Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 14.703
Dragi naši forumaši koji ovde zastupati jehovine svedoke, evo pitanje za vas? Zašto ste protiv transfuzije krvi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to su Mormoni mislimi zasto uvek idu po ulici u onim odelima kao klonovi![]()
ma JS isto kad prodaju knjigeto su Mormoni mislim
JS su dosledniji SZ od Jevreja po tom pitanju...Jevreji ne jedu meso koje nije košer da ne bi uneli krv životinje u sebe a ne smeta im da im se u krvotok unese tuđa krv...da je u vreme SZ postojala ideja transfuzije krvi svakako bi i Jevrejima bila zabranjena transfuzijaDragi naši forumaši koji ovde zastupati jehovine svedoke, evo pitanje za vas? Zašto ste protiv transfuzije krvi?
jel vidis kontradiktornost u svom razmisljanju...jevrijima data zabrana da unose krv zivotinja, sto znaci Bog je zabranio transfuziju krvi izmedju ljudski bica...zakljucak, transfuzija krvi izmedju mene i tebe je isto ko da ti i ja unosimo krv zivotinja..JS su dosledniji SZ od Jevreja po tom pitanju...Jevreji ne jedu meso koje nije košer da ne bi uneli krv životinje u sebe a ne smeta im da im se u krvotok unese tuđa krv...da je u vreme SZ postojala ideja transfuzije krvi svakako bi i Jevrejima bila zabranjena transfuzija
nema tu kontradikcije.... Jevrejima je bilo zabranjeno unositi bilo kakvu krv...pošto niko normalan ne pije ljudsku krv a transfuzija krvi nije još izmišljena Jevreji su ostali na tome da cede krv iz životinja pre nego što ih jedu...JS kao moderna sekta judeohriščanstva nastala u vreme kad transfuzija krvi postoji nalaze razlog zabrane u tome da je duša u krvi i primenjuju to na transfuziju krvi što je logična ekstenzija osnovne ideje...zanimljivo je da mislim da se ne suzdržavaju od unošenja životinjske krvi tj. ne jedu košer meso...jel vidis kontradiktornost u svom razmisljanju...jevrijima data zabrana da unose krv zivotinja, sto znaci Bog je zabranio transfuziju krvi izmedju ljudski bica...zakljucak, transfuzija krvi izmedju mene i tebe je isto ko da ti i ja unosimo krv zivotinja..tito dragi, tako prosti stihovi u SZ, al dzaba..
Zasto bi iko banovao prave vernike.Pozivate JS da promovišu svoju veru a posle ćete da ih kažnjavate i banujete?
Nisam sve procitala ali jesi.
to su Mormoni mislim
a što se teme tiče valjda negde u Bibliji piše da je duša u krvi..ako primiš tuđu krv primio si dušu tog nekog u svoje telo..mislim da je to logika iza zabrane konzumacije krvi u judaizmu...JS su to samo protumačili tako da je i transfuzija konzumacija krvi
Zbog toga što vrlo rigorozno tumače Bibliju.Dragi naši forumaši koji ovde zastupati jehovine svedoke, evo pitanje za vas? Zašto ste protiv transfuzije krvi?
ocigledno ne kontas...sz zabranjuje unosenje krvi zivotinja..kao i doticni tekst iz nz kojeg je aeternum citirala..nema tu kontradikcije.... Jevrejima je bilo zabranjeno unositi bilo kakvu krv...pošto niko normalan ne pije ljudsku krv a transfuzija krvi nije još izmišljena Jevreji su ostali na tome da cede krv iz životinja pre nego što ih jedu...JS kao moderna sekta judeohriščanstva nastala u vreme kad transfuzija krvi postoji nalaze razlog zabrane u tome da je duša u krvi i primenjuju to na transfuziju krvi što je logična ekstenzija osnovne ideje...zanimljivo je da mislim da se ne suzdržavaju od unošenja životinjske krvi tj. ne jedu košer meso...
što se tiče mojih verskih uverenja ja ne verujem u biblijski narativ , ne cedim krv iz mesa i nemam ništa protiv transfuzije krvi....
koliko ja shvatam SZ bazira zabranu unosa krvi životinja na ideji da je duša u krvi... ako zbog toga verniku brani da unosii u sebe dušu životinja jedenjem hrane koja ima krv svakako je prvobitna namera bila i da ne treba unositi u sebe ni duše drugih ljudi konzumiranjem njihove krvi...ocigledno ne kontas...sz zabranjuje unosenje krvi zivotinja..kao i doticni tekst iz nz kojeg je aeternum citirala..
jedino ti je dobra konstatacija da JS ne jedu koser hranu, sto znaci unose krv zivotinja u svoj organizam, dok sa druge strane se fanaticno drze protiv transfuzije krvi...
