Pitanje u vezi ishrane..

Dobar Jedan Mladic

Početnik
Poruka
6
Trenutno vodim zdravu ishranu,unosim velike kolicine mesa,jaja,ribe,voca,povrca,svakodnevno 2l vode i tako dalje
Izgubio sam moze se rec dobar posao,sad radim nesto za sitno pa ne mogu vise izdrzavati sve ove namirnice
Mislio sam da promenim ishranu i to dosta,evo sad cu napisat kako mislim tacno

20-25 jaja na dan
1 litra mlijeka
2 litre vode
kreatin sa dekstrozom

Otprilike pola jaja bih pojeo skuhana,ostalu polovinu popio,
znam ljude koji pojedu i vise jaja na dan i nista im nije,zivi i zdravi tako da oko toga ne vidim problem

Sta mislite o ovom?Iskreno ne znam ni sam koliko je to dobro,samo sam siguran da bih mogao izdrzati na takvoj ishrani
Kako ce misici reagovati na ovakvu ishranu?Jel kreatin moze obavljati posao bez velikog unosa UH-a?
Znaci mislio sam da UH dobijam samo iz dekstroze i mleka,molio bih da mi objasnite o ovome.pozdrav

ceo unos kalorija da ti se zasniva na samo 20jaja i litar mleka? Da li si ti normalan covece....

to je 60 gr poteina + proteini iz mleka

To je premalo...

Ne postoji perpetum mobile u bodibildingu,k misici ne mogu nastati ni iz cega tj debljati se vlakna, nema tu nikakve apsolutno filozofije gde ces ti da smanjis ishranu i nesto izmenis a da na kraju ispadne da je isto kao sto je i raniej bilo i da se isto napreduje a da te kosta 10 puta manje.

Ovo je nazalost sport u kome ako nemas novca , i to dosta, neces nista postici.

UH se nalazi svuda, u vocu i povrcu ga imas najvise, to proteina ima retko gde, a UH i masti imas naci skoro svuda....Esad treba da se unosi najvise slozenih UH i zdravih masti...UH - integralni pirinac, kuvani krompir itd...Zdrave masti riba, orah, kikiriki, badem itd...

p.s. Jaja ne pij ziva jer ces se otrovati salmonelom a to znaci u praksi da ces izgubiti 5-10 kila misica kada dodje do trovanja organizma.....Jaja uvek moraju termicki da se obrade pre konzumacije.

Kako si dosao do toga da jedno jaje ima 3 grama proteina?
Ja sam na svim stranicama o nutritivnim vrijednostima vidio da jaje ima 6.3 grama, negde ga mere i 6.2, eh sad koliko je to istina, ne znam..
Upravo tako sam i racunao, dakle iz 20 jaja na dan bi dobio preko 120 grama proteina, plus bih iz mlijeka dobio nekih 20 grama

Videcu da nesto uradim vezano za proteine
Kupio bih i neki whey mozda, uglavnom bih unosio svakodnevno oko 120-150g proteina..
+ kreatin sa dekstrozom
Brinu me samo ovi ugljeni hidrati.. Uzeo bih samo par osnovnih izvora UH-a pa bih se oslonio na njih
Koje mi preporucujete? Znaci neke namirnice sa visokim procentom kvalitetnih ugljenih hidrata..

20 jaja je 140 gr proteina (otprilike) jedno jaje ima 6-8 gr.
PS. Možeš dobiti holesterol.

Ne moze da dobije holesterol....Zumanca se bacaju, Kada se kaze jaje misli se na belance jer niko pametan u BB ne jede zumanca. A u belancima ima 0% masti i 0% UH....I ima 3gr proteina......Neko kaze i 4-5 ali sve zavisi od velicine jajeta i plus termicki kada se obradi mzoda malo nesto izgubi, tako da je najpametnije racunati 3gr i onda sa sigurnoscu znas da si bar toliko uneo.

Zumanca se bacaju, Kada se kaze jaje misli se na belance jer niko pametan u BB ne jede zumanca.

:eek: Шта све човек на овом подфоруму неће чути... :roll:

t3ffc3b_c0bd14_triple_facepalm_by_spottedheart98.png

ПС: Када се каже јаје, мисли се на жуманце и беланце - нико нормалан не баца храну!

:eek: Шта све човек на овом подфоруму неће чути... :roll:

t3ffc3b_c0bd14_triple_facepalm_by_spottedheart98.png

ПС: Када се каже јаје, мисли се на жуманце и беланце - нико нормалан не баца храну!

Kada se kaze jaje BB misli na belance... Uostalom mnogi iz tog razloga i kazu belance, a nikako ne upotrebljavaju rec jaje. I DA SASVIM JE NORMALNO BACITI ZUMANCE, ZNACI GREH JE JESTI SVAKOG DANA 10-20 ZUMANACA.

NA 10 BELANACA MZOE DA UDJE 1-2 ZUMANCA, MADA KO RADI CUT FAZU I TO BACA. Jaja su jeftina, najjeftinija namirnica i niej je greota baciti ih, veca je greota uneti toliko holesterola.....Uostalom kada se jedu brzo i zasite organizam pa se ne moze puno pojesti, a kada se samo belanca jedu mogu da se pojedu puno tj 10 i preko 10 a da se lepo osecas a ne kao da si kamen pojeo.....

Tako da ono, dzabe si stavljhao ovu sliku , pre je za tebe nego za mene, znam sta pricam.

