Pijem melatonin (1tab=1mg melatonina sa dodatkom vitamina b6 od 10mg) i zanima me koliko najduze valja da ga koristim i koliku pauzu treba da napravim nakon sto nekad opet pocnem da ga uzimam ???? Ne bih da se naviknem na tablete.....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Melatonin je hormon.Kad su u pitanju hormoni ne bih se baš tu previše igrao.Imaju zastrašujuće snažno dejstvo na ljudski organizam i psihu i mogu da stvore haos.Hormonske terapije spadaju u najsloženije oblike lečenja i medicine uopšte.Osoba koja odluči da koristi neki hormon mora da to čini pod nadzorom stručnjaka, da se redovno podvrgava kontroli, da vidi da li joj je neki hormon uopšte potreban a to se vrši kroz ozbiljne labaratorijske analize.Poznajem jednu osobu koja je koristila hormone, toliko je malo stručnjaka da je redovno morao da dolazi u Beograd, nema nigde drugde u Srbiji.A ceo proces uzimanja hormonske terapije je bio toliko komplikovan da to ne mogu čak ni da prepričam. Ovako laičko uzimanje melatonina ne bih preporučio nikom.Mani se ćorava posla.
Gubis iz vida da to sto on pije NIJE hormon (posto pretpostavljam da pije proizvod kupljen u *slobodnoj prodaji* - saplement), bar ne u smislu kako si to ovde napisao , jer se radi o dodacima ishrani DOBIJENIM IZ BILJAKA a biljke ne proizvode *prave* hormone. Ako nisam u pravu sto se tice moje pretpostavke neka me autor teme demantuje
Nisam znao ovo o kolicinama (nanogramskim) kod endogeno proizvedenog melatonina - u tom kontekstu mi je prilicno cudno da komercijalnih preparata melatonina ima cini mi se i od 20 mg po tableti??? Mada, opet posto to ide kroz organe za varenje pitanje je koliko efektivno i da li ista i stigne tamo gde treba da delujePored toga mozak dozira prirodni melatonin ne u miligram nego u nanogram.
Nisam znao ovo o kolicinama (nanogramskim) kod endogeno proizvedenog melatonina - u tom kontekstu mi je prilicno cudno da komercijalnih preparata melatonina ima cini mi se i od 20 mg po tableti??? Mada, opet posto to ide kroz organe za varenje pitanje je koliko efektivno i da li ista i stigne tamo gde treba da deluje
Hvala, nesto sam naucio (ako je ovo sto si napisao pouzdano). Idem da spavam, iako je vreme optimalnog melatonina vec proslo mozda moja epifiza bude uspela bar jos neku mrvicu melatonina da iscediŠto se tiče gramaže možda je nečijem organizmu potrebno tačno 12,567324568 mg nekog hormona, ako zaokružim đuture na 13 mg to je već previše, ako zaokružim na 12 to je premalo.Mozak najbolje zna koliko je zaista potrebno u koje doba dana ili noći itd.
Hvala, nesto sam naucio (ako je ovo sto si napisao pouzdano). Idem da spavam, iako je vreme optimalnog melatonina vec proslo mozda moja epifiza bude uspela bar jos neku mrvicu melatonina da iscedi
Gubis iz vida da to sto on pije NIJE hormon (posto pretpostavljam da pije proizvod kupljen u *slobodnoj prodaji* - saplement), bar ne u smislu kako si to ovde napisao , jer se radi o dodacima ishrani DOBIJENIM IZ BILJAKA a biljke ne proizvode *prave* hormone. Ako nisam u pravu sto se tice moje pretpostavke neka me autor teme demantuje
Ovo bas i nije tacno . Od koje biljke su recimo prvo dobijeni insulin ili pankreatin? Ali posto nije vezano za temu nije ni bitnoSvi su lekovi prvo dobjeni iz biljaka, a kasnije se preslo na sinteticku proizvodnju. Nema i ne moze da bude razlike izmedju leka koji je industrijskim putem preradjen iz neke
biljke ili je komponovan u farma proizvodnji.