autoexec
Zainteresovan član
- Poruka
- 139
Pozdrav, da li je moguce sa zavrsenim pravnim fakultetom, ukoliko znamo 2 ili 3 strana svetska jezika da radimo u inostranstvu ili smo prikovani za Srbiju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam zenu koja je upisala doktorat na pravnom i nostrifikovala diplomu i otisla da zivi u nemackoj.Mislim da su prikovani za Srbiju
Mozda i jeste po ambasadama uvek, medjunarodno pravo ako si zavrsio i dodatne edukacije ti mogu omogućiti rad van, ali ipak moras da imas veze sa Srbijom.Pozdrav, da li je moguce sa zavrsenim pravnim fakultetom, ukoliko znamo 2 ili 3 strana svetska jezika da radimo u inostranstvu ili smo prikovani za Srbiju?
A da li je smer konzularno pravo dobar?
Срамно је твоје распитивање о раду у иностранству. Овде се школујеш, сам одабереш позив, и одмах би у иностранство.Pozdrav, da li je moguce sa zavrsenim pravnim fakultetom, ukoliko znamo 2 ili 3 strana svetska jezika da radimo u inostranstvu ili smo prikovani za Srbiju?
Boze me sacuvaj, nemas pojma nista a lupetas, sam placam studije, na samofinansiranju sam.Срамно је твоје распитивање о раду у иностранству. Овде се школујеш, сам одабереш позив, и одмах би у иностранство.
А што ниси ти или твоји родитељи, одабрали државу у којој би се иселио и тамо да стичеш средње и факултетско образовање? Био би комплетнији стручњак са добрим познавањем језика, школовао се о трошку те државе а нас, пореске обвезнике и државу, ослободио трошкова твог школовања.
Срамота, још се буниш на ово шта сам ја написао. Мислиш да ако завршиш факултет да ћеш одмах у адвокате или тамо где је плата већа од 1.000 евра. Превише препотентно за једног жутокљунцља, који се није још испилио али је ,,јак на захтевима.Boze me sacuvaj, nemas pojma nista a lupetas, sam placam studije, na samofinansiranju sam.
Naravno da cu da se raspitujem ako se fakultetom budem ovde radi za 500 eura sigurno necu ostati.
Срамота, још се буниш на ово шта сам ја написао. Мислиш да ако завршиш факултет да ћеш одмах у адвокате или тамо где је плата већа од 1.000 евра. Превише препотентно за једног жутокљунцља, који се није још испилио али је ,,јак на захтевима.
Зато иди и не враћајј се!
Moze ona da radi u Nemackoj, ali nikada kao pravnik jer je pravo takva struka koja ako je studiras u zemlji u kojojZnam zenu koja je upisala doktorat na pravnom i nostrifikovala diplomu i otisla da zivi u nemackoj.
Postoje neke opcije sa razlikom predmeta za Nemacku i Austriju, jer nam je i gradjansko i krivicno dosta naslonjeno na njihovu pravnu tradiciju. Ako si ok student, mozes da apliciras za neku stipendiju za postdiplomske u inostranstvu, pa da ti to olaksa eventualni odlazak.Pozdrav, da li je moguce sa zavrsenim pravnim fakultetom, ukoliko znamo 2 ili 3 strana svetska jezika da radimo u inostranstvu ili smo prikovani za Srbiju?
Za bavljenje pravom u inostranstvu ti treba mnogo više od nekog klasičnog znanja stranog jezika. Treba ti savršeno poznavanje. A to teško ide.Pozdrav, da li je moguce sa zavrsenim pravnim fakultetom, ukoliko znamo 2 ili 3 strana svetska jezika da radimo u inostranstvu ili smo prikovani za Srbiju?
Znam savrseno engleski , c2 imam + spanski c1.Za bavljenje pravom u inostranstvu ti treba mnogo više od nekog klasičnog znanja stranog jezika. Treba ti savršeno poznavanje. A to teško ide.
Anglo saksonski sistem prava je totalno drugačiji od evropskog.Valjda to znaš.Znam savrseno engleski , c2 imam + spanski c1.
Са знањем језика: енглеског С2 и шпанског С1, што се тиче запослења у Немачкој, Аустрији, .... је недовољно. То познавање језика је довољно за туристичка путовања, споразумевања у фри-шоповима, на пијацама, ... и сл. Другачије би било да си завршио факултет техничке струке.Znam savrseno engleski , c2 imam + spanski c1.
Pozdrav, da li je moguce sa zavrsenim pravnim fakultetom, ukoliko znamo 2 ili 3 strana svetska jezika da radimo u inostranstvu ili smo prikovani za Srbiju?
Znam savrseno engleski , c2 imam + spanski c1.
Nije samo u pitanju neki stran jezik koji je jako, jako komplikovan nego iЗамисли, теоријски, да си адвокат на иностраном суду.
Шта мислиш, колико има стручних речи које се користе на суду или уопште, у пословању, а које неко ко има Ц2 никада није чуо?
Још један разлог због кога не можеш да радиш као правник, адвокат и сл. у иностранству. У праву је битно тумачење прописа, а ту долази до тумачења значења сваке речи у пропису, па је скоро па немогуће бавити се правом на језику који ти није матерњи.