Pitanje za vlasnike Astre 1.6 G 16v

Da je bobina onda ne bi ni na leru radio kako treba jer bobina ili radi ili ne radi.
I kod tog motora su vezane 4 u 1 tako da ako crkne jedna moras da menjas sve sto je totalno bezvezno resenje.
Najverovatnije da je protokomer jer on odrdjuje kolicinu vazduha i ako ga ima vise hoce da dobije tu knedlu.
Na kraj krajeva krajnja solucija je da je mozda kais pomeren za jedan zub i da zbog toga pravi problem ali to je manje verovatno.

hvala svima na detaljnim odgovorima.skoro sam je kupio zamenili mi zupcasti pumpu rolere ja ocistio klapnu,uradio dijagnostiku nema nikakav kvar ostaje mi samo da pogledam taj protokomer mada i neznam gde se nalazi mogu da uzmem i bobinu novu da probam mada mi elektricar koji bi mi pozajmio novu bobinu kaze da nije ona jer onda nebi radila na leru lepo a ona se necuje na leru radi na 800 obrtaja savrseno.Posto je auto stajao par meseci nije vozen ostaje mi samo da proverim dizne,mada ste u pravu bobina je bez veze jer je iz jednog dela.Jos jednom hvala svima na iscrpnim odgovorima.

Da je bobina radio bi nemirno. Protokomer se nalazi izmedju filtera vazduha i usisne grane, deo u koji ulazi dzek. Mozesda ga gledas do sutra, stanje protokomera se najbolje vidi na dijagnostici, samo onaj ko radi dijagnostiku treba da zna u kom opsegu treba da se krecu parametri.

Pri promeni brzine, auto proguta knedlu, tj. ne primi gas odmah lepo. Pritom, lepo radi na leru, svecice nove, filteri promenjeni, i na tabli ne pali lampu koja signalizira neki kvar.
Da li je neko upoznat sa takvim problemom, i kako ga resiti?
Unapred zahvalan.

Prvo astre imaju menjac sa dugim hodom namenjenim za dizele pa hoce to da zeza ako ti fali ulja u menjacu.Drugo ako ti je E4 motor proveri da ti nije spala sonda na auspuhu.Nalazi se iza pletenice tj prigusivaca a pre srednjeg lonca.Trece proveri dugme u podu iza papucice za gas oce malo da oksidira pa nema najbolji kontakt.

Back