Bodibilding i zumanca - te dve stvari nisu kompatibilne. Dokaz za to je i sto USA bodibilderi kupuju npr kantice i flasice u kojima su belanca , uopste i ne kupuju jaja, pa da ih cede i da se zajebavaju i da rizikuju da im ispadne po 1/3 zumanaca u tiganj iz svakog jajeta. Pogledaj npr roni Koulman kada przi belanca pa ce ti sve biti jasno.

Znaci SVAKO NORMALAN baca zumanca, ali ovde je pitanje o tvom IQ i sirini pogleda na svet i tome kako gledas na neke naucne termine - SVAKO, NIKO, NEKO I NORMALNOST. To su neke filozofske kategorije i kada vidis da se neko frlja sa njima donoseci neke zakljucke iz silogizma , vidis da mu mnogo toga fali.

Sta mene briga sta radi obican glupi svet koji se definise kao "normalan" , a u vecini je, i sada ja koji imam razlicite zivotne potrebe moram da se poistovecujem sa njim i da radim kako oni rade?

I ovde se ne baca "HRANA" nego zumanca. nemoj da koristis bezobrazno taj izraz "HRANA" da bi sad tu napravio da neko izgelda lose, jer bogati baca hranu......

Niko iz BB sveta ne jede belanca i zumanca da bi se nahranio ili zato sto je gladan vec zato sto belanca imaju 3gr proteina i 0% svega ostalog, pa su dobra namirnica za unos i izgradnju misica. Znaci ne jedu se jaja da ne bi bio gladan i da bi ziveo vec da bi bio bodibilder. Da kojim slucajem u jajima ima 80% prostog UH kao u belom seceru, 15% najgore masti i 5% proteina, niko i ne bi jeo jaja, i ta bi namirnica bila "junk food" za bodibildere.

Tako da ono who the **** cares ako bacas zumanca? Moje pare, moje namirnice, radicu sa njima sta hocu, sigurno necu unositi toliki holesterol i masti....

Брузли, немој се љутити, али много си напоран. Прво убеђен си, да си за све у праву и не примаш ништа, шта ко други каже. То нимало није конструктивно за једну разумну расправу. А агресивним наступањем и не дајеш слику једне поуздане и уравнотежене особе - шта хоћу рећи, већина твојих изјава је емоционална и како да се неки трећи читалац пузда у твоје савете, кад се сви темељи на емоционлном ставу, а не рационалним чињеницама? Али ок, хајде сад да кренемо са јајима.

Kada se kaze jaje BB misli na belance... Uostalom mnogi iz tog razloga i kazu belance, a nikako ne upotrebljavaju rec jaje. I DA SASVIM JE NORMALNO BACITI ZUMANCE, ZNACI GREH JE JESTI SVAKOG DANA 10-20 ZUMANACA.
Прво питање, ко једе 10+ јаја дневно? Ја лично једем 5-10 ЦЕЛИХ јаја дневно, уз то гледам да што више здраве животињске масти унесем и колестерол ми је негде око 120.
Мада шта знам можда је то и лично васпитање, да се храна баца - ја сам васпитан, да никад храну не бацам.

NA 10 BELANACA MZOE DA UDJE 1-2 ZUMANCA, MADA KO RADI CUT FAZU I TO BACA. Jaja su jeftina, najjeftinija namirnica i niej je greota baciti ih, veca je greota uneti toliko holesterola.....Uostalom kada se jedu brzo i zasite organizam pa se ne moze puno pojesti, a kada se samo belanca jedu mogu da se pojedu puno tj 10 i preko 10 a da se lepo osecas a ne kao da si kamen pojeo.....
Као прво, холестерол се дели на "добар" ЛДЛ и "лош" ХДЛ. Унос холестерин преко исхране има директне везе са производњом телесном тестостерона, али нема никакве везе са телесним холестеролом и то је научно доказано! Без холестерола ми људска бића не би могли да живимо, а камоли здрави да будемо!
Главни кривац за висок ниво холестерола и триглицерида у крви су прекомерени унос житарица, индустријски прерађене хране и трансмасти у малтене сваком прерађеном производу!!! Позната је ствар, да вегетеријанци, који се уопште не хране животиљским производима, много чешће имају висок холестерол, него они који се хране у палео стилу и једу свакодневно гомилу меса, јаја, маслаца, све саме холестерол бомбе!
Треће унос погрешних масти такође избацује ниво холестерола из равнотеже - мањак омега3 масти!

А оно око, да се осећаш као да си после 10 јаја камен појео - то је једноставна рачуница:
10 беланца = 10 х ~3,5г беланчевина = 30-35г беланчевина х 4 килокалорија = 120-140 килокалорија

10 ЦЕЛИХ јаја = 10 х ~7г беланчевина+6г масти = 70г беланчевина+60г масти х 4 и 9 килокалорија = 280 кцал из беланчевина + 540 кцал из масти = 820 кцал
Значи неких 130 кцал према 820 кцал и то је разлог за осећај да се човек прејео - не зато што су жуманца лоша, него због количине унешене енергије!

