Pitanje

Dr Cisma

Početnik
Poruka
33
Dragi forumasi,
Imam jedno vrlo prosto pitanje za koje trazim konkretan odgovor. Evo o cemu se radi.
Napravio sam sajt tematika naravno nije vazna, sve je u granicama zakona, nije nikakvo ludilo. Ono sto me zanima je, ukoliko bi neka firma (jedna, deset, hiljadu, ..... nebitno) htela da okaci svoj baner na sajt, ili oglas neke vrste, i to na godinu dana mozda i vise, a sve to da mi plati preko racuna ukoliko su neke vece pare u pitanju.
Pitanje:
Da li je potrebno da i ja imam agenciju neke vrste, neku marketinsku agenciju ili nesto tako kako bi mogao poslovati sa firmama, ako treba koji je najjeftiniji oblik registracije tako neke firme, znaci samo internet prodaja, zakup prostora ...... A ako ne treba onda ok.

Hvala unapred.

najjeftiniji oblik registracije firme ti je SZR i to pausalac.Obavljas samo jednu jedinu delatnost recimo moleraj ili taksiranje ili konsalting i porez placas pausalno u zavisnosti od razvijenosti opstine gde si registrovao firmu.
U tvom slucaju smisli nesto kao usluge advertajzinga recimo ili slicno
U beogradu najjeftinija je opstina sopot.Dizes kes u banci sasvim normalno s tim da imas ogranicenje otprilike 100000 din dnevno ili tako nesto

Eh da ne zaboravim ako si pausalac to podrazumeva da nemas priliv sredstava veci od odredjene cifre godisnje sad ne znam kolika je ona znam da je bila 3.5 mil godisnje iznad toga ulazis u neke druge price.

Ja sam imao dve firme i moje iskustvo mi govori sledeće:
Nađi nekog knjigovodu koji će te posavetovati oko naslovljavanja registracije firme.
Ovo ti je vrlo važno zbog poreza a moguće je da se takva delatnost ne nalazi u privrednom registru pa možeš izbeći porez!
SZR-podrazumeva zanatsku radnju.
STR-podrazumeva prodaju.
Sa svojom delatnošću (koja ti je u ovom slučaju najbitnija,zbog poreza) imaš mnogo mogućnosti a velike poreske i zakonske razlike.
Što se tiče računarske tehnologije još dosta toga nije prošlo zakonske regulative,bar kod nas.
Ako bi saradjivao sa većim firmama svaka će ti tražiti naplatu preko računa,iz tog razloga moraš svoju delatnost prijaviti.
Zato: posavetuj se sa nekim knjigovodjom i nemožeš da omaneš!
POZDRAV I PUNO USPEHA!!!!:klap:

ZABORAVIH DA DODAM:
Najbolja varijanta je ako možeš da iskopaš da budeš paušalac.
Paušalci sami vode svoje knjige,ne plaćaju knjigovodju i u koliko imaju sreće sa poslom super prodju sa porezom!!!!!!
ISPOD ŽITA JE NAJSLADJE :ok:

Back