Питање за родитеље, молим искрене одговоре !

Да ли сте пре првог детета размишљали о генетици,
са ким "правити" децу,
да ли сте у мислима укрштали своје са особинама партнера ?

Ако јесте,
да ли је дете "испало" како сте очекивали ?

Nisam. Možda i delom zbog toga što se o geneticiu to vreme nije ovoliko znalo, a i pisalo. A bapske priče me nisu interesovale. Međutim, sada da imam priliku ponovo da imam dete odlučivao bih između žene i njene genetike.

са ким "правити" децу,

Ако јесте,
Malo ti bzvz pitanje i bzvz je biti proracunat sto opet nece dovesti do ishoda kakav bi hteli

са ким "правити" децу,

Ако јесте,

Генетика није што и васпитање....
Генетика је једнако изглед и то је то.
Такодје генетика нема никакве везе са здрављем, мој деда је умро од рака и ја ћу?

Такодје генетика нема никакве везе са здрављем, мој деда је умро од рака и ја ћу?
Kako nema? Hemofilija npr je nasljedna bolest.

I....nema dece, samo razmisljanja....

Malo ti bzvz pitanje i bzvz je biti proracunat sto opet nece dovesti do ishoda kakav bi hteli

Verujem da se vecina zena ne bi slozila s tobom, kao sto se i ne slazu.
Jedno je romantika i sex, a sasvim drugo su obaveze koje zene shvataju vrlo ozbiljno i sa tim se ne zezaju....

Zaista nauka kaze da dete dobija gene od babe, dede, cak ima i nekakvi procenti za decake i devojcice, ali
me mrzi sada da trazim. Pa podji samo od sebe licno. Da li imas vise slicnosti sa majkom/ocem
ili mozda sa dedom/babom?

Normalno da imam više sličnosti sa ocem i majkom nego sa babom i dedom, jer imam dve babe i dvojicu deda.
Molim te kada govoriš o naučnim rezultatima da daš i neki dokaz u vidu linka. Npr. kada tvrdiš da je nauka kazala "da dete dobija gene od babe, dede, cak ima i nekakvi procenti za decake i devojcice" treba i link da daš sa naučnim radom koji to potvrđuje. Ipak si moderator na zdravlju i vezana za nauku htela ne htela.

са ким "правити" децу,

Ако јесте,
samo arijevske osobine plave oci i cistokrvno podrijetlo nekolko koljena unazad

са ким "правити" децу,

Ако јесте,
Nisam,uopšte.Željela sam dijete,a da li će imati gene ovakve ili onakve nije mi bilo ni na kraj pameti.
Bila je važna naša ljubav,a djeca "su ispala" sasvim kako treba :D
Mislim da se ne treba previše zamarati genima i tim nekim nasljednim osobinama jer nikad ne znamo pouzdano kako može biti na kraju.

Kako nema? Hemofilija npr je nasljedna bolest.

Није наследна ни једна болест...људи пуше, пију, не хране се здраво и онда траже разлоге своје болести у генетици...
Води бригу о свом здрављу и неће бити ништа.

Shizofrenija se nasledjuje ... cerke majki koje su imale kancer dojki je osoba visokog rizika da oboli od istog...

Питање није бзвз, али размишљати о томе док је љубиш - јесте !

А то какав ће исход бити, е па то вас и питам,
да ми кажете из искуства
( ако је неко случајно ипак размишљао ) !

Back