Tako da ono, dzabe si stavljhao ovu sliku , pre je za tebe nego za mene, znam sta pricam.
Да ти знаш о чему причаш, разликовао ви између 10 беланаца и 10 целих јаја и зашто се човек другачије осећа, када поједе једно, а када поједе друго друго. Али од превише знања (иронија) заборавио си једну најобичнију рачуницу са калоријама. Али наравно да је холестерол крив за то, никако други фактори... :roll:

Нажалост не знаш шта причаш, јер се твоји савети око исхране базирају на препорукама из 80-тих и 90-тих година, поготово је бодибилдерска сцена 90-тих додатно израдила неке своје специфичне фиксидеје, које немају никаквих додирних тачака са реалношћу.

Bodibilding i zumanca - te dve stvari nisu kompatibilne. Dokaz za to je i sto USA bodibilderi kupuju npr kantice i flasice u kojima su belanca , uopste i ne kupuju jaja, pa da ih cede i da se zajebavaju i da rizikuju da im ispadne po 1/3 zumanaca u tiganj iz svakog jajeta. Pogledaj npr roni Koulman kada przi belanca pa ce ti sve biti jasno.
Јесу компатибилне и тек како, нигде на модерној бодибилдерској сцени, која живи у 2010-тима, а не 90-тима, нећеш наћи савет, да баца жуманце. Једини који још делом раде су професионални бодбилдери, али њихов начин исхране је све друго осим здрав.
А ако су ти Коулмен и екипа узор у исхрани, зашто онда и ти користиш читав арсенал хемије као и они? Зашто и ти не уносиш по 7.000-8.000 кцал?
Не може то тако, ако хоћеш да будеш српски Коулмен, онда није довољно само жуманца да бацаш као и он... ;)

Znaci SVAKO NORMALAN baca zumanca, ali ovde je pitanje o tvom IQ i sirini pogleda na svet i tome kako gledas na neke naucne termine - SVAKO, NIKO, NEKO I NORMALNOST. To su neke filozofske kategorije i kada vidis da se neko frlja sa njima donoseci neke zakljucke iz silogizma , vidis da mu mnogo toga fali.
:lol: Кад ти спонемеш ИК, човек не може а да се не насмеје - све твоје изјаве се темеље на емоцијалним ставовима, онда спомињеш ИК, а до сад никад ниси чињенично аргументовао. Знаш висок ИК и увек емоционлно вођење расправе се не уклапа. ;)

Sta mene briga sta radi obican glupi svet koji se definise kao "normalan" , a u vecini je, i sada ja koji imam razlicite zivotne potrebe moram da se poistovecujem sa njim i da radim kako oni rade?
Знаш сад да ти објасним нешто, што због моје струке много боље познајем, него науку исхране. ;)

Веома често појединци нису у стању у заједницу да се уклопе, па онда се једна група "чудака" састави, оснује своју друштвену субкултуру, базирану на музици, спорту, неком специфичном хобију итд. и онда они своју друштвену изолацију темеље на некој наводној супериорности наспрам "обичног глупог народа". Да не развлачим, ради се уствари о особама, које се осећају мало вреднима и да би они те комплексе компензирали, форсирају неке друге карактерне и/или телесне особине и тиме прекривају своје унутрашње дефиците. Значи та аверзија према другима произилази из својих личних слабости и такве особе су у принципу веома нежне и лако повредљиве, једини механизам одбране им је прекомерена емоционална реакција у нади, да ће тиме прекрити своје слабости и страхове у међуљудским односима.

I ovde se ne baca "HRANA" nego zumanca. nemoj da koristis bezobrazno taj izraz "HRANA" da bi sad tu napravio da neko izgelda lose, jer bogati baca hranu.
Жуманце је и тек како храна. У беланцету осим беланчевина нема ничега. У жуманцу насупрот се налазе сви најбитнији минерали, витамини и микронутријенти попут А, Д, каретеноида, ДХА и АА...

Погледај сам и прочитај шта у овом чланку пише: The Incredible, Edible Egg Yolk

Egg-Yolk-V-Egg-White-Nutritional-facts.jpg

Niko iz BB sveta ne jede belanca i zumanca da bi se nahranio ili zato sto je gladan vec zato sto belanca imaju 3gr proteina i 0% svega ostalog, pa su dobra namirnica za unos i izgradnju misica. Znaci ne jedu se jaja da ne bi bio gladan i da bi ziveo vec da bi bio bodibilder. Da kojim slucajem u jajima ima 80% prostog UH kao u belom seceru, 15% najgore masti i 5% proteina, niko i ne bi jeo jaja, i ta bi namirnica bila "junk food" za bodibildere.
Знаш у чему је проблем зашто међу нашим ставовима долази до вербалног конфликта?
Ти увек заговараш неку ултимативну бодибилдерску исхрану, која је за просечног рекреативца тотално бесмислена.
Ја сасвим супротно заговарам начин исхране, који највише доприноси здрављу, а да при томе не долази до дефицита у спорту, којим се човек бави.
То је читава разлика - мој примат је здравље + телесна виталност, твој примат је максимум мишића по сваку цену.

Tako da ono who the **** cares ako bacas zumanca? Moje pare, moje namirnice, radicu sa njima sta hocu, sigurno necu unositi toliki holesterol i masti....
Ради се о етици и ставу према храни, што у историји људске врсте није увек било нешто, што је се подразумевало.
Не ради се о новцу, можеш слободно уместо тоалетног папира користити новчанице, твој новац.
Али онај ко се на такав начин иживљава, само даље показује своје карактерне слабости и колико мало части и угледа таква једна особа заслужује.
Поготово све то мало даје горак укус, када човек чита (да провокатно формулишем) како једно мало балканско сељаче глуми неког мудољу, а јуче је за време рата стајао у ред за литар уља и млека...
Није новац у питању, а на крају ни тај сужен поглед једног спортисте, који хоће само мало боље од просека да изгледа.
Ради се о једној целокупној слици какви смо људи, како се према самима себи и другима опходимо, како се опходимо према природи, животињама, храни, свему што нас окружује...

