Pitanje gosti i kućni ljubimac

Imamo ljubimce koji zive sa nama..o njima vodimo racuna, kao o svakom clanu domacinstva..ko voli nase ljubimce, druzi se sa nama..ko ne voli, ne voli ni nas..
Nikad ne dozvoljavam da ljubimci maltretiraju nase goste, ali ne dozvoljavam ni da njih maltretiraju gosti..
Imam jednog strica koji u mom zivotu nije bio citav zivot..a onda se u 70oj setio da mi je stric..i svaki put kad dodje zgrazava se i kaze kako njegov kum zatvara pse u drugu sobu zbog njega..i ja mu svaki put kazem da svoje pse ne zelim da maltretiram zbog gostiju.

kuma venčana ima pit bula u stanu, cirka pedesetak kila, doček na vratima je đipanje i njuškanje, ajd mirisanje i nekako ali kad skoči pomeri me pola metra unazad,
prođe to, pusti me da sednem ali onda stane ispred mene i gleda me i stavi mi glavu na kolena, ne što me voli već što hoće da mi sedne u krilo, pa pazi da nećeš,
za to vreme trpim torturu zaljubljene vlasnice koja više ni o čemu ne ume da razgovara već o svom psu, bukvalno...alo bre, nisam došla u posetu zoo vrtu već tebi,
tako da sam prestala da idem kod njih i nemam nameru uskoro...neka granica mora da postoji i da se zna gde je kome mesto...

Sve, sve... al' pit bul od pedes kila... pa msm stvarno...

Imamo ljubimce koji zive sa nama..o njima vodimo racuna, kao o svakom clanu domacinstva..ko voli nase ljubimce, druzi se sa nama..ko ne voli, ne voli ni nas..
Nikad ne dozvoljavam da ljubimci maltretiraju nase goste, ali ne dozvoljavam ni da njih maltretiraju gosti..
Imam jednog strica koji u mom zivotu nije bio citav zivot..a onda se u 70oj setio da mi je stric..i svaki put kad dodje zgrazava se i kaze kako njegov kum zatvara pse u drugu sobu zbog njega..i ja mu svaki put kazem da svoje pse ne zelim da maltretiram zbog gostiju.

Ko dolazi u neciju kucu treba da postuje pravila tog doma... od izuvanja do neodgojenog deteta ili macke. Ukoliko nekome to ne odgovara, mogu blejati i po kaficima.

nisam ja kriva što je debela, ogromna je za tu rasu, to bi bilo za komentar za težinu, a sad dalje..
kao gost poštujem pravila kuće u koju uđem i mislim da nemam prava da ja određujem šta će ko
i na koji način u svojoj kući raditi, na kraju tako i ja postupam, ali ne želim da se vreme koje provodim
sa nekim svede na priče o tome šta je pas radio, kako je radio, šta i koliko jede i koliko je mačaka
pocepala u šetnji...dovoljno godina imam da znam šta mi prija ili ne i po tome se i rukovodim, ako
smo mi prijatelji moramo i da se tolerišemo u nekim stvarima, ali i za to postoji granica, čujemo se
telefonom, popričamo normalno, ali ja tamo više ne idem..

nisam ja kriva što je debela, ogromna je za tu rasu, to bi bilo za komentar za težinu, a sad dalje..
kao gost poštujem pravila kuće u koju uđem i mislim da nemam prava da ja određujem šta će ko
i na koji način u svojoj kući raditi, na kraju tako i ja postupam, ali ne želim da se vreme koje provodim
sa nekim svede na priče o tome šta je pas radio, kako je radio, šta i koliko jede i koliko je mačaka
pocepala u šetnji...dovoljno godina imam da znam šta mi prija ili ne i po tome se i rukovodim, ako
smo mi prijatelji moramo i da se tolerišemo u nekim stvarima, ali i za to postoji granica, čujemo se
telefonom, popričamo normalno, ali ja tamo više ne idem..

A kako uopste mozete da se druzite sa ljudima cije vas price, zivoti i stavovi ne interesuju?
To nije debelo, to je van standarda... mada glupo je reci da pit bul ima standard, al ajd sad...

