Питање за све који верују у реинкарнацију

• Začetnik teme Začetnik teme oklop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema potrebe za ironijom....

Ništa ne zavisi od nas samih, počevši od mesta rodjenja, roditelja, domovine...... pa, sve do smrti.

Imam pitanje u vezi tog oslobadjanja, kako će glup čovek prepoznati lošu karmu u sebi?
Kako će emotivni slabić uspeti da skupi snage i oslobodi se tog čuda, sve i da ga prepozna?

nije bila ironija.

a-a... tu gde si se rodio, ko te je rodio nije stvar izbora... ali sve nadalje, od nekog doba, opet individualno, kada si već zreo da preuzmeš svoj život u svoje ruke zavisi isključivo od tebe.

suština karmičkog duga nije u prepoznavanju i radu na otplati tog duga, već u radu na sebi.
nemam pojma, njihov problem.

Po sudbinama ljudi se ne moze znati ko i sta regulise.

Po sudbinama se vidi da su "stvari" regulisane, ne i ko ih reguliše, za to si u pravu.

Mislim da je nasa sudbina zapravo posledica sleda situacija koje smo sami postavili.
Znaci nista misticno sami je odredujemo,ako se to i moze nazvati sudbinom.

Mislim da si simpatičan mlad dečko...:D

Ova prica ala Benedikt je simpaticna,ali i takve situacije su normalne zasto jedan moler ne bi uzivao u carima zivota.

Kako zna da uživa na takav način? To je pitanje, a ne zašto ne bi.;)

tako ispada... negde sam pročitala (al' pazi kad se ne sećam gde :lol:) da je trenutno živih ljudi na planeti, ne bih znala precizno reći koliko puta više, ali daleko više nego umrlih ikada. a nije da nas ne satiru bolesti modernog doba, ratovi, masovne katastrofe i ostalo... čak sa razvojem čovečanstva, sve je veća stopa smrtnosti.

verujem u reinkarnaciju, i karma, po meni neodvojivi pojmovi... ali ne u smislu da avanzuješ sa kišne gliste na čoveka, ili se unazadiš u suprotnom smeru jednim potezom, već u smislu nekih dugova, koji se u nizu tokom više različitih inkarnacija ne otplaćuju, postoji valjda i dozvoljeni minus, koji kada pređeš ne vraćaš se više na lestvicu više, ideš sve niže. mada, opet neko moje mišljenje je da je suština reinkarnacije uklaviriti i ispravljati, znači u više navrata davati nekome prilike i stavljati ga u pozicije koje u tom odučujućem trenutku beleže plus, ili minus tamo gde treba.
i mislim da bog nema veze sa ovim, ni u kom smislu, niti mislim da se sve vraća - plaća, kako seješ tako žanješ i ostale gluposti... dobrim se ljudima dešavaju jako ružne stvari, što ne mogu da pojmim sa postojanjem boga kao dobrog, niti da shvatim da je tokom tog jednog života zaslužio sve što ga je snašlo. koliko dobijaš, toliko daješ, dakle recipročno... što se ne bi moglo primeniti niakvom silinom logike u suprotnom smeru.

inače sam na temu pročitala samo naslov, pa ako sam negde omanula, ja se izvinjavam..
.

nije bila ironija.

a-a... tu gde si se rodio, ko te je rodio nije stvar izbora... ali sve nadalje, od nekog doba, opet individualno, kada si već zreo da preuzmeš svoj život u svoje ruke zavisi isključivo od tebe.

suština karmičkog duga nije u prepoznavanju i radu na otplati tog duga, već u radu na sebi.
nemam pojma, njihov problem.

:cool:

Taj njihov problem je samo način prepoznavanja ovog problema, pitanja.

Opet pitam, kako će glup čovek znati da se uklaviri i ispravlja nešto na sebi što ne prepoznaje kao bilo šta loše?
Kako će on da radi na sebi, kad ne zna ni šta treba da radi, ni zašto?

Zašto je negde na ovom svetu rodjen glup čovek sa osobinama sjajnog muzičara, slikara ili pisca, ako nema i ostale osobine koje bi ga učinile umetnikom? Ili su te umetničke osobine u njemu samo delići nekih prethodnih života?

