Pitanje u vezi ishrane..

Dekstroza se zove, a imas u radnjama sportskih suplemenata i DEXEnergy - dextroza sa ukusima, i to ti dodje kao sok, mnogo je lepse da je popijes tako nego obicnu dekstrozu jer ces imati ukus preslatke vode sto je, bar meni, grozno.

Bez preterivanja ali to sa ukusima deluje kao neka decija navlakusa.
Imas i riblje ulje sa ukusom banane:lol:
Izbegavajte te vestacke arome i boje sto vise mozete

Whey bez ukusa i prirodnih boja, proizvođač MyProtein, 80% protein, 5 kila za 70 evra. Hebem li ga, ja mislim da se ovo isplati uzeti.
Žvaćem ovu sardinu ko da je gоvno, a i nemam ideje za obrok posle treninga. Tačno ću morat uzet ovaj whey da probam.

Whey bez ukusa i prirodnih boja, proizvođač MyProtein, 80% protein, 5 kila za 70 evra. Hebem li ga, ja mislim da se ovo isplati uzeti.
Žvaćem ovu sardinu ko da je gоvno, a i nemam ideje za obrok posle treninga. Tačno ću morat uzet ovaj whey da probam.

Nemoj brate, smucice ti se i bacices 4,90kg-a..... Ko zna kakav je to kvalitet i da li je stvarno WHEY protein ili protein GMO SOJE.

Pazite ljudi, iako kazu da je "protein" zdrav , i suplement je, morate razmisljati "out of box" , jer svi proteini soje su GMO, kao i GMO sojine sirovine koje se koriste za bilo koje cokoladice strane koje kupujete kod nas, a posebno one ogromnog giganta Nestle, koja drzi 90% svih tih konditorskih proizvoda.

Nikada ne kupujte jeftine proteine, NIJE TO DZABE. U vecini slucajeva su to neki mixevi ili cist GMO SOJIN protein , zato je i jeftino jer je GMO jeftin a OTROVAN I sterilise potomstvo posle 3 generacije.

^ uz to sto kaze Bru, ti jeftiniji whey proteini cesto imaju laznu statistiku cak i ako je ok protein u sastavu = manje proteina po merici nego sto pise jer dodaju nekakve prazne smese i gluposti da popune kilazu :lol: A inspekcija je prilicno losa i retka tako da oni uzimaju pare i nista ih drugo i ne zanima...

Cuo sam i da postoje ti trikovi sto Bru spominje...tacna kolicina proteina po merici ali GMO sojina sranja i taurin i ostali jeftiniji i manje kvalitetni proteini od wheya koji su dodati radi statistike po merici :telefon: Kada se radi rutinsko merenje kolicine proteina moze se utvrditi broj g proteina ali ne i kvalitet tako da oni stavljaju svasta. Skuplji whey je bolja opcija :mrgreen:

Welcome to the fitness industry :telefon: :rotf:

Poslednja izmena:
^ uz to sto kaze Bru, ti jeftiniji whey proteini cesto imaju laznu statistiku cak i ako je ok protein u sastavu = manje proteina po merici nego sto pise jer dodaju nekakve prazne smese i gluposti da popune kilazu :lol: A inspekcija je prilicno losa i retka tako da oni uzimaju pare i nista ih drugo i ne zanima...

Cuo sam i da postoje ti trikovi sto Bru spominje...tacna kolicina proteina po merici ali GMO sojina sranja i taurin i ostali jeftiniji i manje kvalitetni proteini od wheya koji su dodati radi statistike po merici :telefon: Kada se radi rutinsko merenje kolicine proteina moze se utvrditi broj g proteina ali ne i kvalitet tako da oni stavljaju svasta. Skuplji whey je bolja opcija :mrgreen:

Welcome to the fitness industry :telefon: :rotf:

Bas to, mada ne treba ici ni u drugu krajnsot ap kupiti najskuplji moguci a da za tajnovac dobijes najmanju kolicinu, jer se i tu placa puno IME, BREND, pa tek onda kvalitet, ponajbolje je uzeti nesto u sredini, tako neke firme, koje nisu ni napucane bas, a ni one neke nepoznate i neistrazene u praksi korisnika, to je po meni najbolja opcija, kupis OK whey a traje ti duze, nista ne vredi ni kupovati mnogo skup i kvalitetan whey a da ga kupujes tek svaki cetvrti mesec.....Bolje onda kupiti i mnogo nekvalitetniji ali piti ga non stop, jer nsita neces napraviti popivsi 1-2-3 kante bilo cega. Nazalost ovo je skup sport i cim pocne covek da merka koliko dinara koliko grama, pa tu nesto da palamudi - NEMOJ KUPOVATI. Bolje ulozi to u jeftina jaja koja ces kupiti od seljaka.
eventualno da kupis whey i da ga pijes samo i samo posle treninga, jer nsita drugo ne moze da zameni taj obrok, a za sve ostale obroke mozes uzimati proteine iz hrane.