Nema razloga da se uvredi ako se neko plasi. Valjda ti je bitno da se tvoj gost oseca prijatno u tvojoj kuci. Ako nije tako, onda sedi sam sa kucetom i nemoj nikoga ni da pozivas.

Tačno, ali ni vlasnik ne može da zna ako mu taj gost dolazi 50x i nije izrazio podozrivost ili okolo-naokolo ili direktno, što očekujemo svi od elektrike da kaže kad joj nešto smeta...takav tip kaže, ostali prave taktike ko 12. god. devojčica sa susedne teme ( :

Meni se desilo da pogrešim jednom, kod onih koji navodno vole pse, pa nisam sklanjao psa.... kako sam saznao..otišli smo u restoran gde je susesni 100 poveo svog, nekog prdavca, rasela ili tako nešto, ovi moji gosti koji se nikad nisu bunili su toliko bili netrpeljivi svih 6...kao da je žirafu povela porodica sa sobom, a ne kutjnog ljubimca. I sad, mislio sam se, pa e...al kod mene vam ne smeta pas...da li? Ljudi su ti....pffff...a razgovor rešava takve stvari.
Ja bih isto uradio kao Lopovka da znam da se neko plaši-ne voli-izbegava-gadi se pasa i platio bih mu hotel...Al brate, te foliraže, e da pit ima 50 kila, u netrpeljivoti su velike očii kvarna dooša :)

Zamisljam situacije...

Udjes u kupatilo a u lavabou macka.
Vruce joj,hladi se.
Asepsolom dezinfikujes,operes necim lavabo da bi na miru oprao ruke.Nehigijena.

Udjes u prostoriju a tarantula stoji na glavi vlasnika dok on prica kako je to "divno" imati zivotinju.
Srcka ili vristanje ili gadjanje pauka u trenu panike,straha.

Legnes a u krevet se uvuce Djole,zmija jer eto vlasniku ne smeta,to je Djolence buci buci bu nece on te "Djolence" navikao...
Nesvet ili vristanje koje bi sve probudilo ili panicno istrcavanje napolje.

Sednes za sto,jedete a nesto ti olize ruku -srcka.
Pa to je Pera odusevljeno ce vlasnik i izadje ogroman pas.
Srcka momentalna.

Za vlasnike je svaki ljubimac divnoca nebeska i nerealni su do besvesti,vide ih kao decu ali vecina ljudi gleda na zivotinje kao na zivotinje sto i jesu.
.........

Zivotinje na krevetu,u krevetu,na trosedu - nema sanse da to bude cisto koliko god da se cisti.

Zivotinje su za ljude koji imaju dvoriste da tu budu ili garaza koja se ne koristi te je preurede za ljubimca.

Ako ne daj Boze treba da se bude tu gde je zivotinja jbg,izdrzis koliko moras ali kad izadjes odeca na dezinfekciju i pranje,momentalno tusiranje,pranje kose.

Krvolocne pse treba zabraniti za drzanje osim u odgajivacnicama za strana trzista jer ljudi od toga zive.

I ove ogromne pse tipa sarplaninac bez korpe i povodca ne pustati,takodje debelo kaznjavati "nece ti niiista,to je moja maza" vlasnike neodgovorne.

Ja nikad ne operem ruke, posle mazenja kucnih ljubimaca, i mogu tim istim rukama da jedem...i eto nista mi ne fali. A macke ne volim, ali ne kontam sto bi dezinfikivala lavabo u kome je lezala kucna macka. Ja kad macora moje drugarice nadjem u lavabou, nezno ga oteram, nezno zato sto je opasan i kidise. :lol:

Nisam prala ruke ni kada sam imala svoje pse.
koja je svrha pranja kad je pas i onako stalno pored mene. I opet ziva sam i zdrava..a ostali ebte se..normalno da svom psu ne bih uskratila fotelju ili krevet, zbog gosta. Kome se ne svidja da sedi tamo gde je sedeo pas ne mora da dolazi. Nisam davala psima da skacu po gostima, osim ako gosti ne bi skocili na njih da se igraju.