Najbolje je izbaciti masti zivotinjskog porekla iz ishrane
Уколико се животиње хране на ливада, а не неким товним средством или житарицама, онда је њихов профил масти одличан и нимало неће имати негативних ефеката на здравље. Чак су студије показале, да редован конзум органски здравог масног меса позитивно утиче на раст мишићне масе, а пад телесне масти. Не мора се јести сваки дан, али 2-3 пута недељно је масно месо један од главних темеља здраве исхране. :super:
Једини изузетак је свињско месо, то је чиста хистамин бомба, из тог разлога ја свињско месо једем само на неким прославама, али лично га никад не купујем нити је део моје свакодневне исхране. Да не развлачим даље о хистамину, изгуглај, хистамин је нешто, што такође треба избегавати као и глутене и фруктозу.

Уколико се животиње хране на ливада, а не неким товним средством или житарицама, онда је њихов профил масти одличан и нимало неће имати негативних ефеката на здравље. Чак су студије показале, да редован конзум органски здравог масног меса позитивно утиче на раст мишићне масе, а пад телесне масти. Не мора се јести сваки дан, али 2-3 пута недељно је масно месо један од главних темеља здраве исхране. :super:
Једини изузетак је свињско месо, то је чиста хистамин бомба, из тог разлога ја свињско месо једем само на неким прославама, али лично га никад не купујем нити је део моје свакодневне исхране. Да не развлачим даље о хистамину, изгуглај, хистамин је нешто, што такође треба избегавати као и глутене и фруктозу.

Sto se tice glutena ja ga jedem jer ne jedem meso. Sejtan(psenicni gluten) pokrivam potrebu za proteinima naravno uz dodatak ostalih namirnica.
Jedino ako kupujes meso od nekog seljaka koje nije tretirano hormonima. Riblje ulje ne jedem zbog zive koja je prisutna u vodi. Menjam ga lanenim.
Sve u svemu,zdravo i mejnstrim ne idu zajedno,mejnstim bodibilding prehrana nema neke veze sa zdravom prehranom,ne kazem da je u rangu junk food-a ali to ne bi trebalo da bude reper za poredjenje.

Брузли, немој се љутити, али много си напоран. Прво убеђен си, да си за све у праву и не примаш ништа, шта ко други каже. То нимало није конструктивно за једну разумну расправу. А агресивним наступањем и не дајеш слику једне поуздане и уравнотежене особе - шта хоћу рећи, већина твојих изјава је емоционална и како да се неки трећи читалац пузда у твоје савете, кад се сви темељи на емоционлном ставу, а не рационалним чињеницама? Али ок, хајде сад да кренемо са јајима.

Прво питање, ко једе 10+ јаја дневно? Ја лично једем 5-10 ЦЕЛИХ јаја дневно, уз то гледам да што више здраве животињске масти унесем и колестерол ми је негде око 120.
Мада шта знам можда је то и лично васпитање, да се храна баца - ја сам васпитан, да никад храну не бацам.

Као прво, холестерол се дели на "добар" ЛДЛ и "лош" ХДЛ. Унос холестерин преко исхране има директне везе са производњом телесном тестостерона, али нема никакве везе са телесним холестеролом и то је научно доказано! Без холестерола ми људска бића не би могли да живимо, а камоли здрави да будемо!
Главни кривац за висок ниво холестерола и триглицерида у крви су прекомерени унос житарица, индустријски прерађене хране и трансмасти у малтене сваком прерађеном производу!!! Позната је ствар, да вегетеријанци, који се уопште не хране животиљским производима, много чешће имају висок холестерол, него они који се хране у палео стилу и једу свакодневно гомилу меса, јаја, маслаца, све саме холестерол бомбе!
Треће унос погрешних масти такође избацује ниво холестерола из равнотеже - мањак омега3 масти!

А оно око, да се осећаш као да си после 10 јаја камен појео - то је једноставна рачуница:
10 беланца = 10 х ~3,5г беланчевина = 30-35г беланчевина х 4 килокалорија = 120-140 килокалорија

10 ЦЕЛИХ јаја = 10 х ~7г беланчевина+6г масти = 70г беланчевина+60г масти х 4 и 9 килокалорија = 280 кцал из беланчевина + 540 кцал из масти = 820 кцал
Значи неких 130 кцал према 820 кцал и то је разлог за осећај да се човек прејео - не зато што су жуманца лоша, него због количине унешене енергије!

Да ти знаш о чему причаш, разликовао ви између 10 беланаца и 10 целих јаја и зашто се човек другачије осећа, када поједе једно, а када поједе друго друго. Али од превише знања (иронија) заборавио си једну најобичнију рачуницу са калоријама. Али наравно да је холестерол крив за то, никако други фактори... :roll:

Нажалост не знаш шта причаш, јер се твоји савети око исхране базирају на препорукама из 80-тих и 90-тих година, поготово је бодибилдерска сцена 90-тих додатно израдила неке своје специфичне фиксидеје, које немају никаквих додирних тачака са реалношћу.

