Pitanje za vw

Pozz, kupio sam vw polo mpi 1,0 2001 god. Zanima me koji benzin da mu sipam? I imam problem upalio mi je lampicu CHECK i ne gasi je :dash: (kad god dam kontakt) Sta bi moglo da prouzrokuje tako nesto. I naravno svako ko zna nesto interesantno o ovom modelu neka napise.
Hvala unapred.

bezolovni..koji na zalost kod nas ne odgovara eu3 normaam..al kad nema kisa dobar i grad...
to sto ti je upalio check engine lampci znaci da je motorni kompjuter detektovao kvar ili nepravilnost u radu motora ili neke komponente a koja znacajno utice na sastav izduvnih gasova..odvezi auto u neki servis koji ima dijagnostiku ..i najobicniji VAG-COM ( VCDS) ce da obavi posao..
inace sto je kolega napisao da je nekom polu falio litar ulja vrlo je moguce da mu u servisu nisu ni sipali taj litar..posto kaze desilo se samo jednom..ili je sipano neko krs ulje koje motor potrosio..s obzirom na kvalitet ulja kod nas..:roll:
uostalom da..batali "ovlasceni" servis i nadji neki nezavisni..koji je na dobrom glasu
btw..jednom mom poznaniku su u opelovom servisu na astri redovno naplacivali zamenu i filter klima uredjaja..koji nikad nije zamenjen..

Poslednja izmena:
Sipaj mu bezolovni.
Taj auto uopšte nije pouzdan a nije nimalo ni udoban. Kao da se voziš na taljigama. Lako može da mu se desi da mu na neki volšeban način u motoru fali 1l ulja. Zato moj ti je savet da u gepeku uvek imaš jednu kanticu rezerve.

svaki VW ima shit vesanje sto prouzrokuje veoma losu udobnost vozila za taj cenovni rang vozila, i utisak je kad se vozis u nekom vozilu VW marke ili ko sto ti kazes, kao da sedis na taljigama ili kao da sedis na klupi drvenoj.

svaku rupu koju nagazis auto amortizuje na tvojim ledjima

Imali su moji davno Volva 740 mislim da je bio... Kakva je to mašina bila :lol:
istina.
svaki VW ima shit vesanje sto prouzrokuje veoma losu udobnost vozila za taj cenovni rang vozila, i utisak je kad se vozis u nekom vozilu VW marke ili ko sto ti kazes, kao da sedis na taljigama ili kao da sedis na klupi drvenoj.

pre bih rekao da su sedista tvrda, no amortizeri :D

Amortizeti i opruge su ti koji trebaju da preuzmu ulogu prigušenja udara, a to je kod njih očigledno previše tvrdo podešeno. Ne znam zašto ljudi kažu da je Lada tvrda, skoro sam se vozio u jednoj i nije to tako tvrdo kakvu sam ja predstavu imao, gori je Golf ili Polo.

Jeste da su Golf I i II bili tvrdi do bola ali vec kod trojke je napravljen mali pomak. A sa peticom sam se odusevio jer nije vise tako tvrda kako to vecina zamislja,cak sta vise.
Nije da ga branim ali cinjenice su tu tj. imao sam ga pa znam o cemu pricam.
E sad vozio sam se u taksiju Golf V+ a ono neudobno i sve lupa,raspada se.
Verovatno je dobar dok se redovno menjaju amorti,opruge i delovi trapa.

Jeste da su Golf I i II bili tvrdi do bola ali vec kod trojke je napravljen mali pomak. A sa peticom sam se odusevio jer nije vise tako tvrda kako to vecina zamislja,cak sta vise.

e dule zar pored tolikih kola, ti bas taxijem:lol:

To je ono što mene čudi, u golfa stave multilink vešanje a on i dalje tvrd ko taljige.
Nešto tu ne valja.

jes ...vidim da to stalno radi...bas kao sto sam ja zaduzen da pljunem fijata...
tako da cu kao konkurenciju polu navesti FIAT punto 1.... takođe je neudoban istina malo manje od pola....samo sto ima 1.1 motor ali ima isti slucaj "danas ne trosi nista a stura moze litar ulja..." kao da su konkurencija jedan drugome:hahaha::hahaha::hahaha:jedino jes jedno golfovi motori ipak duze traju:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: ako ne karike onda cilindri koji se tesko habaju za razliku od fijata....

