Pitbul odgrizao uvo devojčici

Sad će pas nastradati. Nije pas kriv već neodgovoran vlasniok kojeg treba strogo kazniti. Takve pse u većini slučajeva nabavljaju vlasnici koji su impotentni,pa se dokazuju sa takvim pasminama. Bitan je odgoj. Kod mene ima suseda stafordicu koja je velika maza. Pas ima takve gene i spada u tzv opasdnu pasminu,ali pravilnim odgojem i socijalizacijom se to može riješiti.
Dali znate da su među najagresivnijim psima male pasmine
1. Pekinezeri
2. Čivave
3. Bigl
Kadf takav pas ugrize nekog to nije vijest,ali kad to učini rotvajler,to je,iako su takvi napadi rijetki.
Ja imam dva psa(zlatnog retrivera i hrvatsku tornjakicu). Bilo je slučajeva napada i zlatnog retreivera koji je obiteljski pas. Sve ovisi o vlasniku i njegovom odgoju.

Пошто сходно својим капацитетима ништа не капираш, поновићу ти питања.

Гледај, пошто не разумеш, да ти објасним примерено твојим капацитетима: те руске мачке што лиферујеш без папира, мораћеш да платиш и да региструјеш одгајивачницу...региструјеш, чипујеш, вакцинишеш.
То је решење паса луталица како је решено свуда у цивилизованом свету, осим у џамахиријама..

Како то да Америка еутаназира 20 милиона паса годишње, упркос СПЦА?
Како то да Амери (350 милиона људи) сваке године усвоји 50 милиона паса? Вероватно је 50 милиона паса укупна цифра, а не цифра о годишњем усвојењу.
Азили у Енглеској нису на буџету, већ их из свог џепа финансирају љубитељи џукела.

О оним хиљадама, које сада лутају улицама и сеју страх.

Селите се ви "љубитељи" у азијатске забити, тамо џукела који тумарају прашњавим сокацима и претурају по отвореним ђубриштима има к'о плеве, ми ћемо остати овде и од Србије направити цивилизовану земљу без чопора луталица.

П.С. Патолошки лажову, немам никакву одгајивачницу кућних љубимаца.

Poslednja izmena:
Да? Кад будеш у затвору, а са тим си сагласна, нећеш моћи да препродајеш мачке без папира, већ ћеш морати да се понашаш у скаду са законом.
Да купујеш или продајеш од стране регистроване одгајивачнице (да за то, ако си власник плаћаш порез), да свака животиња буде регистрована, чипована...све по реду.
Број мачака и паса луталица биће одмах за 70% мањи самом применом закона и нећемо виђати чопоре паса. Биће их, као и свуда, али не у чопорима.
Онда можеш само да гледаш У Кини једу псе и тако даље. Можда се прешалтујеш на опсесију мржње према полицајцима јер су на њих учестали напади последњих недеља

Да? Кад будеш у затвору, а са тим си сагласна, нећеш моћи да препродајеш мачке без папира, већ ћеш морати да се понашаш у скаду са законом.
Да купујеш или продајеш од стране регистроване одгајивачнице (да за то, ако си власник плаћаш порез), да свака животиња буде регистрована, чипована...све по реду.
Број мачака и паса луталица биће одмах за 70% мањи самом применом закона и нећемо виђати чопоре паса. Биће их, као и свуда, али не у чопорима.
Онда можеш само да гледаш У Кини једу псе и тако даље. Можда се прешалтујеш на опсесију мржње према полицајцима јер су на њих учестали напади последњих недеља

Не лупетај, немам никакву одгајивачницу никаквих кућних љубимаца и не скрећи са теме будалаштинама и лажима, већ одговори на питања.

Како то да Амери (350 милиона људи) сваке године усвоји 50 милиона паса? Вероватно је 50 милиона паса укупна цифра, а не цифра о годишњем усвојењу.
Азили у Енглеској нису на буџету, већ их из свог џепа финансирају љубитељи џукела.