Nazalost ovo je preskup sport, mnogo se ulaze a ako ne isteras pricu do kraja veoma brzo sve pada u vodu i kao da si bacio pare, tako da covek treba mnogo da bude pametan i lukav.

Gledaj uvek da kupis vece kolicine suplemenata jer su oni i jeftiniji kada se kupuje na vise, niakko ne kupuj 908 grama kante jer su to bacene pare, ako nemas para da kupis bar 2,3kg-a nemoj ni da kupujes, jer ispada nelogicno, ti npr koji nemas novca na kraju das vise novca za suplemente u odnosu na mene koji imam para puno. Jeidna razlika je sto ja kupujem 5kg-a supse a ti 908gr.

Znaci whey gledati kupiti minimum 2.3 gr ili naci 5kg-a = jos bolje, ili bar 5lg-a podeliti sa drugom (tako mnogi rade), ostale proizvode koji se unose u manjim kolicinama tipa aminokiseline, kreatin, glutamin is l kupovati minimum pakovanje od 1kg, isto je jeftinije.

Znaci skupljati novac, skupljati i akda skupis onda puknes i kupis sve i to se isplati i onda i pojacas ishranu i to je to, posle se samo odrzavas, a stalno nesto kupovati sitno pa praviti pauze, nista to, samo udje i izadje iz tebe i nista ne napravi a pukao si novac.

Bacene pare.

Bas to, mada ne treba ici ni u drugu krajnsot ap kupiti najskuplji moguci a da za tajnovac dobijes najmanju kolicinu, jer se i tu placa puno IME, BREND, pa tek onda kvalitet, ponajbolje je uzeti nesto u sredini, tako neke firme, koje nisu ni napucane bas, a ni one neke nepoznate i neistrazene u praksi korisnika, to je po meni najbolja opcija, kupis OK whey a traje ti duze, nista ne vredi ni kupovati mnogo skup i kvalitetan whey a da ga kupujes tek svaki cetvrti mesec.....Bolje onda kupiti i mnogo nekvalitetniji ali piti ga non stop, jer nsita neces napraviti popivsi 1-2-3 kante bilo cega. Nazalost ovo je skup sport i cim pocne covek da merka koliko dinara koliko grama, pa tu nesto da palamudi - NEMOJ KUPOVATI. Bolje ulozi to u jeftina jaja koja ces kupiti od seljaka.
eventualno da kupis whey i da ga pijes samo i samo posle treninga, jer nsita drugo ne moze da zameni taj obrok, a za sve ostale obroke mozes uzimati proteine iz hrane.

Nazalost ovo je preskup sport, mnogo se ulaze a ako ne isteras pricu do kraja veoma brzo sve pada u vodu i kao da si bacio pare, tako da covek treba mnogo da bude pametan i lukav.

Gledaj uvek da kupis vece kolicine suplemenata jer su oni i jeftiniji kada se kupuje na vise, niakko ne kupuj 908 grama kante jer su to bacene pare, ako nemas para da kupis bar 2,3kg-a nemoj ni da kupujes, jer ispada nelogicno, ti npr koji nemas novca na kraju das vise novca za suplemente u odnosu na mene koji imam para puno. Jeidna razlika je sto ja kupujem 5kg-a supse a ti 908gr.

Znaci whey gledati kupiti minimum 2.3 gr ili naci 5kg-a = jos bolje, ili bar 5lg-a podeliti sa drugom (tako mnogi rade), ostale proizvode koji se unose u manjim kolicinama tipa aminokiseline, kreatin, glutamin is l kupovati minimum pakovanje od 1kg, isto je jeftinije.

Znaci skupljati novac, skupljati i akda skupis onda puknes i kupis sve i to se isplati i onda i pojacas ishranu i to je to, posle se samo odrzavas, a stalno nesto kupovati sitno pa praviti pauze, nista to, samo udje i izadje iz tebe i nista ne napravi a pukao si novac.

Bacene pare.

Važi.
Dakle, savetuješ mi "On" Gold standard?
Potrajaće prilično, pošto mi sav "višak" para ode na hranu, al dobro, možda nekad pred proleće.

Važi.
Dakle, savetuješ mi "On" Gold standard?
Potrajaće prilično, pošto mi sav "višak" para ode na hranu, al dobro, možda nekad pred proleće.

Zasto On Gold standard? Ne secam se da sam ga pomenuo.....

Kao sto rekoh, skup je ovo sport...I sam sam se dovijao svih ovih godina, sta kako, preracunavao, vagao, presipao iz supljeg u prazno , i jednostavno ne moze....ne postoji perpetum mobile.

