pitanje=napad; razgovor=svađa

lady me:
... mi zene se ubismo od razglabanja o musko-zenskim odnosima a njih nema ni da privire. :wink:

Hm, da li da se ponavljam ili ne ?

... na Veneri je drugačije. Kad Venerijanke imaju problem, one čekaju ritualno okupljanje, povodom bilo čega, i jasno i glasno svima ispričaju svoj problem. One, tek kada svima kažu, počinju da rešavaju problem. Uglavnom saslušaju druge Venerijanke. Smatra se krajnje nevaspitano da jedna Venerijanka ne ponudi pomoć drugoj ili da bar ne saopšti kako bi ona rešila stvar. Često, Venerijankama nije potrebna nikakva pomoć, ali, ona svakako čeka prvo ritualno okupljanje i svima ispriča problem. Onda joj bude lakše.

Kupite knjigu, prijatno će te se iznenaditi.

mackica ns:
Milojko, trebalo bi da dogovoriš neki procenat od prodatih knjiga... Evo, ja kupila!
Sad imam novo pitanje: KAKO DA NAGOVORIM MOMKA DA JE I ON PROČITA?!
Ne mogu da verujem ! Mislim, knjigu stvarno vredi pročitati, ali sam definitivno iznenađen da je neko daleko, ko me i ne poznaje tako brzo poslušao moj savet ! :D A ja to napisao jutros ! I ne samo to, nego si opet na Forumu, da brže-bolje sve to ispričaš !

Elem, prvo ti laganica prelistaj i pročitaj pa onda ponekad nabaci u neobaveznom razgovoru poneku mudroliju iz knjige. Tako ćeš dečka zaintrigirati. Ako inače voli da čita, primiće se, garant. A da ga nagovaraš, to sigurno neće proći.

Milojko Vasic:
mackica ns:
Milojko, trebalo bi da dogovoriš neki procenat od prodatih knjiga... Evo, ja kupila!
Ne mogu da verujem ! Mislim, knjigu stvarno vredi pročitati, ali sam definitivno iznenađen da je neko daleko, ko me i ne poznaje tako brzo poslušao moj savet ! :D A ja to napisao jutros ! I ne samo to, nego si opet na Forumu, da brže-bolje sve to ispričaš !

Elem, prvo ti laganica prelistaj i pročitaj pa onda ponekad nabaci u neobaveznom razgovoru poneku mudroliju iz knjige. Tako ćeš dečka zaintrigirati. Ako inače voli da čita, primiće se, garant. A da ga nagovaraš, to sigurno neće proći.[/quote

Ma, nije baš tako... Čula sam već milion puta preporuke za knjigu, a sada me ti baš uhvatio u mojoj odluci da za svaku platu kupim bar jednu knjigu, jer mi je muka već od same sebe na kakve stvari trošim pare...
Znam da neće proći da ga nagovaram, ali ne voli da čita.
P.S. Zanemarite ovaj post, nebitan je.
Milojko, zahvaljujem...

Nina2:
mackica ns:
Na početku bih samo volela da izbegnem uvređene neistomišljenike sa odgovorima ''ja nisam takav''; znači, da bih postavila temu, MORAM malo da generalizujem...
Zašto muškarci neće da razgovaraju?!
Svaki pokušaj razrešenja nekog problema (i najmanjeg i najnevažnijeg) isključivo vezanog za NAS DVOJE, on shvata kao napad na njegovu ličnost, slobodu, ili šta već, iako meni to nije ni poslednja namera. U svakom pitanju paranoično traži neki skriveni smisao kojim ja njega ''NAPADAM'', pa na kraju ne dobijem odgovor na pitanje, nego kontranapad. (Recimo, moje pitanje-zašto kasniš? je ISKLJUČIVO pitanje sa samo tim značenjem, a nije napad: ko zna gde si bio i šta si radio, ili nešto drugo ti je važnije od mene...)
A, kada se desi nešto što mi stvarno smeta, što me recimo stvarno povredilo i hoću da mu to stavim do znanja i dobijem objašnjenje zašto je to uradio, spremna da shvatim i da to možda nije tako strašno ako mi lepo objasni. I hoću da sve prođe bez svađe, najnormalnijim razgovorom i razmenom mišljenja, jedino što dobijem je: TEBI UVEK NEŠTO SMETA, AKO TI JA NISAM DOBAR, NAĐI DRUGOG! Onda se okrene i ode, jer ''neće da se svađa''. Sutradan - njemu kao da se ništa nije desilo, a mene još uvek muče neraščišćene stvari. Ako to spomenem, dobijem ovaj put nežan odgovor: Ljubavi, nemoj sad da se vraćamo na to, neću da se svađamo...
Možda sam malo zakomplikovala, ali želim da poručim muškarcima da svako pitanje koje počinje sa ZAŠTO..., isključivo traži samo odgovor na pitanje, a nikako nije napad, ni konstatacija-TO NISI SMEO DA URADIŠ!!!