Селите се ви "љубитељи" у азијатске забити, тамо џукела који тумарају прашњавим сокацима и претурају по отвореним ђубриштима има к'о плеве, ми ћемо остати овде и од Србије направити цивилизовану земљу без чопора луталица.

Не лупетај, немам никакву одгајивачницу никаквих кућних љубимаца и не скрећи са теме будалаштинама и лажима, већ одговори на питања.

То је био пластичан опис решења проблема, како би разумела ;)
Која питања, прошло време ОЗНЕ, а пронађи сајт SPCA...све пише и више него што треба. Иде чак до лицемерја спасавања паса и усвајања луталица из Багдада и Авганистана у Америци. Лицемерје иде до огавности...
Ни Запад није идеално решио проблем напуштених животиња сасвим нити је то идеално могуће.
Оно што је могуће ту смо се, верујем, сви сагласили. Код нас су друштва за заштиту животиња у чељустима НВО, крађе, небриге и својих супротности улоге.
Негде се слажем да се ови постојећи чопори враћају на места са којих су узети, стерилисани, вакцинисани, осим агресивних, њих свеједно убијају.
Пси су територијалне животиње, живе на станишту заједно са људима и одувек је тако било и биће. Ако одстраниш један чопор, доћи се други, који тек терба да се навикне..да би решио проблем мораш да кажњаваш власнике. Не желим да говорим о педерима и псима, опсесивним маргиналним темама ментално болесног дела једне нације...којој саветујем одлазак одакле су се довукли :))

Селите се ви "љубитељи" у азијатске забити, тамо џукела који тумарају прашњавим сокацима и претурају по отвореним ђубриштима има к'о плеве, ми ћемо остати овде и од Србије направити циви
лизовану земљу без чопора луталица.
Мислиш укупна цифра од постанка Америке?
Које хиљаде агресивних паса... :cepanje:

Селите се тамо где је пас и прасе погана животиња...него шта ћете :lol:

Мислиш укупна цифра од постанка Америке?
Које хиљаде агресивних паса... :cepanje:

Селите се тамо где је пас и прасе погана животиња...него шта ћете :lol:

Види, свакако да нећемо да живимо у псећем измету и мокраћи, а поготово нећемо да тпримо да нам керови, луталице или власнички, нападају децу по улицама. То ће свакако морати да се реши врло брзо.

А иначе, ево коментара једне Бањалучанке око једног чланка о псима:

Ljudi budite sretni vi barem mozete da se setate sa svojim ljubmcima po BG,NS,svim gradovima,mozete ici u parkove a mi u Banja Luci ako hocemo da prosetamo psa moramo da idemo u prigradska naselja ili ako imamo srece pa idemo vikendom na selo i tu mozemo da se igramo do mile volje.U samom gradu je zabranjeno da se seta sa psima pa makar to i bile pudlice i pincevi,a o parkovima da ne pricam.Ja sa djecom i psom ne mogu da idem nigdje zajedno.Jedina nam je sreca pa ne zivimo u stanu nego u kuci sa dvoristem pa imam gdje da pustim svoje ljubimce da se igraju.Ali me svaki put dusa boli kada ih moram ostaviti a mi idemo u setnju ili park.

http://www.24sata.rs/vesti/beograd/...a-koji-nece-biti-menjan/komentari/17392.phtml

Изгледа да је та Бања Лука неки леп град, и да ће градови у Србији морати да проуче искуства са запада...

треба казнити питбула и његовог господара, да се злочин не понови

Наравно, кад други пит булови и остали пси буду сазнали да им је колега добио смртну казну, добро ће размислити пре него што нападну некога.
А вести се данас брзо шире, радио, ТВ, интернет...