A kakve sad veze ima transfuzija sa jedenjem / pijenjem krvi ???Nisam sve procitala ali jesi.
Postoje Biblijski razlozi u vezi krvi.
Takodje je u Novom zavetu upozorenje u vezi krvi
sad cu naci
U Bibliji i to u novom zavetu sto je zakon nama, se jasno kaze da se cuvamo - uzdrzavamo krvi
Дела 15:28, 29: „Јер свети дух и ми одлучили смо да не стављамо никакво додатно бреме на вас, осим овога што је потребно: уздржавати се од онога што је жртвовано идолима, од крви, од удављенога и од блуда.Ако се од свега овога чувате, биће вам добро. Остајте здраво!“
takodje nije promenjeno ovo sto kaze Bozja rec to i dalje vazi
Daničić-Karadžić (RDK):
3 Mojsijeva 17
14 Jer je duša svakog tela krv njegova, to mu je duša.
Zato rekoh sinovima Izrailjevim:
Krv ni jednog tela ne jedite, jer je duša svakog tela krv njegova. Ko bi je god jeo, da se istrebi.
A svako nek radi u skladu sa svojim razumevanjem i savescu.
Zato što piše da je duša u krvi, samo im nije jasno kako da povežu jer ne veruju u dušu ali watchtaur tako izdao direktivu.Dragi naši forumaši koji ovde zastupati jehovine svedoke, evo pitanje za vas? Zašto ste protiv transfuzije krvi?
Ali Jevrejima se to moralo zapisati.Jevrejima je bilo zabranjeno unositi bilo kakvu krv...pošto niko normalan ne pije ljudsku krv
A kakve sad veze ima transfuzija sa jedenjem / pijenjem krvi ???
To su drasticno razlicite kategorije gde se u jednoj desava kompletna dezintegracija krvi u digestivnom traktu dok se u drugim u potpunosti zadrzava anatomska struktura krvi i ono najbitnije - njena funkcionalnost u svakom smislu reci sto znaci da ona i dalje nosi 'dushu'ljudskog bica !!!
Da ne jedeš meso koje ima u sebi krvi tj. sirovo. To je smisao.U Bibliji i to u novom zavetu sto je zakon nama, se jasno kaze da se cuvamo - uzdrzavamo krvi
Дела 15:28, 29: „Јер свети дух и ми одлучили смо да не стављамо никакво додатно бреме на вас, осим овога што је потребно: уздржавати се од онога што је жртвовано идолима, од крви, од удављенога и од блуда.Ако се од свега овога чувате, биће вам добро. Остајте здраво!“
jasno pise a vi kako hocete i onako svako postupa po svojoj savesti
Smisao je da ne unosis krv u svoj organizam.Da ne jedeš meso koje ima u sebi krvi tj. sirovo. To je smisao.
zivotinjske krvi..totalno masis kontekst..dzaba podebljavas rijec krv, kad je komplet kontekst vezan za koser ishranu...Smisao je da ne unosis krv u svoj organizam.
U Dela apostolskih 15:28–29, čitamo jasnu zapovest:
„Sveti duh i mi odlučili smo da ne stavljamo nikakvo dodatno bremе na vas, osim ovoga što je potrebno: da se uzdržavate od onoga što je žrtvovano idolima, od krvi, od udavljenoga i od bluda. Ako se toga čuvate, biće vam dobro.“
Ova uputstva nisu bila samo za Jevreje, već i za novopokrštene neznabošce. Zanimljivo je da se zabrana uzimanja krvi nalazi uz blud i idolopoklonstvo – što pokazuje koliko je ozbiljna.
U mnogim savremenim prevodima Biblije (Novi svetski prevod, Daničić, EŠ, NIV i drugi) stoji isto: krv ne sme da se uzima. Ovo pravilo je ponovljeno i u Dela 21:25.
Zato Jehovini svedoci izbegavaju proizvode sa krvlju, kao i transfuziju – ne iz sujeverja, već iz poštovanja prema Božjoj Reči i životu, koji krv simbolizuje (1. Mojsijeva 9:4).
Ako poštujemo ovu zapovest, „biće nam dobro“ – kako kaže i sam stih.
Ok ako ti tako shvatas, kazem nek svako radi po svojoj savestizivotinjske krvi..totalno masis kontekst..dzaba podebljavas rijec krv, kad je komplet kontekst vezan za koser ishranu...