Јесу компатибилне и тек како, нигде на модерној бодибилдерској сцени, која живи у 2010-тима, а не 90-тима, нећеш наћи савет, да баца жуманце. Једини који још делом раде су професионални бодбилдери, али њихов начин исхране је све друго осим здрав.
А ако су ти Коулмен и екипа узор у исхрани, зашто онда и ти користиш читав арсенал хемије као и они? Зашто и ти не уносиш по 7.000-8.000 кцал?
Не може то тако, ако хоћеш да будеш српски Коулмен, онда није довољно само жуманца да бацаш као и он... ;)

:lol: Кад ти спонемеш ИК, човек не може а да се не насмеје - све твоје изјаве се темеље на емоцијалним ставовима, онда спомињеш ИК, а до сад никад ниси чињенично аргументовао. Знаш висок ИК и увек емоционлно вођење расправе се не уклапа. ;)

Знаш сад да ти објасним нешто, што због моје струке много боље познајем, него науку исхране. ;)

Веома често појединци нису у стању у заједницу да се уклопе, па онда се једна група "чудака" састави, оснује своју друштвену субкултуру, базирану на музици, спорту, неком специфичном хобију итд. и онда они своју друштвену изолацију темеље на некој наводној супериорности наспрам "обичног глупог народа". Да не развлачим, ради се уствари о особама, које се осећају мало вреднима и да би они те комплексе компензирали, форсирају неке друге карактерне и/или телесне особине и тиме прекривају своје унутрашње дефиците. Значи та аверзија према другима произилази из својих личних слабости и такве особе су у принципу веома нежне и лако повредљиве, једини механизам одбране им је прекомерена емоционална реакција у нади, да ће тиме прекрити своје слабости и страхове у међуљудским односима.

Жуманце је и тек како храна. У беланцету осим беланчевина нема ничега. У жуманцу насупрот се налазе сви најбитнији минерали, витамини и микронутријенти попут А, Д, каретеноида, ДХА и АА...

Погледај сам и прочитај шта у овом чланку пише: The Incredible, Edible Egg Yolk

Egg-Yolk-V-Egg-White-Nutritional-facts.jpg

Знаш у чему је проблем зашто међу нашим ставовима долази до вербалног конфликта?
Ти увек заговараш неку ултимативну бодибилдерску исхрану, која је за просечног рекреативца тотално бесмислена.
Ја сасвим супротно заговарам начин исхране, који највише доприноси здрављу, а да при томе не долази до дефицита у спорту, којим се човек бави.
То је читава разлика - мој примат је здравље + телесна виталност, твој примат је максимум мишића по сваку цену.

Ради се о етици и ставу према храни, што у историји људске врсте није увек било нешто, што је се подразумевало.
Не ради се о новцу, можеш слободно уместо тоалетног папира користити новчанице, твој новац.
Али онај ко се на такав начин иживљава, само даље показује своје карактерне слабости и колико мало части и угледа таква једна особа заслужује.
Поготово све то мало даје горак укус, када човек чита (да провокатно формулишем) како једно мало балканско сељаче глуми неког мудољу, а јуче је за време рата стајао у ред за литар уља и млека...
Није новац у питању, а на крају ни тај сужен поглед једног спортисте, који хоће само мало боље од просека да изгледа.
Ради се о једној целокупној слици какви смо људи, како се према самима себи и другима опходимо, како се опходимо према природи, животињама, храни, свему што нас окружује...

Nisam ni do pola stigao da procitam, ali da ti kazem da si samo dzabe pisao......

Sad ti mislis ispao si kao pametan, ako nesto si mi dokazao, a zapravo ti nisi razumeo sta sam rekao. I ko ti je dao dozvolu da u moje ime pises na sta sam ja mislio i kako sam ja zakljucivao? To sto ti pogresno interpretiras moej pisanje ja nisam kriv, vec ti, i tu pokazujes svoj nivo.

Svaki tekst moze da se uzme i da se izvrne i da se nakaci "sta je taj hteo da kaze" da bi ispao neznalica. Ko je rekao da ja ne znam da covek unese vise kalorija ako pojede cela jaja nego samo belanca? Pa to je tako prosto i ocigledno da ne treba ni da se pominje, to zna svaki pcoetnik amater, a ti to koristis da bi me sto vise srozao.....Naravno da ZNAM DA IMA VISE KALORIJA kada se sve jede, i sve znam da preracunam.

Znaci dzabe si sve pisao, samo en znam sta se ti petljas u psihologiju i tu izigravas nekog psihoterapeuta kada o tome nemas pojma. To nema veze sa mozgom, te tvoje postapalice iz dnevnih novina....Ti tu kao pises nesto sve kao smireno, a napisao si 10 kilometara texta, a mozes da skaces ispred kompjutera od besa , mi ne vidimo niti znamo, a na forumu da glumatas nesto....

Nema sta ja da pisem id a trosim svoju psihicku energiju za tebe, poklopicu te vrlo lako i jednostavno - POGLEDAJ PROFESIONALNE BODIBILDERE KOJI JEDU SAMO BELANCA, I SVE JE JASNO.

Ti bodibilderi sigurno vise znaju nego neki egocentricni Blagoje.
I pusti ti te teorije zavere da neko ima znanje 80ih i 90ih a ti si procitao taze odstampanu knjigu juce sa najnovijim znanjima i dostignucima , pa sad ti znas nesto novo revolucionarno, a svi ostali su glupi.