Тако је. Нек се замисле и размисле ЉУДИ што им је требало да укрштају опасне пасмине које су опасне по децу. Казнити људе, јер одговорност је на њима. Није Питбул пао са Марса.
........
Пооштрити услове и законе за држање опасних пасмина. Није Питбул Чивава.. :D

E moj ti kad si navikao na disfunkcionalnu drzavu, pa ti nista ne smeta, dok ti ne dodju sa puskom pod nos.

ko?

psi lutalice? :lol:

Drzimo se teme, on tvrdi da je drzava funkcionalna, ja tvrdim da drzava ne radi svoj posao i ugrozava gradjane svojim nemarom, jos je i bezobrazna pa je ogranicila odstetu koju isplacuje za ujed lutalice, tako da vise nije moguce ni kazniti je za taj nemar.

ko bre tvrdi da je država funkcionalna, šta bre haluciniraš ti pando?

Није Србија аутор Закона о добробити животиња, него SPCA :lol: значи, Србија је нешто усвојила, али недовољно за правилно спровођење, а тиче се одговорности самих власника паса, па су се јавили проблеми, јер ми увек имамо соспствене "специфичности", богом дане за манипулацију дебилним светом. У Америци годишње се еутанизије близу 20 милиона паса, а усвоји преко 50 милиона, у Енглеској се у азилима налази преко 100 хиљада само паса (маче башка иду и остали жив. свет),и зна се који се паси еутанизују - болесни, отровани и само они агресивни који не могу да се социјализују. Све остало иде на усвајање. Немци су чак усвојли неке керове из ЦГ азила, нису транспортовали у азиле, него су пре него што су напустили ЦГ већ имали власнике у Немачкој. Свуда постоје пси луталице, у Шпанији сам ја виђао хранилице за луталице, а псе луталице тек понеког, не постоје у оваквим чопорима. Зашто. Због тога што ти на том Западу не би могла да шутнеш пса на улицу, ни мачку, а такође, осим чипа, сви ти кућни љубимци су регистровани. Нема трговине на црно, па ти продам пита без папира. До краја живота, власник мора да се брине о тој животињи коју је усвојио, којој је власник, за коју је одговоран.
О којим ти хиљадама паса говориш на терет пореских обвезника? У Раковици има нешто преко 800 паса, Овча нема ни 200, све укупно можда је 1000 збринутих паса на територији БГ који има, по последњем попису милион и 700 хиљада сталних становника, људи. Да је памети и кад би се само примењивало одговорно држање кућних љубимаца, проблем би за две-три године био решен. Ако вам се не допада, можете да се селите у неку џамахирију или азијатску вукојебину...
Ја, као порески обвезник, више сам забринут за друге ствари у овој држави него за керове и педере јер ове две ствари могу да се реше. Да видимо колико је људи умрло од глади у овој држави јер није имао леба да купи, а да кер није имао за шта да га уједе и то буквално. Колико ће комшија да вам се смрзне ове зиме јер немају за струју. Ко је овде можда отворио тему да је постала пракса да грађани купују лекове на комад?! Нико. И да не причамо о Космету, Рашкој, о кифли детету за доручак, него да набрајамо случајеве Дороти Пиздлтон из Северне Каролине...

300 miliona usvoji svake godine 50 miliona? :eek: jel ti Rayela nesto u rodu? :think:

Ево рјешења:

1. Ресетовати постојеће стање на нулу, односно побити све постојеће луталице
2. Газдама псића дати рок од 2 мјесеца да чипују своје псе, уз одговарајућу материјалну надокнаду, колико већ кошта чиповање
3. Приликом куповине новог пса, обавеззно мора бити исти чипован
4. Комунална полиција треба заустављати газде када шетају своје псе и провјерити да ли су пси чиповани или нису, односно јесу ли стављени у псећу базу података
5. Уколико пас није чипован, наплатити казну од 2.000 евра. Уколико нема тај износ, извршити заплијену имовине, одбити од плате, све мјере наплаћивања казне су одобрене
6. Уколико се на улици нађе пас луталица, који је при том чипован, претражити у псећој бази података ко је власник пса и ребнути казну од 3 хиљаде евра.
7. Обавезно ношење брњице за иоле опасније псе, уколико се примијети да на њушку иста није стављена, казна 1.000 евра.

