pitanje u vezi zelatina

Mickey Mouse020

Početnik
Poruka
49
Pre jedno 16-17 godina sam konzumirao odredjenu vrstu bombona za koje
sam prekjuce slucajno saznao da poticu zapravo iz Britanije i da se
proizvode sa zelatinom govedjeg porekla.

Poslala mi ih je rodbina iz Svedske, a te bombone su kod njih uvozili iz Britanije. Saznao sam za poreklo tek kad sam pitao da li mogu da mi posalju jos koje pakovanje.

E sad to su bile godine kada je u Britaniji bila epidemija "ludih
krava" pa me brine da li postoji mogucnost da se na ovaj nacin zarazi "ludim kravama"?

Hvala unapred.

Poslala mi ih je rodbina iz Svedske, a te bombone su kod njih uvozili iz Britanije. Saznao sam za poreklo tek kad sam pitao da li mogu da mi posalju jos koje pakovanje.

krava" pa me brine da li postoji mogucnost da se na ovaj nacin zarazi "ludim kravama"?

Hvala unapred.

bez bojazni..sva želatina koja se koristi u farmaceutskoj i prehrambenoj industriji mora da poseduje BSE/TSE sertifikate...

Hvala unapred.
Ne bih da te plašim, ali mogućnost itekako postoji.

Za više informacija pročitaj tekst "smrt iz tanjira".

nisam naivan, nego je Regulativa prehrambenih i farmaceutskih sirovina moje zanimanje...:kafa:
Ako je to tvoje zanimanje, trebalo bi da znaš da mala količina razrađenih priona ne može biti identifikovana na testu, ali se svakako može odraziti na nečijem zdravlju.
Imaš na primer zakon gde se dozvoljava da se u mleku nalaze krvne pločice, a oni su puni priona.
Veorovati da postoji ozbiljan filter za sprečavanje ove bolesti je i više nego neozbiljno, tj naivno.

Back