Pitbul odgrizao uvo devojčici

Bravo genije...sad si nam oči otvorio .... a šta ja imam od toga što je on odgovoran nakon što pas mene napadne... hoće li neko doneti i primeniti uredbu po kojoj je nemoguće da pse određenih rasa šeta bilo ko bez korpe na nosu?

Ma treba najstrozije zabraniti drzanje tih opasnih pasa,razmnozavanje,kupovinu u inostranstvu.

Osim toga, svaki vlasnik psa morao bi da zakljuci osiguranje za stetu koju pas napravi.
Ovaj pas ia 7 meseci,znaci jos uvek je na neki nacin stene. Ocigledno da je iz legla pasa
koji se spremaju za borbe.

Ja bih zabranila cuvanje takvih agresivnih vrsta pasa na teritoriji grada i uopste u naseljenim mestima.

Ne znam sta je ljudima do toga da cuvaju vuka a ne psa. To nisu ljudi,to su neljudi. Ako su pak bogatasi pa se plase za svoju imovinu, neka je osiguraju ili neka postave kamere.

Stoka nevaspitana!

Ovi (borbeni ) psi nisu psi cuvari,ja u stvari i ne znam razloge zasta njih ljudi drze.

jel postoji kazna za ubistvo kera iz samoodbrane?

msm, ker od 30 kila prilazi, nevezan, bez korpe. sta ja znam da li ce da mu dune da mi otkine pola noge?

doduse tu je problem nosenje i koriscenje vatrenog oruzja na javnom mestu...i sta sad?

A bre, dal si ti krsten? Da tako ubijas sve sto ti se ucini opasnim? Moze i neki ovan,petao,gusan da te napadne,
ne samo pas. Ja se ovih vise bojim od pasa. Pa ne zivis bre u 19.veku na Divljem Zapadu. Kako mozes da dokazes
da je pas hteo da te ujede?

Ja bih zabranila cuvanje takvih agresivnih vrsta pasa na teritoriji grada i uopste u naseljenim mestima.

Ne znam sta je ljudima do toga da cuvaju vuka a ne psa. To nisu ljudi,to su neljudi. Ako su pak bogatasi pa se plase za svoju imovinu, neka je osiguraju ili neka postave kamere.

Stoka nevaspitana!

anegdota...dok sam radio u NI krenem sa prijateljem u njegov stan..u uskom prolazu skoci crna doga na ogradu i zalaje tako da nas poprska slinama..i moj prijatelj smireno kaze komsiji da mu poslednji put skrece paznju da ukloni psa.../kaze da zbog tog dzukca nijedna zenska nije smela da priviri/posto smo nesto radili kod njega--opet sutradan posle posla krenemo kod njega...ja idem prvi--zaboravio za psa...pas skoci prednjim nogama na ogradu i ne stize da lane...prolomi se strasan pucanj u onom uskom prolazu...okrenem se...prijatelj drzi pistolj...komsija trci spreman da se kaci...tek drugar u stilu dzon vejna..molim..?? sta je..?? jel ti nesto nije jasno..?? imam jos 7 argumenata za raspravu...komsija ostade zinuo ko klen.../sad samo da to nije bio i tvoj komsija ili da je mozda tvoj pas/

jel postoji kazna za ubistvo kera iz samoodbrane?

msm, ker od 30 kila prilazi, nevezan, bez korpe. sta ja znam da li ce da mu dune da mi otkine pola noge?

doduse tu je problem nosenje i koriscenje vatrenog oruzja na javnom mestu...i sta sad?

U kakvoj smo drzavi...platio bi ti kaznu ...jer kako si ti mogao da znaš da će da te napadne ;) trebao si da čekaš da on preduzme prvi korak ...pa da ;)

Par ekselans politicka tema .. pod uslovom da je kod pit bula nadjena clanska karta ,,Otpora ,, ..

Dragi prijatelju ...politička je , jer politika nije samo pljuvanje između stranaka...već je politika i potreba onih koji vladaju da obezbede sigurnost svojim građanima....a s obzirom na to kakav problem svi veći gradovi imaju sa tim psima ...dobar deo nas se neoseća bezbedno .......

Bravo genije...sad si nam oči otvorio .... a šta ja imam od toga što je on odgovoran nakon što pas mene napadne... hoće li neko doneti i primeniti uredbu po kojoj je nemoguće da pse određenih rasa šeta bilo ko bez korpe na nosu?

