Pitanje za roditelje

Danas sam radila duplu smenu.Koleginici nista nije bilo jasno al je videla da je ne ispustam iz vida..umusila se ..valjda je skapirala.Samo je cekam.Malu sam danas ja hranila,ojela je koliko je htela i ona i drugi..matora se nije ni priblizila stolu

Sve bi jaa njoj po spisku sredjala, pa u inspekciju. Nema sanse da bih istrpela. Kolegama ne ulazim u to kolko vicu, njihova stvar, al da vidim da neko tako maltretira detete, sve bi mu ....

Poslednja izmena:
Danas sam radila duplu smenu.Koleginici nista nije bilo jasno al je videla da je ne ispustam iz vida..umusila se ..valjda je skapirala.Samo je cekam.Malu sam danas ja hranila,ojela je koliko je htela i ona i drugi..matora se nije ni priblizila stolu
Браво за тебе, али бојим се да ће јој то прећи у навику. Баш ће јој одговарати да неко други ринта уместо ње. Моја ти је препорука да то решиш другачије, да њу натераш да ради свој посао, али савесно и одговорно. Постоје родитељски састанци, поразговарај мало са њима и види какав је њихов став о томе.
Иначе ћеш ти падати на нос, а она ће у миру дочекати пензију.

ljubic bejbic,bice to malo teze nego sto si mislila a ti nemas strpljenja ni takta rekla bih
kao prvo nije poenta da udjes s koleginicom u konflikt jer to moze da dovede samo do toga da
-ona pocne da tera inat i sad bas namerno drnda decu
-pocne da ti smesta
dobri odnosi su jako vazni na radnom mestu
moras imati mudrosti i lukavstva da joj pridjes tako da ona promeni ponasanje a da ti ne uzme kritiku za zlo
krenula si s lose tacke,imas negativna osecanja u vezi s njom i ne umes da ih prikrijes
to nije ni pametno ni konstruktivno kad suprotna strana ima taoca
jedan od mogucih nacina : kad ona tako radi pridjes joj s osmehom i kazes "daj bre zivka pusti to dete vidis da nece,pogubices zivce pre penzije" ili tako nesto ne znam sad u kakvim ste odnosima
predlozis da podelite poslove,ti preuzmi problematicnu decu nek ona uzme lake slucajeve :lol:
na kraju ne tuce ona decu,nego primenjuje metode koje je naucila na pocetku karijere,i koje je uvek primenjivala
sto se nje tice to ona radi za njegovo dobro
neko je predlozio roditeljski
ok ideja,pozovete roditelje i lepo izlozis u prisustvu koleginice
"ima dece koja nece da jedu.trenutna metoda u vaspitanju je da ih ne teramo jer:(pa zasto se to tako SADA radi,napominjem sadasnje vreme jer se metode u vaspitanju menjaju i sto je vazilo juce ne vazi danas) i kad si lepo odbranila svoj stav pitas ih sta oni misle,predlazu zele
ako roditelji insistiraju da se dete hrani to vise nije tvoj problem,ako mislis da je dete maltretirano prijavis nadleznoj sluzbi,ali protiv vaspitanja ne mozes nista
eto nadam se da sam ti pomogla
u svakom slucaju spusti loptu i ne svadjaj se s koleginicom,to nece nista resiti

Joj, Linda, koje crne roditelje. To je tek strasna situacija. Nisam ni ja za svadjanje u kolektivu (zato sa svima na poslovnoj distanci) al roditelje.... Joj. Meni juce upada majka na cas, nit je kucnula, nista, vodi ona njeno dete kod lekara, pri tom detetu ne fali nista. Pri tom prica sa mnom ko da smo ovce zajedno cuvale.Pa se ti izbori s njima.

Bolje je da ostane gladno, pa kada ogladni samo će da traži, nego ga terati na silu.
Sila tu može samo da mu ogadi nešto.

Setio sam se moje babe koja je gajila njih četvoro, pa osim toga bilo je posla i u njivi, štali....
I znala je da kaže:
- Ručak je, a ono neće da jede. Ne mora. Jedemo lepo svi, a ono ako hoće dok je postavljeno može. Kada se sto raskloni, nema više ništa do večere. Pa ako ogladni pa počne da kuka da hoće da jede, još će i batine da dobije. I onda jedva sačeka večeru, a sutra mu ne padne na pamet da neće da jede.

