Pitanje.

Skafander

Iskusan
Poruka
6.034
Ako ja tražim koji dinar za parče hleba a dobijem odgovor: "idi radi", zar to nije teška diskriminacija? I nije humano, zar ne?

A još gore ako bi te neko pitao: "zašto ne radiš"...

Šta vi mislite?

Prvo, ne mora da bude vernik. Drugo, sve i da jeste, niko nema obavezu da ti da samo zato što tražiš.
Ima obavezu ako je human. Nisam mislio na vernike, nego na Boga, tvorca koji ti je podario život, pamet i zdravlje. I ateista ima Boga, ne bukvalno, nego tu neku silu koja ga je sastavila.

Ako je čovjek hendikepiran, nepokretan, beskućnik i ako nema ko da se brine o njemu, treba pomoći.
Danas niko neće ostati gladan.. narodne kuhinje rade i svi koji imaju pravo na besplatne obroke su zbrinuti, tako daa je pitanje bez osnova.

Sto bi recimo iko normalan pomagao rome ?
Oni nece da rade i ne zele da rade, pomaganje njima je zapravo saucestvovanje u sirenju problema.
Ne mogu da se integrisu hiljadama godina ni u jedno drustvo a krive druge da ih odbacuju.
Pogledaj samo indiju na sta lici ta bolesna drzava, jedno veliko djubriste i deponija.

Ne treba im pomagati ni u cemu nikada
pomoc njima je odmaganje svemu normalnom i zdravom.

Ako ja tražim koji dinar za parče hleba a dobijem odgovor: "idi radi", zar to nije teška diskriminacija? I nije humano, zar ne?

Šta vi mislite?

Ako si fizički i mentalno zdrav, ne postoje razlozi zbog kojih ne bi radio.

Za stare, bolesne, nemoćne postoje ustanove koje ih zbrinjavaju, a ukoliko žive u svom stanu ili kući, mogu da dobiju obroke iz Narodnih kuhinja.

Ako si fizički i mentalno zdrav, ne postoje razlozi zbog kojih ne bi radio.
Ali to se ne zna. Nisam dužan da se pravdam. Možda me je stid mojih ograničenja, ako ih ima. Valjda nekome ne treba razlog za davanje i pomoć. Valjda pomoć treba da bude bezuslovna. Ako smo humani.
Za stare, bolesne, nemoćne postoje ustanove koje ih zbrinjavaju, a ukoliko žive u svom stanu ili kući, mogu da dobiju obroke iz Narodnih kuhinja.
To je u redu.

Šta vi mislite?
Na.
1764799785738.jpeg

Back