Pozdrav, imam 23 godine i pre 5, 6 dana sam poceo osecati jak ostar bol, peckanje prilikom mokrenja u vrhu glavica.. Bol se javlja prilikom pocetka mokrenja i prestaje a u toku moktenja se oseca peckanje. obrezan sam i nemenjam seksualne partnere nema nekog rizika od polno peenoaivih boleati, uradio sam pregled urina i cist je. Nema nikakovg crvenila ni oteknuca ni sekretaa.. pa ako neko zna o cemu se radi nek kazee hvallaaa
Može biti svašta, a najčešće je upala mjehura.
Moguće su bar 3 stvari- o gorima da ne govorimo:
a) upala mjehura
b) kronični nebakterijski prostatitis
c) akutni prostatitis- mala vjerojatnost
Dijagnoza: napraviti bakteriološku analizu urina i, po mogućnosti, UZV prostate. Ako treba, u biokemijskom laboratoriju dati uzorak sjemena, narodski izdrkotina. Izvaditi krv da se vidi PS, za prostatu (iako je mala šansa za ovu dob)
Terapija nabrzaka:
1. urin je vjerojatno previše alkalan, pa ga treba zakiseliti. Uzeti i popiti jabučni ocat, ili vitamin C (najbolje u prahu), no preporučuje se ocat
Ako je pak suprotno, a može biti - učinit urin lužnatijim/alkalniji, te popiti malo sode bikarbone, ili limuna pojesti (limun, iako kiseo, alkalizira organizam)
2. dobro zagrijati donji dio tijela (duge gaće, a i može se namakati mjehur/donji dio tijela u vrlo toploj vodi u bideu, ako ga ima. Dodati u vodu neka eterična ulja, npr. kapi lavande)
3. dio odpada na živce, pa uzeti možda neki jači sedativ da se vidi ima li efekta (sanval i sl.)
4. vježbe opuštanja, meditacije i masaže