:cool:

Taj njihov problem je samo način prepoznavanja ovog problema, pitanja.

Opet pitam, kako će glup čovek znati da se uklaviri i ispravlja nešto na sebi što ne prepoznaje kao bilo šta loše?
Kako će on da radi na sebi, kad ne zna ni šta treba da radi, ni zašto?

Zašto je negde na ovom svetu rodjen glup čovek sa osobinama sjajnog muzičara, slikara ili pisca, ako nema i ostale osobine koje bi ga učinile umetnikom? Ili su te umetničke osobine u njemu samo delići nekih prethodnih života?

Glup covek nije neminovno los covek.

@Prisoner

Mislim da je nasa sudbina zapravo posledica sleda situacija koje smo sami postavili.
Znaci nista misticno sami je odredujemo,ako se to i moze nazvati sudbinom.

Mislim da si simpatičan mlad dečko...

Nisam mlad decko,a zivot me je naucio da smo sami kovaci svoje sudbine

Ova prica ala Benedikt je simpaticna,ali i takve situacije su normalne zasto jedan moler ne bi uzivao u carima zivota.

Kako zna da uživa na takav način? To je pitanje, a ne zašto ne bi.

Sta mislis koliko ljudi uziva na takavnacin,dosao je u dodir sa njime svideo mu se i to je to.
Ne moraju svi moleri biti pijanice,a uz put jos i dobro zaraduju pogotovu napolju,godinama je radio na svom imidu ta kolicina odece se i ne moze odjedared skupiti kao ni steci ostala njegova iskustva.

Дакле реинкарнција:

Значи кад ја умрем моја душа наставља живот и добија ново тело е мени сад ту није јасна једна ствар, како се у то све уклапа број људи на земљи? Ево једне табеле са бројем људи у различитим периодима:

Година Број становника
--------------------------------------------------
8000. п. н. е. 5.000.000
1. године 300.000.000
1200. године 450.000.000
1650. године 500.000.000
1750. године 795.000.000
1850. године 1.265.000.000
1900. године 1.656.000.000
-------------------------------------------------
1950. године 2.516.000.000
-------------------------------------------------
1995. године 5.760.000.000
------------------------------------------------
2002. године 6.215.000.000

Дакле у осмом миленијуму п. н. е. живело је по претпоставкама научника негде око 5.000.0000 људи, а 2002 преко шест милијарди.

6.215.000.000 - 5.000.000 = 6.210.000.000

Дакле чији су ових шест милијарди и двеста десет милиона људи реинкарнације? :dontunderstand:

А јел си рачунао псе, мачке, змије, мишеве, камење, дрвеће....

Znaci nista misticno sami je odredujemo,ako se to i moze nazvati sudbinom

@Prisoner

Mislim da si simpatičan mlad dečko...

Nisam mlad decko,a zivot me je naucio da smo sami kovaci svoje sudbine

Što pok. Toše nije odbio da putuje sa umornim menadžerom?

Prisoner
Kako zna da uživa na takav način? To je pitanje, a ne zašto ne bi.

Sta mislis koliko ljudi uziva na takavnacin,dosao je u dodir sa njime svideo mu se i to je to.
Nisam te razumela, sa kim je došao u dodir?
Čovek je jednostavno rodjen takav...samo mu je falilo da odraste i lova, naravno, pa da se u pokaže u svom svetlu.

Ne moraju svi moleri biti pijanice,a uz put jos i dobro zaraduju pogotovu napolju,godinama je radio na svom imidu ta kolicina odece se i ne moze odjedared skupiti kao ni steci ostala njegova iskustva.

strah od iracionalnog nikad ne moze da bude jaci od neceg konkretnog, barem kod zrelih ljudi. kod dece je malo drugacije, ako su imala lose iskustvo pa stalno tripuju da ce im se isto ponovo desiti. npr. ako si npr. preziveo avionsku nesrecu treba do kraja zivota samo avionom da putujes jer se procenat verovatnoce da ces se opet skrsiti meri promilima.

odakle to znam? pa eto znam.

Back