tako ispada... negde sam pročitala (al' pazi kad se ne sećam gde

) da je trenutno živih ljudi na planeti, ne bih znala precizno reći koliko puta više, ali daleko više nego umrlih ikada. a nije da nas ne satiru bolesti modernog doba, ratovi, masovne katastrofe i ostalo... čak sa razvojem čovečanstva, sve je veća stopa smrtnosti.
verujem u reinkarnaciju, i karma, po meni neodvojivi pojmovi... ali ne u smislu da avanzuješ sa kišne gliste na čoveka, ili se unazadiš u suprotnom smeru jednim potezom, već u smislu nekih dugova, koji se u nizu tokom više različitih inkarnacija ne otplaćuju, postoji valjda i dozvoljeni minus, koji kada pređeš ne vraćaš se više na lestvicu više, ideš sve niže. mada, opet neko moje mišljenje je da je suština reinkarnacije uklaviriti i ispravljati, znači u više navrata davati nekome prilike i stavljati ga u pozicije koje u tom odučujućem trenutku beleže plus, ili minus tamo gde treba.
i mislim da bog nema veze sa ovim, ni u kom smislu, niti mislim da se sve vraća - plaća, kako seješ tako žanješ i ostale gluposti... dobrim se ljudima dešavaju jako ružne stvari, što ne mogu da pojmim sa postojanjem boga kao dobrog, niti da shvatim da je tokom tog jednog života zaslužio sve što ga je snašlo. koliko dobijaš, toliko daješ, dakle recipročno... što se ne bi moglo primeniti niakvom silinom logike u suprotnom smeru.
inače sam na temu pročitala samo naslov, pa ako sam negde omanula, ja se izvinjavam...