Pitanje za sve

Pa prosecan zivotni vek u Srbiji je 74-75.god... za muskarce 71.
Mislim da se smanjo malo od korone na ovamo.
Ako ja imam 45, znaci mogu da ocekujem za cu imati mozda jos 30 god zivota.
Ali koliko je od toga zdrav i sposoban zivot?

Imam jednog dedu slavi 101 rodjendan zdrav i pokretan

Treba se opustiti i jednostavno živeti a ne razmišljati o tome

Imam jednog dedu slavi 101 rodjendan zdrav i pokretan

Treba se opustiti i jednostavno živeti a ne razmišljati o tome
Svi mi imamo takvog jednog dedu ili babu :lol:
Ali moj tata je umro sa 51, dede (obojica) i jedna baba sa oko 70.
Druga baba je dogurala do 89. god.
Vidim da je mnogo kolega umrlo malo posto su otisli u penziju...neki i pre 70te.

Da me ne shvatite pogresno...ne treba se opterecivati s tim, boze me sacuvaj... ali ne treba ni racunati na to da cemo docekati 80/90tu.

Svi ćemo umreti jednog dana...
1657794761181.png

svi osim nje!

Svi mi imamo takvog jednog dedu ili babu :lol:
Ali moj tata je umro sa 51, dede (obojica) i jedna baba sa oko 70.
Druga baba je dogurala do 89. god.
Vidim da je mnogo kolega umrlo malo posto su otisli u penziju...neki i pre 70te.

Da me ne shvatite pogresno...ne treba se opterecivati s tim, boze me sacuvaj... ali ne treba ni racunati na to da cemo docekati 80/90tu.
Razmisljanje o datumu smrti tipa ;gde idem, koliko mi je ostalo, te nece odvesti daleko...
Zivot se sastoji u zivljenju , a ne u iscekivanju smrti.Kada ona dodje , nas ionako nema :)

Razmisljanje o datumu smrti tipa ;gde idem, koliko mi je ostalo, te nece odvesti daleko...
Zivot se sastoji u zivljenju , a ne u iscekivanju smrti.Kada ona dodje , nas ionako nema :)
Sad ispade da ja sedim i precrtavam dane koji su mi preostali :lol:
Daleko bilo.
Ali i ne mislim da imam vremena bas za sve. Zivim, uzivam, radim sve sto zelim (a mogu)...ali je uvek negde u pozadini... dok jos mogu :D

Strah te ogranicuje.Ti licis na dobru devojcicu koja je dogurala do 40, i nesto se ne snalazi :)
Hahahahhh... pa ne moze biti vise pogresno :D
Ja se bojim samo osa, strsljenova, rata i gladi.
Nije to strah, samo svest da trenutno dobro stanje moze sutra da se promeni. To me ne ogranicava, naprotiv
Zbog te svesti, jos vise uzivam u danasnjem danu.
Prijatelji mi govore, blago tebi, zivis punim plucima... ali sve to ne menja realnu mogucnost da sve to uskoro mozda necu moci.

Kako ide pesma... Gather ye rosebuds while ye may...

Hahahahhh... pa ne moze biti vise pogresno :D
Ja se bojim samo osa, strsljenova, rata i gladi.
Nije to strah, samo svest da trenutno dobro stanje moze sutra da se promeni. To me ne ogranicava, naprotiv
Zbog te svesti, jos vise uzivam u danasnjem danu.
Prijatelji mi govore, blago tebi, zivis punim plucima... ali sve to ne menja realnu mogucnost da sve to uskoro mozda necu moci.

Kako ide pesma... Gather ye rosebuds while ye may...
Da, avanturista koji zivi kod svoje mame...:)

Sta covek koji je zbog zdravstvenih problema promasio i skolu i karijeru da radi u 40im godinama kada se konacno oseca bolje?
Pocni zivjet punim plucima
Za skolu kasno.
Ako imas zelju i volju onda ti nije kasno.
Kako naci dobar posao?
Uclani se u SNS postoji velika sansa da te negdje uhljebe :mrgreen: Salim se malo naravno. U danasnje vrijeme imas vise mogucnosti nego u doba prije neta. Najvjerojatnije je da neces naci odmah dobar posao, ali s vremenom bi mogao naci odgovarajuci
Nije kasno. Ima srni i kosuta suma je velika, samo je treba pronaci :)
Jednostavno, sta bi ste vi na tom mestu?
Nisam na tvome mjestu i lakse mi je prodavat mudovinu nego nesto da napravim za sebe.

Ja u 40-im tražim novi posao, jer mi je sadašnji već dosadio.
Praktično,...to je kao kad krećeš opet ispočetka. Nije mi prvi put,... već četvrti po redu, tako da sve zavisi od razloga, interesovanja i motiva.
Nekako mi sa godinama online poslovi ili varijanta biti "sam svoj gazda", zvuči sve privlačnije.
P.S. U godinama si kada je zdravlje presudno, tako da ukoliko si rešio zdravstvene probleme ili su pod kontrolom...sve možeš!

Back