Sve ideje i zamisli sam maltene doktorirao, svaku ideju proverio, ali jednostavno se ne moze, i onda vremenom prihvatis i malo sebi promenis ciljeve....evo na susednoj aktivnoj temi ovde pocesmo da pricamo o lepomiru bakicu koji ej izjavio da mu ide mesecno 1000e i opet nije BB kao Svarceneger ili Phil Heath, a svi mislimo na pocetku takvi cemo i mi da postanemo posle 3-4 godine rada, bar nam je to neka klinacka unutrasnja zelja i motiv, a kako treniramo sve vise i vise shvatamo da je to utopija.

Sta da ti kazem, lepo proracunaj, uzmi svesku i olovku, zapisuj, planiraj, gledaj, uci iz svojih gresaka, ljudi mnogo i para bacaju bespotrebno pa se moze ustedeti i nesto neplanirano.Naravno ako te to sve ne opterecuje, ja nisam imao novca pa sam to morao da radim, neko ce reci, e zabole me, da se time ludiram......Ponekad je to razlika izmedju onog ko je uspeo i onog ko nije. Retko ko ima idealne uslove. Cak i Lepomir Bakic kaze da je sada osvojio sta je hteo i da je sad vreme vracanja dugova ljudima koji su mu pomogli da ulozi u sebe i u BB. Znaci ni njemu nije bilo lako......

Ja kada nisam imao novca isao sam logikom - umesto svakog gaziranog soka - mleko ili jogurt....Umesto svake cokoladice - banana. Umesto dodataka majonez, kecap, i sl - mladi proteinski sir. itd....

Moze covek puno ustedeti.

sto se tice whey-a kazem ti, ne isticem nikakvu marku posebno, uzmi nesto osrednje sa korektim odnosom cena-sastav, nesto sto je u sredini, iskoristi da kupis sa nekim vece pakovanje pa podelite jer se jeftinije uhvati, i gledaj po radnjama sta je na AKCIJI, mada pazi se, uvek citaj na kutiji do kada je rok isteka, jer hoce da se desi da suplementi kojima istice rok za pola meseca, mesec budu stavljeni na akciji, a to nije bas preporucljivo kupiti.

Isto tako kloni se "lokalnih"dilera suplemenata" i internet kupovina on privatnih lica, jer se rade raaazne malverzacije, uzmu suplement pa od 1 kutije naprave 4 a ubacuju unutra secer i razne gluposti i tako zaradjuju, zato su i "jeftiniji" a ustvari veca dara nego mera.

I gledaj koliko % proteina ima unutar praska, ono sto pise 100% whey ne znaci da ima 100% proteina u prasku nego da je taj protein 100% iz surutke odn 100% whey. Whey=surutka. Obicno se krecu % od 60% proteina pa sve do 90 i nesto % proteina na odredjenu kolicinu praska i upravo to utice na cenu proizvoda, ovi sa 90% proteina su skuplji a naravno i brend, logo, marketing kao i porezi koje placaju nasi uvoznici na neke firme.negde dobiju vece popuste i manej poreze negde manje, pa sve to skupa utice na cenu.

Nemoj brate, smucice ti se i bacices 4,90kg-a..... Ko zna kakav je to kvalitet i da li je stvarno WHEY protein ili protein GMO SOJE.

Pazite ljudi, iako kazu da je "protein" zdrav , i suplement je, morate razmisljati "out of box" , jer svi proteini soje su GMO, kao i GMO sojine sirovine koje se koriste za bilo koje cokoladice strane koje kupujete kod nas, a posebno one ogromnog giganta Nestle, koja drzi 90% svih tih konditorskih proizvoda.

Nikada ne kupujte jeftine proteine, NIJE TO DZABE. U vecini slucajeva su to neki mixevi ili cist GMO SOJIN protein , zato je i jeftino jer je GMO jeftin a OTROVAN I sterilise potomstvo posle 3 generacije.

Reci mi samo cime hrane krave od kojih dolazi surutka? GMO usevi se prvo koriste za prehranu stoke.
Kroz surutku i govedinu ti svakako unosis deo GMO useva. Ovde je rec samo kako smanjiti i te dodatke poput vestackih boja i aroma koji su bespotrebni jer dodatno truju organizam. NARAVNO da se podrazumeva da se ne pije koka kola i ne jede ostalo industrijsko smece.

Uskoro racunam tacne podatke vezano za unos p/uh/m u gramima dnevno, ali ne znam da li da racunam na unosu od 2.500 ili 3.000 kcal? Trenutno imam 68.5kg, izraziti ektomorf, pre tacno godinu dana sam imao 62.5kg... Zbog provedenih 6-7h u skoli cisto sumnjam da uspevam da unesem 3.000, ali svejedno bih zeleo da cujem misljenje koliko bih trebao da unosim..
Ako nesto znaci informacija, po difovcima koji su bili kod nas u skoli i merili nas, ja trosim dnevno 1629kcal nista ne radeci :) Jedem uglavnom 5x dnevno, vikendom ubodem i 6. obrok :D
I da, racunao bih po principu 40/30/30%

Poslednja izmena:

Back