Pa to i uradi, nadji drugog, nekog ko je manji dr_kadzija i ko ce umeti vise da te ceni. Veruj mi, itekako ima takvih koji ce ti na normalno postavljeno pitanje dati i normalan odgovor.

Ima ima... veruj joj... Samo mi nećemo da se odajemo tek tako :lol: Eeee... vidim ja da si ti sveže razočarana u ljubaF :lol:

Ako ljuuubiiiš, mooooomčeee mlaaadoooo....
Znaaaaj da ćete brzo ostaaaaviiiiiit....
Jer on neee znaaaaa
Štaaaa jeeee ljuuuubaaaaavvvvvv
I nemože dugo veeeraaan biiiiiiiiii

šta?

T!

Milojko Vasic:
mackica ns:

Elem, prvo ti laganica prelistaj i pročitaj pa onda ponekad nabaci u neobaveznom razgovoru poneku mudroliju iz knjige. Tako ćeš dečka zaintrigirati. Ako inače voli da čita, primiće se, garant. A da ga nagovaraš, to sigurno neće proći.

SAVET :
muskarci su kao lastiž...(prvilo br.1)
tako , da ti iz ličnog iskustva kažem, sestro slatka , ako onaj MOJ nije za godinu dana pročitao ni jedan jedini red ...onda tebi želim puno sreće TREBAĆE TI::: :wink:

''Muškarac može da bude veoma ljut na ženu, kada ON napravi neku grešku, a ona zbog toga bude potištena. Njegovo zadovoljstvo je srazmerno veličini NJEGOVE greške. Velike greške ga navode na još jači odbrambeni stav. Žene se pitaju zašto on jednostavno ne kaže da mu je žao kada napravi grešku (logično, zar ne).
Odgovor je: on se boji da mu neće biti oprošteno. UMESTO DA SE IZVINI, ON MOŽE DA SE NALJUTI NA NJU, ŠTO JE ONA, ZBOG NJEGOVE, GREŠKE POVREĐENA! ''
Da li je i ovo logično?

mackica ns:
''Muškarac može da bude veoma ljut na ženu, kada ON napravi neku grešku, a ona zbog toga bude potištena. Njegovo zadovoljstvo je srazmerno veličini NJEGOVE greške. Velike greške ga navode na još jači odbrambeni stav. Žene se pitaju zašto on jednostavno ne kaže da mu je žao kada napravi grešku (logično, zar ne).
Odgovor je: on se boji da mu neće biti oprošteno. UMESTO DA SE IZVINI, ON MOŽE DA SE NALJUTI NA NJU, ŠTO JE ONA, ZBOG NJEGOVE, GREŠKE POVREĐENA! ''
Da li je i ovo logično?
Naravno. Sasvim logično.

mackica ns:
Da li je i ovo logično?

Ne znam da li je logično (meni nije) ALI ONI UPRAVO TAKO RADE!!!

mackica ns:
Da li je i ovo logično?

NE , nije logichno, a i zasto bi bilo ...
pa ovako nam je bas interesantno... :wink:

Oduševljava me optimizam ove knjige-do svih raskida veza i prestanka ljubavi dolazi samo zbog NESPRAZUMA. I, ako naučimo da pružamo partneru ono što mu je potrebno, a ne ono što mi mislimo da je potrebno, ako shvatimo i prihvatimo da zaista različito funkcionišemo i na koji način, postoji zaista mogućnost DA ŽIVIMO SREĆNO I U LJUBAVI DO KRAJA ŽIVOTA!

mackica ns:
Oduševljava me optimizam ove knjige-do svih raskida veza i prestanka ljubavi dolazi samo zbog NESPRAZUMA. I, ako naučimo da pružamo partneru ono što mu je potrebno, a ne ono što mi mislimo da je potrebno, ako shvatimo i prihvatimo da zaista različito funkcionišemo i na koji način, postoji zaista mogućnost DA ŽIVIMO SREĆNO I U LJUBAVI DO KRAJA ŽIVOTA!
Moracu i ja da je kupim.

mackica ns:

Ne treba bas svemu iz knjige slepo verovati. Ipak ju je napisao obican covek kao sto smi i mi. Pitam se da li je igde pomenuo uzasnu rec zvanu DOSADA, zbog koje ogromna kolicina veza puca nakon par godina.

Teki:
mackica ns:
Da li je i ovo logično?

NE , nije logichno, a i zasto bi bilo ...
pa ovako nam je bas interesantno... :wink:

prave reci u pravo vreme..

Nina2:
mackica ns:

Ne treba bas svemu iz knjige slepo verovati. Ipak ju je napisao obican covek kao sto smi i mi. Pitam se da li je igde pomenuo uzasnu rec zvanu DOSADA, zbog koje ogromna kolicina veza puca nakon par godina.

Sve sto sam ikada citao i primenio u ljubavi bilo je pogresno.I cuo.Ljudi su siri i od definicije same ljubavi.Potrebna je samo zelja.

Back