvu ljubav,na jednu ulicu kraj reke...

Volim i ja tu pesmu, mada su mi favoriti broj jedan neke druge pesme od Dugmeta...
A razmišljala sam se da, inspirisana ovom pesmom, postavim temu: ''Evo zakleću se'', pa...
Da li da to učinim?
Čekam na prvi odgovor u narednih 15 minuta... :)

nemojte opet jos jednu temu gde se pisu pesme. PLEASE
Uh i ja sam isto pomislila. :-)
Nego, moram da se dopunim, možda nije direktan odgovor na temu, ali Sokolica će mi oprostiti (nadam se).
Ne mislim da neko s kim sam mora da voli iste grupe - pesme ali ipak mi je važno da se naša interesovanja barem dodiruju.
Kad hoću da opišem nešto ili da dopunim svoju priču, često pustim pesmu ili citiram neki stih i generalno puno pažnje obraćam na reči pesme.
Znam da ponekad gnjavim sa tim, ali ne mogu drugačije. :lol:
I još - ne bih mogla da ležim na krevetu s nekim, gledamo u plafon i slušamo neki užas.
Sve vreme bih se pitala šta ja tu radim.
Mislim da ljudi koji vole određenu muziku imaju sličan senzibilitet na neki neobjašnjiv način, a senzibilitet je nešto što ne možete stvoriti kod drugoga - ili ga ima ili nema.
I zbog toga ga volite.
Određene pesme vezujem ne samo za osobe, već i za neke periode u životu, i imam par pesama koje baš ne volim da čujem - naravno, vezane su za neki moj loš period.

U fazi sam blazenstva, a to znaci da sve pesme koje me podsecaju na nekoga ne mogu emotivno da me pogode, da zaboli ili da me uhvati melanholija. Uglavnom reagujem na pesme na taj nacin kad sam "dole".
Al' muzika prati moj zivot i vezujem je za periode. Bez muzike ne mogu da zivim, cak ne bih mogla da budem sa nekim ko nema slican ukus, ne razumem ljude koji nista ne slusaju i kojima muzika nije bitna. Kod mene svira 24h i prati moje raspolozenje. Osim kad se bas uzelim tisine.
A ako mi treba stimulans i pokretac, opet su tu odredjene pesme. Obozavam i da pevam, zna cela zgrada. :-)

heh.. mirise mi citavo dugme.. prate me od perioda najranije mladosti do zrelog doba.. i sto rece mrsava, vise me vezuju za neke periode zivota.. mada, ti periodi i jesu vezani za neke ljubavi.. svaki album me podseca na neki period zivota, a bogami i na poneku ljubav.. a pesme koje sam jednom vezao za neku osobu, niti su deljive niti mogu da se prenesu na drugu osobu

U fazi sam blazenstva, a to znaci da sve pesme koje me podsecaju na nekoga ne mogu emotivno da me pogode, da zaboli ili da me uhvati melanholija. Uglavnom reagujem na pesme na taj nacin kad sam "dole".
Al' muzika prati moj zivot i vezujem je za periode. Bez muzike ne mogu da zivim, cak ne bih mogla da budem sa nekim ko nema slican ukus, ne razumem ljude koji nista ne slusaju i kojima muzika nije bitna. Kod mene svira 24h i prati moje raspolozenje. Osim kad se bas uzelim tisine.
ni ja isto.
i ja sam rekla za to da ne bih mogla da budem sa nekim ko nema slican ukus.
i onda mi je derer reko da sam malogradjanka.
jednostavno mi je muzika previse vazna i takodje hocu da delim nesto meni toliko vazno sa osobom koju volim.
zadovoljstvo bude dvostruko :)

Sokolice, sve tvoje teme su lepe... moram to da ti napisem.

Da nema muzike i knjiga - moj bi zivot bio cisto vegetiranje.
Da, ima pesama koje me podsecaju na neke ljude koje sam volela, lepe dogadjaje...
Da znate da ste me rasplakali, ne znam ko je citirao Dugmice i onu njihovu o ulici kraj reke, ali i ta me dira, dira u dusu...
Hajde, idem, brisem, nestajem, ne mogu vise da izdrzim, eksplodiracu od plakanja...
@ Meda Bozanin: mnogo ti je lep post. Zelim ti svu srecu u ljubavi...
@ divlja: slicne smo ti i ja. Ne moram ni da pisem da volim da te citam. Ali i sama si rekla da si se zamorila za sve ove godine. Ali, nastavi da pises, to super radis.
Za Tebe, nemoj da me zaboravis... :-(

Ima dosta pesama koje me vezuju za odredjene osobe ili trenutke ili scene ili period. Sada vec imam i plejliste koje me odmah bace negde.. cak ih svesno pravim kao neku vrstu delova "biografije" koliko god to idiotski zvucalo i koliko god muzicki zanrovi bili nespojivi. Trenutni Cd u kolima koji pustim kad sam solo u istim:
1- James Blunt - 1973
2- Smiths - Oscilate wildly
3- Jam - Going undergraound
4- Everly brothers - You've lost that loving feelin'
5- Nancy Sinatra - Summer wine
6- Depeche mode - Everything counts
7- Foo fighters - Pretender
8- Dire straits - The men's too strong
9- Sonique - Feels so good
10- Aretha Franklin - I say a little prayer
11- Bob Dylan - Sara
12- Royksopp - Remind me
13- Al Green - Let's stay together
14- Cubismo - Tempera
i za kraj 15- Saban Bajramovic - Parno gras :)

interesantna tema...:)
ništa me ne može vratiti u neki period života i podsjetiti na neka mjesta, događaje i osobe kao muzika i mirisi...
muzika mi je jako bitna, i nisam isključiva po pitanju vrste,
ali u principu najviše volim balade...a da li su pop, rock, jazzy - to mi je manje bitno...
bitno je da se meni neka pjesma dopadne, bilo to zbog muzike, ritma ili teksta...
i da budi neka osjećanja i uspomene...

Back