Pitanje koje muci vec neko vreme

Bokserski dzak i udaranje....! Svaki udarac je stres za zglobove!

Pritom ne zaboravi obilje proteina i kalicjuma da unosis kroz hranu/suplemente!

Svaka mikrofrakcija zgloba i kosti doprinosi ojacavanjem istog, to je kao neki prirodni mehanizam branjenja tela, u ovome su specijalnisti ljudi koji treniraju muay thai! Oni tako ojacaju kolena laktove, podkolenicu , da njima lome drva banane, a mogu sutirati i u zid!

Evo bas sam skoro gledao na youtubu nesto kao fight science, izguglaj, neki covek toliko ojacao testise da su doveli nekog borca da ga sutne izmedju nogu najjace sto moze i nije mu bilo nista...I onda kompjuterski prikazuju kako je to telo izgradilo "prirodni oklop" !

Ako imam vremena nacicu i okacicu!

VAZNO:

Kada bilo sta radis, radi polako, korak po korak, pusti da vreme ucini svoje i da se organizam dovoljno odmori posle svakog soka...Previse soka i mikrofraktura/pukotina moze dovesti do povrede koje npr ne mogu srasti lepo i to posle moze biti problem....

Za pocetak pocni da jacas misice ruku i podlaktice pogotovo....Zna se da je sto jaci misic jace su i kosti na kojima je taj misic, zglob i tetive

Pozdrav

Vise puta sam na forumu pisao o tome.... zglobovi nisu vaskularizovani, iskljucivo se hrane kretanjem, tako sto se sinovijalna tecnost uticskuje zglobne povrsine.... tako da bi ishranio zglob moras ga pokretati u svim mogucim pravcima, a potom na to dodati opterecenje... sto ce dovesti do njihovog jacanja, zatim jacanja ligamenata koji drze zglob... a posto su misici jedini pokretaci lokomotornog aparata, i oni koji ucestvuju u kretanju ce ojacati.... i cica mica i gotova prica dakle ta ponovim - KRETANJE!

Cao, interesuje me kako da pojacam zglobove na rukama, koje vezbe trebaju da se rade i na koji nacin? unapred hvala svima

Ovo nije lose za pocetak
gume-za-saku.jpg

Back