trachara
Zainteresovan član
- Poruka
- 128
htela sam zapravo da kazem da mi se ti casovi ne dopadaju
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma meni i to bila muka ziva,dubila sam na glavi svaki put ,ako ne verujes pitaj mog muza![]()
![]()
Ма сада је све то прошло. Снашли смо се некако...
Било је пар бурних момената.
Он је заправо то схватио као претварање, буквално претварање из мајмуна у човека и обратно... али док смо ми то схватили...
Тек када је рекао ''Када се ја јуче будем пробудио јел нећу постати мајмун?'':lol: е, тек онда нам је било јасно у чему је проблем и одакле толике сузе...
Воли он животињице, али баш да се претвори у неку од њих... хм...![]()
ja sam najstarija u celoj familiji i mnogo patim što nisam nikome tetka
=(
oću i ja da odgovaram na pitanja trogodišnjaka.
ima onaj kviz kad odrasli pogode šta deca objašnjavaju. ja sve odmah pogodim.
šta mislite, jel mene nešto drma?
ma sta ti meni izvinima jok, ja se samo inspirisala. Citirala bih da sam se nadovezala. izvini.
predlazem ti da obidjes teme poput one o fizickom kaznjavanju,histericnoj deci,problematicnom pubertetuja sam najstarija u celoj familiji i mnogo patim što nisam nikome tetka
=(
oću i ja da odgovaram na pitanja trogodišnjaka.
ima onaj kviz kad odrasli pogode šta deca objašnjavaju. ja sve odmah pogodim.
šta mislite, jel mene nešto drma?
РЕШЕЊЕ ЈЕ ВЕРОНАУКА ЗА ОДРАСЛЕ![]()
Хвала Медо.Си.
Ма знаш, мени је и ове Веронауке за децу доста... Овај старији се вратио из школе пренеражен. Чуо је да ће се Бог вратити и да ће сви мртви устати и да нико не зна када ће то бити. Сада више неће да остане сам код куће, јер не зна оће ли мртваци поскакати.![]()
Истина, увек!
Наравно, прилагођена узрасту и испричана у оноликој мери колико дете у том тренутку може да ''свари''.
Понекад једоставно кажем:''Не знам како то да ти објасним, а да ти разумеш...''
Неке ствари (око развода) и даље држим неиспричане и не знам да ли ћу их икад испричати. Кад год ме питају одговарам само:''Мама и тата се нису слагали''.![]()
I moj sin je pitao gotovo istim rečima :razz:
A onda je jednog dana, pitao da li nas zaista pojedu crvići kad umremo.
Pa se ja zeznuh i rekoh ...pa pojedu nas.
Par minuta ćutao i onda u plač.
I neće da kaže zašto plače i neće i neće ... i na kraju kaže: Ja kad umrem, neću da me pojedu crvići :-|
I onda objašnjavaj šta i kako i zašto itd
Pre neki dan sam morao da mu crtam metak, bombu i raketu.
I to da crtam šta ima unutra i kako to izleti iz cevi ili eksplodira.
Pa onda da na youtube gleda kako to avion sleće i kako poleće da bi znao šta se dešava kad se tata vozi avionom
I brojna druga prosta pitanja na koja ili ne postoji jednostavn odgovor....ili iskreno, nikad nisam ni razmišljao zašto je to tako, a pravi odgovor ne znam :-|:-(:razz:
Да. И они који верују у Деда Мраза а не у Божић Бату, директ у пакао иду.ili ono što je bilo na dečjim biserima:
- mama, mama, ja sam sluga sotonin!!! =D
- ???????? =O
- pa veroučitelj nam je rekao da oni koji vole dinosauruse da su sluge sotonini..
Јесте смешно. И ја сам се исмејала и то пред њим, али не вреди...
meni smesno,ali kad razmislim i nije,koji je to horor u njegovoj masti
ja ni kao mala nisam verovala iako su mi pricali da treba da verujem ali nije mi bilo svejedno kad mi deda prica kako ce smak sveta i to mrtvi zivi qq spasavaj se ko moze
А ми одговоре немамо.
Колико вам се пута десило да детету не можете да оговорите на питање?
Неко малено, једноставно питањце... типа...
Где сам ја био пре него што сам се родио?
Ко је родио првог човека?
Ко је родио Бога?
Ко је учитељицу научио то све што зна, а њену учитељицу, а њену учитељицу...
Шта то значи када неко умре?
Ето... отприлике, ви наставите са ''својим омиљеним'' питањима...
Шта радите када немате одговор на питање? Или када мислите да дете одговор неће разумети...
Овом мом(3,5год.), деца рекла да смо настали од мајмуна.
А он мукица ушао у кућу и суза сузу стиже... каже...
''Јел да мама да нисмо настали од мајмуна?''
Нити да плачем са њим, нити да се смејем... а још мање сам знала шта да му кажем...
Истина или бајке?
Да. И ја сам за истину. Мада би их радије чувала у неком свету бајки, али... свесна сам да им то неће донети ништа добро..
Није лоше ни њих питати шта они мисле. Понекад започнемо разговор тако што ја кажем, на пример, ''Нисам сигурна... а шта ти мислиш?''
Оно што је заиста тешко је, схватити на који начин размишљају... како одређене појмове схватају... и колико су заиста спремни да понесу неку истиницу...
Једино што никако не подржавам ко одговор је ''О томе не би требао/ла да размишљаш'' Е то ми је грозно...
pa, odgovor na pitanje uvek postoji, samo je pitanje da li osoba koja odgovara zna šta treba da kaže.
dakle, ko misli da je postao od majmuna neka ubedi i svoje dete u to.
Исто.
Пошто сам им изложила (одавно, на разне начине) обе теорије о стварању света, оне су ме питале која је тачна...ја сам узвратила питањем шта оне мисле која је тачна... Оне су се изјасниле различито и ја сам им потврдила да су обе у праву, свака за себе. Пошто нико до дана данашњег није дао проверено тачан одговор, остаје им да се саме определе у шта ће веровати и шта ће прихватити као истину. И, зачудо, то им је било сасвим ОК.
![]()