- Poruka
- 91.637
Ako imaš SSN ti su trebao da odradiš "Tax Return". Ako su ti primanja mala, većinu para ćeš dobiti nazad. Evo malo informacijaHvala na odgovoru!
Jedina stvar je to sto prihodi nisu samo iz Amerike nego i iz drugih drzava.Oko 50 posto je iz Amerike. Ostalo je iz drugih drzava i na tome nema poreza. Znam za ITIN. Samo sto meni nije trebao posto imam Social Security Number jer sam radio dve sezone ranije u Americi.
Uglavnom, uz taj dokument i obrazac za povrat poreza vrate tipa 60 posto od onih 30 sto su uzeli od ukupne sume Ameri. Znaci da na kraju uzmu 10,12 posto sve ukupno. Pitao sam u agenciji za povrat poreza i izgleda da ne moze nikako da se vrati svih 30 posto.
Jel vam je i dalje logicno da ne treba ovde da placam poreze?
Kada pitam knjigovodje i kada citam na internetu, razumem da treba da se otvori firma i placaju porezi cim se zaradjuju pare, neka osetna dovoljno cifra. A kada daju primere, uvek to bude neki Upwork, Freepancer i slicno. Nikad za ovo ne pise.
Jel imate savet koji to nadlezni organ da pitam? Jer mi je za sada ovo i dalje na slepo i niko mi od tih nadleznih organa nije bas rekao direktno da treba, a imam osecaj da nikada necu dobiti 100 postotan odgovor.
https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/nonresident-figuring-your-tax