Kao sto rekoh, greota je jesti tolika belanca.....Ja ne kazem da ih ne jedem, jedem kada radim masu ali na 8 tek dodje 1, 1,5 eventualno 2.

Ostala se bacaju,. Kao sto rekoh, moj novac, moja pravila.

A vi jedite cela jaja..... Zato niko i ne napreduje i izgleda nikako, pojedu 3 jaja cela zasite se i ne mogu vise.....

I da holesterol se dobija od trans masti ali pitaj nekog lekara da li je zdravo jesti 10 zumanaca.... i kada pijes previse vode mozes da umres....Sve posle odredjene granice postaje opasno.....

Znaci obrni okreni svede se da sam ja u pravu. Ne zato sto sam to JA , nego zato sto je to moje misljenje koje zastupam (i zastupaju mnogi) ispravno.

Svaki ozbiljan vezbac koji ozbiljno izgleda i cilj mu je da ima sto manje masti jede iskljucivo samo belanca. A i kada se prze tu su odmah trans masti , znaci trans masti + zumance = tragedija..... (ne mogu ljudi samo da jedu kuvana, dosadi im ili se zgrozi)

Takod a ono, ne veruj u teorije zavere i to da je zumance u velikim kolicinamam zdravo, totalno neskodljivo, da je zemlja trouglastog oblika, da je 1+1=5 i sl.

- - - - - - - - - -

Kakav odgovor Blagoja. Ja da sam bru na forumu odma bih ugasio profil.

Zbog cega jado, ti da znas nesto znao bi da se nalupao i da je meni pripisao svoju interpretaciju. Ja neke stvari nisam rekao a to sto ih eko tako rezonuje je problem sa njegovom logikom.

Samo vi krkajte zumanca "jer ne valja da se baci" ..... Zato i izgledate kako izgledate

Nisam ni do pola stigao da procitam, ali da ti kazem da si samo dzabe pisao......
Видиш, да ја сам твој коментар потпуно прочитао, а пази сад и колико сам пристојан, чак ћу ан твој коментар комплетно и да одговорим. ;)

Znaci dzabe si sve pisao, samo en znam sta se ti petljas u psihologiju i tu izigravas nekog psihoterapeuta kada o tome nemas pojma. To nema veze sa mozgom, te tvoje postapalice iz dnevnih novina...
Бато, ја сам студирао социологију/социјалпсихологију и дипломирао. Немам праксу, али сви пријатељи/познаници и њихови познаници кад имају неки проблем дођу на разговор код мене, јер не тражим новац, а на крају опет свако добије неку нову перспективу у разговору са мном и или нађе решење за проблем или добије бар мотивацију да изађе из проблема. Као што рекох из племенитих разлога новац не тржим, али ако некоме могу помоћи, да не западне у неку депресију, онда ми је то исто као да ми је плаћено.

Ti tu kao pises nesto sve kao smireno, a napisao si 10 kilometara texta, a mozes da skaces ispred kompjutera od besa , mi ne vidimo niti znamo, a na forumu da glumatas nesto....
Управо си сад сам себе издаи, да си ти тај који бесни иза монитора. Ја сам по природи невероватно мирна особа, а и зашто бих бесено? Па није ваљда, да мислиш да сад моје лично самопоуздање зависи од твог признања. :lol:

Nema sta ja da pisem id a trosim svoju psihicku energiju za tebe, poklopicu te vrlo lako i jednostavno - POGLEDAJ PROFESIONALNE BODIBILDERE KOJI JEDU SAMO BELANCA, I SVE JE JASNO.
Аха, значи читава тајна је у беланцима, а не у хемији и тако неким ситницима. Хвала на разсветљењу, сад знам шта ми је радити. :ok:

Ti bodibilderi sigurno vise znaju nego neki egocentricni Blagoje.
Да више знају је сигурно, то никад није ни била упитна ствар, не знам зашто ову изјаву дајеш.
Али у реду, сад кад знам да је читава тајна у беланцима, сад знам исто колико и ти бодибилдери. ;)

...pa sad ti znas nesto novo revolucionarno, a svi ostali su glupi.
То је управо твој начин опхођења према осталим корисница овог подфорума.

Kao sto rekoh, greota je jesti tolika belanca.....Ja ne kazem da ih ne jedem, jedem kada radim masu ali na 8 tek dodje 1, 1,5 eventualno 2.
Пази колико си ти оптерећен писањем, да си чак побркао беланце и жуманце. Пиј редовно планински чај, побољшава рад мозга и концентрацију. :ok:

Ostala se bacaju,. Kao sto rekoh, moj novac, moja pravila.
... твој карактер, теби на част.

A vi jedite cela jaja..... Zato niko i ne napreduje i izgleda nikako, pojedu 3 jaja cela zasite se i ne mogu vise.....
:lol: Па кад се навикнеш да једеш по 10 птичјих оброка дневно, наравно да си са 3 цела јајета преоптерећен. :rotf:

Знаш како је мој дан нпр. јуче изгледао: после 18 сати ја сам прекинуо пост, тренирао сам у 14 часова, дошао кући средио се, после у 17.30 часова појео први оброк са око 1.700 калорија, предвече попио чај и парче црне чоколаде и у 21 часова појео други оброк са 1.500 калорија. Данас ништа нисам јео, после у 15 часова се виђам са једном другарицом, пре тога ћу јести један оброк са неких 1.000 калорија и после предвече кад се вратим кући, пре него што негде изађем, појешћу још један оброк са 1.000-1.500 калорија.

