Pitanje strucnjacima za ishranu

16121953

Zainteresovan član
Poruka
184
Od Marta 2010 godine imama kancer grlica materice. Citajucu tekstove ljudi koji su pobedili rak - presla sam na vegan ishranu.
Cedim u sokovniku cveklu, sargarepu, jabuke .... i sada me interesuje da li ono sto otpadne od cedjenja npr. sargarepe, mogu da iskoristim za supu, od cvekle za salatu, da li moram sok od jabuke dodatno da cedim kroz cediljku kako bi je popila...
Hvala

Od Marta 2010 godine imama kancer grlica materice. Citajucu tekstove ljudi koji su pobedili rak - presla sam na vegan ishranu.
Cedim u sokovniku cveklu, sargarepu, jabuke .... i sada me interesuje da li ono sto otpadne od cedjenja npr. sargarepe, mogu da iskoristim za supu, od cvekle za salatu, da li moram sok od jabuke dodatno da cedim kroz cediljku kako bi je popila...
Hvala
Ne znam kako izgleda to što izađe iz sokovnika (verujem da su neki komadići kao rendani?), ali ako je uopšte jestivo (ne znam šta mu sokovnik radi i da li dolazi u dodir sa nekim žljaks unutrašnjim delovima mašine), može da se koristi kao bilo koje drugo rendano povrće. Dakle supe, gulaši, salate, sos za testenine...
Ovo za jabuku mi nije sasvim jasno, jer i sok od breskve iz tetrapaka je kašast pa mu ništa ne fali. Celuloza je naravno uvek dobra za peristatiku creva (zato i jedemo boraniju i kiseli kupus :sad2: )

Nema veze sa ishranom ali osecam potrebu da kazem. Raspitaj se za mumio, sibirsku smolu. Ima je sada po apotekama. Odlicna za jacanje imuniteta. Sadrzi svega i svacega, u svakom slucaju ne moze da skodi. Koristi se oralno i lokalno. Rastvara se u razlicitim namirnicima, u zavisnosti od oboljenja (postoje recepture i to treba pronaci).

Ne znam da odgovorim na konkretno pitanje, ali imam malu sugestiju na konkretan problem.
Gledala sam emisiju "Incurables" (Neizlečivi) na kanalu Discovery gde su ljudi sa kancerom pričali o tome kako su prvo jeli sirovu hranu i ona im je pomogla trenutno, ali na duže staze nije jer ljudski organizam ne može da preradi sve hranljive sastojke iz sirove hrane.

Zato se makrobiotika pokazala kao najbolje rešenje. :worth:

Dragi moji Jukie,hvala ti na trudu da mi pomognes i jesi da znas. Raspustena bando, sto se tice smole probacu, hvala ti puno na predlogu i Eli iz Novoga Sada, gledala sam tu emisiju, i da ti kazem ja ne jedem samo sirovu hranu jedem za dorucak pahulje uz sok od jabuke, za rucak kuvam ali ne stavljam jaja, meso, nista mlecno i bude rucak u redu, vecera voce. Tokom dana pijem cajeve, sokove i dooosta vode. Hvala ti sto si se javila.

Nevezano sa samu ishranu.
Ono sto sam cula, procitala...
Maticna mlijec je jako dobra za jacanje imuniteta.
Alge, spirulina pogotovo.
Zeolit mineral.
Izaprana svinjska mast u 9 voda. (neslana)
Propolis mast.

Evo i ovaj podatak

Rak grlića maternice - koja hrana?

Opsežno istraživanje je pokazalo da žene s najmanjom koncentracijom betakarotena u krvi imaju veću vjerojatnost obolijevanja od te vrste raka. Čini se da folna kiselina također štiti od raka grlića maternice. Istraživači vjeruju da folna kiselina štiti od virusa HPV-16.
Jedite hranu bogatu betakarotenom (slatki krompir,mrkva,kelj), likopenom (crveni grejp,crvena paprika,rajčica), folnom kiselinom ( šparoge,špinat,pšenične klice) i vitaminom C ( dinja rebrača,karfiol,jagodičasto voće).

Back