Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Pozdrav svima! Moze li mi neko reci (ne mora da bude istoricar, moze neko ko zna tacan odgovor a da je siguran) koje je nacionalnosti bio Aleksandar Makedonski i koji je prvi jezik u sluzbi diplomatije(engleski, latinski ili francuski) Hvala unapred
Aleksandar Makedonski je bio Makedonac, a ti Makedonci nemaju nista zajednicko sa danasnjim Makedoncima osim imane. Inace, ti Makedonci su valjda po poreklu bili bliski Grcima, znaci u svakom slucaju pripadao je Indo-evropskoj grupi.
Mislim da je prvi jezik diplomatije bio latinski, u srednjem veku...
Aleksandar Makedonski je bio Makedonac, a ti Makedonci nemaju nista zajednicko sa danasnjim Makedoncima osim imane. Inace, ti Makedonci su valjda po poreklu bili bliski Grcima, znaci u svakom slucaju pripadao je Indo-evropskoj grupi.