I
ilaj
Gost
Odnedavno sam presao na PTT-ov SMIN.Imam matoru drtinu od modema ROCKWELL 14400kbps(interni) zakacen na COM 4 a unutar kucista je na ISA slotu.Mogu uspesno da mu instaliram dva razlicita drajvera(standard modem i original za njega drajver) .Imam utisak da mi je nesto veci protok kada je instaliran "standard modem" iako tada u opciji advansed conection settings nemam :use error control i compress data. Na PTT-SMIN protok mi je bednih
500b/sec
iako se konektujem na 19200 . Jos da napomenem da sam ranije (pre SMIN-a)koristio dial-up broj u Zrenjaninu ali iz mesta koje je od Zrenjanina udaljeno 50km (preko 9 centrala do te pristupne tacke) i protok mi je bio oko 1kbps sa istim modemom.
da li je ovako mali protok zbog lose konfiguracije SMIN mreze ili zbog moje izolovanosti od dobrih telefonskih veza iako cvrsto verujem da su sve centrale u okolini digitalne(za moju znam da jeste) ili ja mogu drugacije da podesim modem ?
Koji interni modem mi savetujete da nabavim ili externi(hardverski).DA li ima sanse da ikako ostvarim protok 3-4 kb/s kao sav normalan svet? Sa kojim modemom? Kako odavde iz nedodjije?
Unapred hvala na svim komentarima i odgovorima
KOJI SU VISE NEGO DOBRODOSLI
500b/sec

da li je ovako mali protok zbog lose konfiguracije SMIN mreze ili zbog moje izolovanosti od dobrih telefonskih veza iako cvrsto verujem da su sve centrale u okolini digitalne(za moju znam da jeste) ili ja mogu drugacije da podesim modem ?
Koji interni modem mi savetujete da nabavim ili externi(hardverski).DA li ima sanse da ikako ostvarim protok 3-4 kb/s kao sav normalan svet? Sa kojim modemom? Kako odavde iz nedodjije?
Unapred hvala na svim komentarima i odgovorima
KOJI SU VISE NEGO DOBRODOSLI