Pitanje za PLIN

Sexy_irvas

Zainteresovan član
Poruka
208
Dobro jutro, imam jedno pitanje. . .
Kolko kosta i gdje je najkvalitetnije ugraditi plin u auto... U pitanju je Bmw 525i

Ja sam iz Crne Gore ali za kvalitet bih skoknuo do Srbije,ja sam cuo da je u Cacku najbolje,e sad ili su to samo price.

Hvala svima na odgovorima

Ma dali je moguce da ce se neko iz VELIKE Crne Gore uputiti da ugradi plin u Srbiju . Pa zar vi iz Crne Gore ranije niste bili najpametniji najlepsi vozite naj aute po bagatelnim cenama imate najlepse more na svetu a sad po neku sitnicu sto kod nas u svakom gradu ima po 2 - 3 majstora rade da dolazite nekome na noge.

Ma dali je moguce da ce se neko iz VELIKE Crne Gore uputiti da ugradi plin u Srbiju . Pa zar vi iz Crne Gore ranije niste bili najpametniji najlepsi vozite naj aute po bagatelnim cenama imate najlepse more na svetu a sad po neku sitnicu sto kod nas u svakom gradu ima po 2 - 3 majstora rade da dolazite nekome na noge.

Evo ja vozim na benzin i potrošim vjerovatno za dan koliko ti za neđelju, ako ne i više, pa ne vidim kakve to ima veze... Svak gleda prema svojim mogućnostima i svi gledaju da prođu jeftinije... Ne vidim zašto miješaš politiku u ovo...

Irvase neznam kakav je zakon tamo ali ovde kod nas u srbiji moras na svaku registraciju da se izujes jos 100 yura zato sto samo na plin vozis, tako da ti savetujem da to ne radis jer ti isto dodje= benzin + registracija je isto ko plin +registracija i svaku registraciju jos 100 yura, moj savet ne cini to samo ces baciti pare po mom misljenju!

Ubedljivo najbolji servis za ugradnju gasa je u Tavankutu.Covek se bavi tim poslom 30 godina i nikad nikog nisam cuo da je rekao za njega nesto lose.
Cena mu nije niska ali zato plinski uredjaj ugradjen kod njega radi i ne pravi probleme.
Broj telefona je 024-767-136.

Atest vazi 5 godina koliko ja znam pa onda opet mora da se uradi.
Sve jedno ovde neko nekog pravi budalom jer neki su se vozali preko 10 godina i nije im trebao atest a sad kao treba.Cista otimacina.

Ljudi nije sala idite pitajte u osiguravajucem drustvu kada ste u prolazi. Kada moj brat pitao za registraciju a auto ima plin rekli mu da mora i 8 soma za atest! Proverite obavezno! Nemoj posle da vam bude zao ili krivo, a dali ste pare za ugradnju i plin!

Nisi ti tu nesto dobro razumeo.
Vozilo na prvoj registraciji(nikad nije bio registrovan u Srbiji) ne moze da se registruje ako nema atest za plinski uredjaj.
Odes,uradis atest i registrujes auto. Sledece godine ti ne traze atest jer ga vec imas i redovno produzavas registraciju kao i za auto bez plina.
Tek za 5 ili 10(to ne znam tacno) mora ponovo da se uradi atest da bi mogao da produzis registraciju.

Atest se plaća jednom u 5 godina i nije 8000 nego oko 5500. Čak na neke boce ima atest i na 10 godina. Tako da ko hoće plin neka ugradi plati prve godine tj. atest morae odmah da platite bez obzira da li registrujete za 2 meseca pola godine ili ste registrovali prekjuče. Ako vas zaustavi policija i nemate atest em što može da vam rebne kaznu može i da vam zadrži vozilo koliko sam pročitao negde dok se ne uradi atest jer se smatra da vozilo nije tehnički ispravno za kretanje putevima. A što se tiče servisa ima u Futogu servis mi naša službena kola održavamo kod njega. Ugradjen je plin negde u bg a ovaj ispravlja sve što su oni zeznuli pa sem što sredi on i našteluje pa sa 11-12 l potrošnja nam je pala na 8 l. Ako nekog zanima saznaću adresu i sve....

Dora servis Novi Sad,cena prihvatljiva a ugradnja profesionalna,žice,cevke...sve složeno pod konac....Na atestu mi rekli da Dorin rad mogu da prepoznaju a da im se nekaže ko je radio.
I ne obraćaj,brate pažnju na ove,zajedljive.Da imate more,imate.Da vozite dobra kola,vozite.Kraj priče.

Irvase neznam kakav je zakon tamo ali ovde kod nas u srbiji moras na svaku registraciju da se izujes jos 100 yura zato sto samo na plin vozis, tako da ti savetujem da to ne radis jer ti isto dodje= benzin + registracija je isto ko plin +registracija i svaku registraciju jos 100 yura, moj savet ne cini to samo ces baciti pare po mom misljenju!

:eek:
Ko ti je to rekao?

Ja sam vlasnik agencije za registraciju i prepis vozila, i odgovorno tvrdim da je registracija vozila koje ima ugrađen atestiran gas uređaj jeftinija, od istog koje ima samo pogon na benzin. :rtfm:

Stvarno mi nije jasno kako ljudi mogu da šire dezinformacije oko nekih opšte poznatih stvari.

Kod pogona na gas u Srbiji nije glavni problem registracija, atest, stručnost ugradnje, kvalitet uređaja i boca, nego kvalitet gasa na srpskim pumpama.
Pitajte bilo kog majstora, reći će vam da gas čuva motor, i da motori koji rade na gas traju mnogo duže nego oni na benzin. To jeste istina, ali ne u Srbiji.

Ovi uređaji rade na naftni gas propan-butan. Evropska unija je propisala pravi odnos propana i butana u tom gorivu. 70% propan i 30% butan. U Srbiji si srećan ako nađeš pumpu na kojoj ćeš da sipaš gas u odnosu 50%-50%. Obično se količina propana kreće ispod 50%.
Zbog toga je potrošnja gasa veća, odnosno nema neke velike uštede u potrošnji u odnosu na benzin, uređaji se često kvare, kao i sami motori.
Onaj ko je nekada u inostranstvu sipao gas i vozio na njega, zna tačno o čemu govorim. Auto ide kao metak, motor ne čuješ, a zaboraviš kada si zadnji put tankirao.

Eto vam odgovor zašto majstori "ne govore istinu" kada kažu da gas štedi motor.

Srbijo, što ne gajiš banane kada si već banana država? :dash:

Dobro jutro, imam jedno pitanje. . .
Kolko kosta i gdje je najkvalitetnije ugraditi plin u auto... U pitanju je Bmw 525i

Ja sam iz Crne Gore ali za kvalitet bih skoknuo do Srbije,ja sam cuo da je u Cacku najbolje,e sad ili su to samo price.

Hvala svima na odgovorima

ja sam cuo da je u cacku najbolje od ujaka koji je mehanicar i dugo godina je ranije ugradjivao plin.

ujak kaze da su najbolji plinski uredjaji marke prins, to je holandska marka i da su bolji nego italijanska

takodje ovaj u cacku kutlajic se zove lik je i jeftiniji nego sto su servisi u beogradu.

to je to

Back