Eto imala sam jedan interesantan slučaj pre par dana.
Čovek u parkiću na Terazijskoj terasi, sedi na klupici a pored njega leži jedan rotvajler. Malo dalje zalajao je neki drugi pas, ovaj skočio a ja lagano pođem ka njemu i onako u šali kažem
-ne boj se neće ti on ništa.
Gazda povuče povodac i kaže
-pazite on hoće nekad i da gricne.
Zašto mu onda ne stavlja korpu?

Ne, prava životinja moraju da se poštuju po svaku cenu. Nije kriv pas, kriva je devojčica i baba koja je vodila. Pas nikad nije kriv....tako su bar neke ranije slučajeve komentarisali borci i borkinje iz organizacija za prava životinja.

To je tako u zemlji u kojoj postoje izrazi kao što je "borkinje". U takvim zemljama i psi imaju više prava od dece, jer to su europske i zapadne vrednosti.

Trogodišnjoj devojčici pitbul je odgrizao uvo danas oko 15 sati u Ulici Vlade Ilića na Karaburmi.. :sad2:

http://www.crnahronika.rs/pitbul-odgrizao-uvo-devojcici/
Oво је више него страшно.
Цитираћу Матију Бећковића:
" Проклета да је земља у којој су пашчад пуштена
а камење везано".
И стварно као да смо проклети са оваквом влашћу која није способна да спроведе ни један закон, чак ни из комуналне области.
Намеће си 100 Зашто..
Зашто опасан пас није имао корпу ?
Зашто комунална инспекција или полиција не ради свој посао ?
Зашто народ трпи да нам пси свакодневно злостављају децу ?
Зашто смо сви заједно дозволили да се дешавају овакве ствари .....??

Ma gde je bre dozvoljeno i moguce da cimas vatreno oruzje i ubijas macke,pse,ovce,konje jer ti se ucine nesto opasnim?

Pa ne koje ti se ucine...ne shvataj stvari bukvalno ...ali ako na tebe ide ker od jedno 50 kg sa očiglednom namerom da te napadne , na sred ulice, bez kontrole svog čuvara i korpe ...najbolje da ne treba da ga ubiješ ...ma, kao zeca ( što rekli lovci) ....

Eto imala sam jedan interesantan slučaj pre par dana.
Čovek u parkiću na Terazijskoj terasi, sedi na klupici a pored njega leži jedan rotvajler. Malo dalje zalajao je neki drugi pas, ovaj skočio a ja lagano pođem ka njemu i onako u šali kažem
-ne boj se neće ti on ništa.
Gazda povuče povodac i kaže
-pazite on hoće nekad i da gricne.
Zašto mu onda ne stavlja korpu?

Zato što je kreten koga za to treba žestoko kazniti ...imaš kera koji ujeda, nema korpu na njušci ...... 30 000 dinara kazna ....... ako ti se napišu za tu stvar 3 ili više kazni u roku od šest meseci životinja ti se oduzima i zabranjuje ti se da gajiš životinju .....

e kada se donese takav zakon i kada se bude primenjivao videćeš da li će im nositi korpe na nosu ili ne.....

i plus...eto posla za komunalnu policiju , mada bi i običnoj trebalo proširiti spektar delovanja u tom pogledu ...

Ma gde je bre dozvoljeno i moguce da cimas vatreno oruzje i ubijas macke,pse,ovce,konje jer ti se ucine nesto opasnim?

А где је дозвољено држати булове?
Мислим да ти који држе булове имају неких проблема психичке природе. Јер ко би нормалан држао те животиње које су неконтролабилне? Баш зато законодавац и не дозвољава држање тих врста. Е сад, ако неко намерно хоће да их има, значи постоји неки комплекс у глави који треба лечити, као и оне што држе змијетине и остале гадове по становима. Закључак: кад се открије да неко има пит-була куче послати у азил за животиње а газду одма да воде на посматрање у Лазу! Док не буде спреман да држи само пудлице не пуштати га оданде!

Zato što je kreten koga za to treba žestoko kazniti ...imaš kera koji ujeda, nema korpu na njušci ...... 30 000 dinara kazna ....... ako ti se napišu za tu stvar 3 ili više kazni u roku od šest meseci životinja ti se oduzima i zabranjuje ti se da gajiš životinju .....

e kada se donese takav zakon i kada se bude primenjivao videćeš da li će im nositi korpe na nosu ili ne.....

i plus...eto posla za komunalnu policiju , mada bi i običnoj trebalo proširiti spektar delovanja u tom pogledu ...