Ma da,ti Puntovi motori motori traju po 10-12 000 km,posle se raspadnu... Traju duze,kako da ne... :klap: :roll: kakve gluposti pricas...Habaju se cilindri :hahaha:

Covek vozi Pola 2001.godiste,koji je konkurencija Puntu 2 a ne Puntu 1... Punto 1 je AVION za tog Pola,prvo po udobnosti,jer kao sto rece Giska_sa,kao da se vozis na klupi a u Punti 1 imas udobnost da te ne zaboli nista ni posle 600km u cugu... ;) Ladja u odnosu na Pola...
Znam njih dosta koji su radili generalke na tim Polovim motorima a moj Punto 1 gazi vec preko 300000km sa potrosnjom ulja ooko 0.8l na 10000km... A i taj motor u Polu cini mi se ima onu mani,da nema obrade radilice jer je blok izliven oko nje,pa ako ode radilica,mora nov motor... ;)

Stvarno ne znam sta je tu toliko neudobno. Pre 2 nedelje, drugar i ja imali neki biznis i za dan napravili blizu 600 km Polom 6N (2 puta do Cera, 2 puta do Loznice i jednom do NS + lokal) i nista, a onaj kuka sto se vozio taksijem 10 minuta.

Npr, je neudobniji Golf II od recimo mog Audija, ali nisam primetio nikakvu razliku u odnosu na Corollu XL, stavise, niza je i kad sedi troje nazad udaras glavom u onaj rukohvat.

Kad meni od preko 2m i prilično krupnom odgovara Passat B6 i kad mi nije neudoban, onda... Samo, auto se održava, ne može samo da se vozi.

Stvarno ne znam sta je tu toliko neudobno. Pre 2 nedelje, drugar i ja imali neki biznis i za dan napravili blizu 600 km Polom 6N (2 puta do Cera, 2 puta do Loznice i jednom do NS + lokal) i nista, a onaj kuka sto se vozio taksijem 10 minuta.

Npr, je neudobniji Golf II od recimo mog Audija, ali nisam primetio nikakvu razliku u odnosu na Corollu XL, stavise, niza je i kad sedi troje nazad udaras glavom u onaj rukohvat.

Ma navikla gospoda na ekstra udobnost, a garantujem da pola njih vozi auta tipa Yugo, Zastava, Lada, ili nešto staro 15+ godina...
Naravno, ne može jedan Passat da bude udobniji od Citroena C5... To stoji... Al ga zato šiša u nekim drugim stvarima

Ma da,ti Puntovi motori motori traju po 10-12 000 km,posle se raspadnu... Traju duze,kako da ne... :klap: :roll: kakve gluposti pricas...Habaju se cilindri :hahaha:

Covek vozi Pola 2001.godiste,koji je konkurencija Puntu 2 a ne Puntu 1... Punto 1 je AVION za tog Pola,prvo po udobnosti,jer kao sto rece Giska_sa,kao da se vozis na klupi a u Punti 1 imas udobnost da te ne zaboli nista ni posle 600km u cugu... ;) Ladja u odnosu na Pola...
Znam njih dosta koji su radili generalke na tim Polovim motorima a moj Punto 1 gazi vec preko 300000km sa potrosnjom ulja ooko 0.8l na 10000km... A i taj motor u Polu cini mi se ima onu mani,da nema obrade radilice jer je blok izliven oko nje,pa ako ode radilica,mora nov motor... ;)

ja nisamm rekao da se njemu habju brzo cilindri ..nego da na golfa traju duze....a cilindri se svakako habaju tu nije nista cudno....
moj brat na punta iz 98 godine morao da mijenja karike na 60 000 km trosijo mu ulje otprilike kao tebi sada....

Poslednja izmena:
ja nisamm rekao da se njemu habju brzo cilindri ..nego da na golfa traju duze....a cilindri se svakako habaju tu nije nista cudno....
moj brat na punta iz 98 godine morao da mijenja karike na 60 000 km trosijo mu ulje otprilike kao tebi sada....

Golf je hladan,bezlican i jako tvrd auto.E sad sto bi nasi ljudi vozili kontejner sa VW znakom je druga stvar.
A ovo za klipove :rotf:

Back