И замисли, ја се тако храним већ месецима, мишићи расту, док истовремено маст опада. Замисли које лудило брузли, пар зар је то могуће???? АААААААААААА, шта се то дешава са мном, како је то могуће са само два до три оброка и гомилом жуманаца ?????? АААААААААААА ??????????

Мислим, да не морамо да рсправљамо око тога, да ли је могуће са 3 јајета са неких ~250 калрија прејести се. :lol:

I da holesterol se dobija od trans masti ali pitaj nekog lekara da li je zdravo jesti 10 zumanaca.... i kada pijes previse vode mozes da umres....Sve posle odredjene granice postaje opasno.....
И кад човек превише размишља, може да скрене. Немој брузли превише размишљати, полудећеш човече... :eek:

Svaki ozbiljan vezbac koji ozbiljno izgleda i cilj mu je da ima sto manje masti jede iskljucivo samo belanca. A i kada se prze tu su odmah trans masti , znaci trans masti + zumance = tragedija..... (ne mogu ljudi samo da jedu kuvana, dosadi im ili se zgrozi)
Зависи како изгледа цео оброк. Ја једем претежно кувана јаја, али никад сама, него увек као додак уз главно јело, тако да ми никад до сад нису досадила, а камоли да ми се згрозила. Ја обожавам цела јаја, једна од најбољих намирница за спортисте. :ok:

Znaci obrni okreni svede se da sam ja u pravu. Ne zato sto sam to JA , nego zato sto je to moje misljenje koje zastupam (i zastupaju mnogi) ispravno.
Ако ће ти то дати мир, да коначно ноћу можеш мирно спавати, ДА и ја коначно признајем да си за све до сад био апсолутно у праву! Мислим да је тиме свака даља расправа између нас двојице завршена.

Svaki dan unositi 20-25 jaja sigurno nije ispravno ali se isto ne slažem da treba izbacivati žumance. Već jako dugo (preko jedne decenije) jedem cela jaja ali uz kompletno uređenu ishranu i nemem ama baš nikakvih negativnih posledica (do sada). Naravno da je svako od nas drugačiji i različit i tu se onda može polemisati samo o količinama ali svima nama metabolički procesi funkcionišu više manje isto tj. slično. Pod uslovom da smo zdravi, naravno.
Kroz takav pristup ovoj materiji je neophodno da sa ishranom + eventualnom suplementacijom (ako ishrana nije dovoljna) našem telu obezbedimo sve potrebne "sirovine" za funkcionisanje metabolizma u takvim "nametnutim" uslovima. Osnovna energija za naše telo su UH i bez obzira na režim (ciljeve) ne bi smeli biti isključeni duži vremenski period, gradivne strukture su naravno proteini od AK ali i za njihov anabolni deo metaboličkih procesa je potrebna energija (opet UH) ali ni jedan meabolički proces u našem organizmu ne funkcioniše bez nekog od hormona. Za pozitivan hormonski status je neophodno biti pokriven kako sa UH i P tako i sa MASTIMA - HOLESTROLOM i to HDL tipom, mada i LDL ima tu svoju ulogu. Masti se ne smeju zapostavljati ni na najstrožijim dijetama. Ako nekom telesne potrebe iznose tu količinu masti, kao na primer iz 25 jaja (u šta sumnjam), onda ne vidim razlog da ih ne pojede. Ali kao mu je ta količina jaja potrebna da bi zadovoljio i proteinske potrerbe i rukovodi se isključivo samo proteinskom vrednošću onda ni to nije dobro. Ovo kažem jer ta količina proteina i masti iz jaja svako remeti Ph acidozu organizma i sa povećanjem iste gubi se svaka mogućnost usvajanja proteina iz tih obroka. Zato je jako bitno imati izbalansiranu ishranu i Ph vrednost držati malo višu tj baznu.
Evo ovo je moj primer jelovnika za jedan aktivan dan.
Jelovnik.jpg

- - - - - - - - - -

@Ursus
Сад опет морам да кмечим, али иако се иначе са тобом увек слажем, овог пута морам противречити. Угљени хидрати апсолутно ниси потребни за дункционисање тела, а још мање су за раст мишића потребни. Есецијалне за тело су беланчевине (кости, мишићи, мозак) и масти (органи, енергија у виду кетона). Угљени хидрати су у биолошком смислу само nice to have, али нису потребни. У стресним ситуацијама кад је мозгу поребно "шећера", онда тело из беланчевина глукогенезом синтетизира потребну количину беланчевина у материју, која је потребна мозгу. Иначе тело савршено функционише и на кетоне. Не знам имена напамет, али пре мање од годину дана сам на интернету нашао једну листу професионалних спортиста, који се хране чисто кетогено и гомила маратонаца се тако храни без негативних дејстава (за спринтере то већ није паметна идеја, ако стотинке одлучују).

Шта је главно за раст мишића? Активирање инсулина? То је већ превазиђено пре неку годину. Главно је активирање такозваног mTOR.