30.000 je malo...zamisli ovom detetu koliko ce kostati operacija,pa plasticna korekcija,pa psiholog itd..sve ove troskove treba nakalemiti vlasniku+ odstetu na ceo milion + kazna...nek se stoka ubije zbog bankrota..

А где је дозвољено држати булове?
Мислим да ти који држе булове имају неких проблема психичке природе. Јер ко би нормалан држао те животиње које су неконтролабилне? Баш зато законодавац и не дозвољава држање тих врста. Е сад, ако неко намерно хоће да их има, значи постоји неки комплекс у глави који треба лечити, као и оне што држе змијетине и остале гадове по становима. Закључак: кад се открије да неко има пит-була куче послати у азил за животиње а газду одма да воде на посматрање у Лазу! Док не буде спреман да држи само пудлице не пуштати га оданде!

Ne bih ja bio tako radikalan...neka ga drži ...njegova stvar...ali ga naterati da ga drži tako da ker ne može da ugrozi druge ljude... ia ako se pak nepažnjom desi da ugrozi ...zestoko , kazniti vlasnika....a zestoko ga kazniti i za svako nepostovanje procedure oko toga kako ga držati ......

Ае бре, провалио сам да кад човек убије кера, то је страшно, све новине пишу о томе, као да је не знам ни ја шта, а кад кер уједе некога или убије то као мали чланак у новинама и то је то, као јадна бла бла и ћао... Искрено мени једног дана да се залети на дете па покидао бих га рикама, па нека ме затворе по 15 пута..

30.000 je malo...zamisli ovom detetu koliko ce kostati operacija,pa plasticna korekcija,pa psiholog itd..sve ove troskove treba nakalemiti vlasniku+ odstetu na ceo milion + kazna...nek se stoka ubije zbog bankrota..

Паја је у праву: све трошкове (операција, психолог, рехабилитација, контроле, дугорочно посматрање детета због претрпљеног шока, душевна патња, физичка бол, ...) накалемити власнику. Ако нема одакле, одузме му се кућа, прода по тржишној вредности, одвоје тропкови за дете, а остатак пара вратити власнику.

Ne , nisi me razumeo ... 30 000 kada naiđeš na čoveka čiji ker nema korpu bez obzira što nije napao nikoga...a u slučajevima kao što je ovaj ...

hm ...naterati vlasnika da plati sve troškove koje zbog lečenja ima onaj kome je nanešena šteta ...

+ naterati ga da plati pretrpljeni duševni bol ....

+ naterati ga da plati kaznu državi zbog ugrožavanje opšte bezbednosti nesavesnim odnosom prema kućnom ljubimcu ...

'+ oduzeti kućnog ljubimca

+ dotičnom zabraniti da više ikada drži kućnog ljubimca ........

ako bilo šta od ovog neispoštuje...kazniti ga zatvorskom kaznom od 8 meseci do godinu dana .....

E TAKO!

Ne , nisi me razumeo ... 30 000 kada naiđeš na čoveka čiji ker nema korpu bez obzira što nije napao nikoga...a u slučajevima kao što je ovaj ...

hm ...naterati vlasnika da plati sve troškove koje zbog lečenja ima onaj kome je nanešena šteta ...

+ naterati ga da plati kaznu državi zbog ugrožavanje opšte bezbednosti nesavesnim odnosom prema kućnom ljubimcu ...

ako bilo šta od ovog neispoštuje...kazniti ga zatvorskom kaznom od 8 meseci do godinu dana .....

E TAKO!

sad je jasnije...slazem se sa predlogom..

Ne bih ja bio tako radikalan...neka ga drži ...njegova stvar...ali ga naterati da ga drži tako da ker ne može da ugrozi druge ljude... ia ako se pak nepažnjom desi da ugrozi ...zestoko , kazniti vlasnika....a zestoko ga kazniti i za svako nepostovanje procedure oko toga kako ga držati ......

Тачно, Владо, али проблем је код нас што власт не спроводи законе које сама доноси! Да она заиста спроводи законе, не би се овако нешто десило. Ако законодавац каже да се те врсте паса не смеју чувати - крај приче! Нема пит-булова! Ако се ипак код неког нађу, онда тај треба да сноси санкције јер не поштује закон. Али, пошто је власт таква каква је, онда и народ не поштује законе и дешава се то што се дешава.

E TAKO!

Тако је! Следује ти репчина!

Back