Nisam baš za ovakav ekstreman tretman, ali... Sredina je tu negde između krajnosti.

moje dete ne jede u vrticu. tacnije ne jede kuvanu hranu, jede voce, keks, pije sok. za kuvanu hranu kaze da ne mirise lepo. vaspitacice se ponude da je hrane, ako nece ne hrane je na silu.
problem resavamo tako sto doruckuje kod kuce pre vrtica i trudimo se da je dovedemo kuci najkasnije da dva, kad nam je inace rucak, i nije izbirljiva. jede sve "po redu" ali hrana u vrticu joj se ne svidja i nije smak sveta!

Tesko je mladim odgajateljicama pored tih starijih gospodja koje imaju svoje mehanicke radnje + ponasaju se ka da Boga drze za muda.
Razumijem te. Nadam se da pored njih nemas problema i sa odredjenom vrstom roditelja.

Cenim da je dosta forumasa koji su roditelji,ali volela bih da cujem misljenje i onih koji nisu.Pretpostavljam da neko ima dete u vrticu.Bitno vam je naravno da lepo jede,igra se,nauci nesto i spava.Ali najprimarnije je da ne bude gladno,zedno i da eto spava redovno.Dug je dan,roditelji rade i dete provede celi dan u vrticu.Medjutim ne jedu sva deca sve,i ima dece koja mrljave,jednostavno prava je umetnost nahraniti ih.Svako bi zeleo da ako kod kuce nemoze da natera da se tako grubo izrazim,svoje dete da jede,da ce ga makar vaspitacica nekako nahraniti.I to je normalno,i ok.
PITANJE GLASI,da li biste radije da vase dete pojede onoliko koliko pojede,milom,ili da ga vaspitacica na silu hrani?Po cenu suza?

Док су ми деца ишла у вртић, с времена на време сам се распитивала код васпитачица како су, како напредују, како се друже, уклапају у колектив, да ли су нешто научила, показала...и највише ми је на живаЦ ишло када ми васпитачица одушевљено одговори:''Супер је била, јела је и спавала!''
Ама, заболе ме да ли је јела и спавала, то ради и код куће!!!! Мени су биле важне друге ствари, али очито су васпитачице навикле да само о томе причају родитељима јер је већини родитеља, претпостављам, то највећа брига....

Cenim da je dosta forumasa koji su roditelji,ali volela bih da cujem misljenje i onih koji nisu.Pretpostavljam da neko ima dete u vrticu.Bitno vam je naravno da lepo jede,igra se,nauci nesto i spava.Ali najprimarnije je da ne bude gladno,zedno i da eto spava redovno.Dug je dan,roditelji rade i dete provede celi dan u vrticu.Medjutim ne jedu sva deca sve,i ima dece koja mrljave,jednostavno prava je umetnost nahraniti ih.Svako bi zeleo da ako kod kuce nemoze da natera da se tako grubo izrazim,svoje dete da jede,da ce ga makar vaspitacica nekako nahraniti.I to je normalno,i ok.
PITANJE GLASI,da li biste radije da vase dete pojede onoliko koliko pojede,milom,ili da ga vaspitacica na silu hrani?Po cenu suza?

Nikada se nisam oslanjala na savetnike i priručnike tipa dete mora da jede na tri sata i slično , jer i odrasli nemaju neki ustaljen ritam..jedu kad im se jede i protivnik sam hranjenja dece na silu.

Moja deca su bila mrljava na hranu. Sin sve do operacije krajnika, a kćerka mi je pre neki dan operisala krajnike i mislim da je i kod nje bio sličan problem.Kad je bila mala i u vrtiću na pitanje šta su imali za ručak redovno bi odgovarala hleb i vodicu , a mi smo se zezali da i u zatvoru imaju raznovrsniju hranu.

To nikako nije loše uticalo na njihov razvoj, nikada nisu bili deca-keksaši...šopani keksom ili grizom i izrasli su u lepo razvijenu i vitku decu.

Moj odgovor je- nikakva prisila, organizam sam oseća šta i koliko mu treba.:)

Док су ми деца ишла у вртић, с времена на време сам се распитивала код васпитачица како су, како напредују, како се друже, уклапају у колектив, да ли су нешто научила, показала...и највише ми је на живаЦ ишло када ми васпитачица одушевљено одговори:''Супер је била, јела је и спавала!''
Ама, заболе ме да ли је јела и спавала, то ради и код куће!!!! Мени су биле важне друге ствари, али очито су васпитачице навикле да само о томе причају родитељима јер је већини родитеља, претпостављам, то највећа брига....

Ahahhahaha, izvini sto se smejem, al kod nje do skole nece umeti kosu crtu da povuku. Mislim, ako ih ne nauce roditelji.

Poslednja izmena:

Back