Can you Make Massive Gains Without Carbs?
mTOR - Discover the key protein behind muscle building and rejuvenation

Научници су увек мислили, да инсулин даје битан сигнал телу, да гради мишиће, али су онда код дијабетичара са дисфункционалним инсулином дошли до закључка, да главну улогу уствари игра мТОР. Најбољи пример је стари бодибилдер Лери Скот (ученик Винса Жиронде). Темељ његове исхране су били месо и јаја и није прелазио преко 100-130г угљених хидрата (стара школа Винса Жиронде). Мислим човек је био громада, даљи коментари нису потребни. Али фора је значи у том мТОР протеину, који активира раст мишића, апсолутно без инсулина и унешених угљених хидрата. ;)

No-Carbs-required-1.jpg

ПС: У јбте, ја док писах коментар, поједох већ пола црне чоколаде, боље да ја ову другу полутку склоним на време. :D

Poslednja izmena:
Sto se tice glutena ja ga jedem jer ne jedem meso. Sejtan(psenicni gluten) pokrivam potrebu za proteinima naravno uz dodatak ostalih namirnica.
Jedino ako kupujes meso od nekog seljaka koje nije tretirano hormonima. Riblje ulje ne jedem zbog zive koja je prisutna u vodi. Menjam ga lanenim.
Sve u svemu,zdravo i mejnstrim ne idu zajedno,mejnstim bodibilding prehrana nema neke veze sa zdravom prehranom,ne kazem da je u rangu junk food-a ali to ne bi trebalo da bude reper za poredjenje.
Што се глутена тиче, постоје озбиљни здравствени разлози, зашто их треба максимално заобилазити - погледај на интернету шта је "leaky gut syndrome" и одакле долази. Око 25% евроспког становништва је интолерантно на глутене, следећих 50% имају латентну интолеранцију (да не кажем сад алергију), али то не знају или мисле да је ненормално прдење и ретка столица нормално, а то је уствари последица латенте интолеранције глутена; тек неких 25% Европљана нема никаквих проблема са намирницама, које имају глутене. Значи количине угљених хидрата најбоље уноси преко пиринча, хељде, кромпира, пасуља, житарице избељавај што више можеш.
Што се тиче меса, апсолутно си у праву, само право месо од животиње, која се хранила на ливади травом и у зиму сеном, је право месо, које треба у што већим количинама јести.
Што се рибље уља тиче, и ланено такође има омега3 масти, нажалост ДХА и ЕПА се наалзи само у рибљем, тако да ако имаш могућност наћи рибу из фер трејд сектора, онда без проблема можеш јести ту рибу.
Што се исхране глобално тиче, проблем је што је "мејнстрим" крајње нездрав, али шта да се ради, кад фармацеутска индустрија у медијима форсира одређени начин исхране, јер на томе углавном и зарађује.
Одатле провале попут оне, да маслац проузрокује инфракт, кад оно сасвим обрнуто, са падом употребе маслаца је истовремено у истој размери скочио број пацијената са срчаним болестима.

Butter-Infographic1.jpg

Dzabe si pisao, nista nisma procitao, znaci bacas svoje slobodno vreme za dzabe sto govori dosta o tebi...Zelis nesto da postignes a nisi postigao, samo si izgubio.

I da vecina pisanija ti se zasniva na argument ad hominemu, ono sto mozes da izokrenes i interpretiras da ispadne lose to uradis, a za ostale stvari lovis greske u kucanju i izigravas nekog psihijatra/psihoterapeuta . A zasto to radis? Zato sto su ti argumenti slabi i zato sto nemas pojma.

Nemoj da se pored ove teme hvatas teme analiziranja ljudi kada ti to niej struka i kada o tome nemas pojma o zivotu.

eto sada opet ispisi roman zbog ovoga, po tome se vidi tvom mentalni status i ko kako koristi svoje vreme. Uglavnom ne citam tvoje argumentum ad hominem gluposti.

Tolika zumanca uz belanca je lose jesti i tu prestaje svaka prica. TO NIKO NE RADI OD PRO I OZBILJNIH VEZBACA. A ti ako si bedan i nemas kintu ti jedi to na silu, ja mogu sebi da priustim da ih bacam i mzoes samo da mi pljunes kroz prozor, kontas?

Znaci bacacu ih a ti mozes napisati i sledeci post jos 10km duzi nego prethodni i sve zivo naopako interpretirati i igrati se psihoterapeuta i psihoanaliticara.

@Blagoje
Protivrečenje može biti i korisno.
Naravno da može i bez UH i ja često imam LowCarb režime i sve funkcioniše O.K. Moj post je više bio osvrt na izbalansiranu ishranu i na to da je UH nama ljudima primarni izvor energije. Kako se sve organizm snalazi do dođe do glikogena je nešto sasvim drugo. Obojica znamo da nervni sistem koristi jedino glikogen kao izvor energije i u zavisnosti od sporta ili režima treninga nije uvek preporučljivo isključivati UH iz ishrane. Za obnovu ATP-a opet treba glikogen (pored CF-a), a opet taj ATP je jedan od pokretača sinteze mTOR-a kao i leucin (BCAA), mada leucin može da poganja pankreas na sintezu insulina. Podržavam i jedan i drugi način ishrane ako se zna koje su hemijske reakcije takvom ishranom pokrenute u organizmu i ako se znaju ciljevi i potrebe. Inače nisam pristalica ketogene ishrane, mada sam i sam često upadao u ketozu.

Poslednja izmena:

Back