За најдаље 3 мјесеца проблем паса луталица и неодговорних власнчких паса би се ријешио, а вјероватно и брже.

pretpostavljam da je tebi najbitnija stvar za narod i prosperitet ove države da se smanji broj pasa lutalica, tog tako destabilizacionog elementa :lol:

Pazi ovako, da bi se pravilno resio problem lutalica, potrebna je akcija na vise nivoa.

Potrebna je uvesti efikasnu kontrolu populacije pasa ljubimaca, njihovog radjanja i dalje sudbine, kako bi se sprecilo preveliko napustanje ljubimaca.

Zatim potrebno je da se mnogo azurnije hvataju i sterilisu vec postojece lutalice.

I da se obezbedi smestaj za nestabilne pse, kao i da se agresivni psi uspavaju.

Ovo je za drzavu veliki poduhvat, da bi bila sposobna da ga ostvari potrebno je da funkcionise, a to se onda prenosi i na druge sluzbe, posebno ako akcenat stavis na korupciju i ostale mane nase drzave.

Sve to onda rezultira sposobnijom drzavom, koja je sposobna da se izbori i sa komplikovanijim stvarima.

To sto si ti pomalo glup to da vidis, ***. sta da ti radim, cekaj dok ti neko ne dodje sa puskom u kucu da se opametis.

Drugo, ako drzava nije sposobna da sprovede pravilnu kontrolu pasa, ali je spremna da zastiti ljude, onda barem priznaje svoje greske i nesto radi.

A nama se desava trece, drzava svojim nemarom i propisima stvara problem, a onda se pravi blesava na muke gradjana i jos im se ruga ogranicavajuci vrednost nadoknade za ujed lutalice.

Američki Staffordshire Terrier(pit bull) je pas za širok spektar ljudi. Što god tražili od njega, on će to i pružiti.On je prvenstveno obiteljski pas, najsretniji su kad su među ljudima koji ga vole i koje on voli i čini sve da usreći svog gospodara, te time čini iznimnog kućnog psa koji je tih, miran i poslušan.Iako izgledaju grubo i opasno ovi su psi djeca u duši, uživajući u svom domu, maženju i druženju s ljudima. Stafford će se sa djecom igrati satima i satima, ne pokazujući umor ili dosadu.
Tragično je što su Stafford terijeri i njima slični psi često izvrgnuti lošem publicitetu. BITNO JE ZNATI DA SE PAS NE RADJA OPASAN I ZAO,VEC SE TOME UCI !
Najveci dio ugriza u SAD otpada na PASMINE KOJE NISU STAFORD.Vecina otpada ne pasmine kokere,krizance i razne druge.Broj ugriza je proporcionalan sa ogromnom popularnscu tih manjih pasa.
P.S.Zalosno je koliko su ljudi u Srbiji u zabludi..Samo kod nas ova rasa vazi za "opasnu". U engleskoj ova rasa je poznata kao nanny dog,takodje se koristi za terapije u radu sa bolesnom decom i pokazao se MNOGO BOLJE od bilo koje druge rase tipa labradora. Eto toliko sam htela da napisem u nadi da ce bar neko malo razmisliti o ovome..Samo onaj ko ima Staforda,ili ovde nazvanog pit bula, moze da sa sigurnoscu potrdi sve sto sam gore navela. Onaj ko ga nije imao moze samo pricati napamet. I jos nesto..trogodisnja devojcica je ipak mnogo mala naspram jednog staforda,a taj pas da je hteo da je napadne dee verovatno nebi bilo zivo. Toliko..

Back