Pitanke vezano za sve biljke

djuravidovic

Početnik
Poruka
15
Ovako ovo je jedno veoma cudno pitanje posto stvarno ne znam kako to ide. Mene zanima kako mi od neke biljke mozemo naci seme. Tacnije kako neka biljka stvori seme gde se ono moze naci (a da se ne kupi naravno) ?
Ne znam da li sam bas lepo obrazlozio ali nadam se da ce neko razumeti i pomoci mi.

Ovako ovo je jedno veoma cudno pitanje posto stvarno ne znam kako to ide. Mene zanima kako mi od neke biljke mozemo naci seme. Tacnije kako neka biljka stvori seme gde se ono moze naci (a da se ne kupi naravno) ?
Ne znam da li sam bas lepo obrazlozio ali nadam se da ce neko razumeti i pomoci mi.
Zavisi od koje biljke, jer mi uzgajamo i biljke koje ovde prirodno ne rastu i nemaju uslove za generativno razmnožavanje.
. egzote, ovde, ili ne cvetaju ili ne daju seme... i za klijanje polena su potrebni specifični uslovi.
Za Violu (dan i noć) treba da je temperatura oko 15*C.. a to bude kratko.. najviše mesec dana .. od 10 meseci koliko joj je sezona.
Pištike (lepi Jova, čovek, dečko) nema oplodnju tokom leta jer joj je tada pretoplo.

Back