- - - - - - - - - -

Dezinfekcija i pranje kose zbog boravka u istoj prostoriji sa zivitinjom...koja bolescina. :rotf:

- - - - - - - - - -

Joj srecica kad se setim kako se uvuce u krevet i izbaci me, ja na ivici, a on na sred kreveta:lol: kakva je to bila borba za jastuk. :zcepanje:

Не знам, увек мислим да ће се власник пса јако увредити.

Ja se ne bih uvredila da kazes da se plasis i ne bih te ostavljala samu sa psima. Poslednji pas je bio presladak, sarmantan, manji nekih 16 do18 kg, ali nije odrastao sa decom, jer sam ja bila tinejdzer kad sam ga pokupila sa ulice. A deca su obozavala fa mu pritrce da ga maze. I ako pitaju dal smeju da pomaze kucu, moze, ali ja bih mu ceskala deo oko obraza za svaki slucaj, ako krene da ga zaustavim. Nije bio agresivan, ali jednostavno nije odrastao sa decom, ona su mu bila cudna, jer su mala i imaju drugacije glasove od odraslih.
I obavezno kad se neko zanese i krene da mu zalepi svoje lice uz njegovo objasnim da se psima ne unosi u lice.

Zamisljam situacije...

Udjes u kupatilo a u lavabou macka.
Vruce joj,hladi se.
Asepsolom dezinfikujes,operes necim lavabo da bi na miru oprao ruke.Nehigijena.

Udjes u prostoriju a tarantula stoji na glavi vlasnika dok on prica kako je to "divno" imati zivotinju.
Srcka ili vristanje ili gadjanje pauka u trenu panike,straha.

Legnes a u krevet se uvuce Djole,zmija jer eto vlasniku ne smeta,to je Djolence buci buci bu nece on te "Djolence" navikao...
Nesvet ili vristanje koje bi sve probudilo ili panicno istrcavanje napolje.

Sednes za sto,jedete a nesto ti olize ruku -srcka.
Pa to je Pera odusevljeno ce vlasnik i izadje ogroman pas.
Srcka momentalna.

Za vlasnike je svaki ljubimac divnoca nebeska i nerealni su do besvesti,vide ih kao decu ali vecina ljudi gleda na zivotinje kao na zivotinje sto i jesu.
.........

Zivotinje na krevetu,u krevetu,na trosedu - nema sanse da to bude cisto koliko god da se cisti.

Zivotinje su za ljude koji imaju dvoriste da tu budu ili garaza koja se ne koristi te je preurede za ljubimca.

Ako ne daj Boze treba da se bude tu gde je zivotinja jbg,izdrzis koliko moras ali kad izadjes odeca na dezinfekciju i pranje,momentalno tusiranje,pranje kose.

Krvolocne pse treba zabraniti za drzanje osim u odgajivacnicama za strana trzista jer ljudi od toga zive.

I ove ogromne pse tipa sarplaninac bez korpe i povodca ne pustati,takodje debelo kaznjavati "nece ti niiista,to je moja maza" vlasnike neodgovorne.

Znaci Zauz, ti lizes lavaboe po kućama.
Družiš se sa osobama koje misle da pauci vole da bleje po glavama.. tj. nekim teskim ekscentricima.
Ležeš po tuđim krevetima kad dođeš na kafu.
I srčka te strefi zbog malo lizanja dok većina žena itekako uživa u tome.
Jesi ti meni simpatična, ali ovaj tvoj post ukazuje na jako čudno ponašanje.
I kako se to dezinfikuje odeća? Kojim dezifincijensima? Opaljuješ plamenikom ili potapaš u Domestos?
Tuširanje i pranje kose mi je jasno kako se odvija, praktikujem i sama ponekad.
A čekaj, krvoločni psi su samo za inostranstvo po kojoj logici? Znači oni tamo kultivišu svoje krvoločne pse ili je ok da tamo kolju ljude? I koji su to krvoločni psi, jel oni sa zubima ili su i oni bez zuba?

Poslednja izmena:
Moju drugaricu koja ima mopsa je skoro napao samojed i to samo zato sto ga je mazila i krenula da cici i da mu se unese u lice. A ona je sa svojim navikla tako, ali mopsevi su igracke...ne moze samojedu da se unisi u lice. Sve je bilo super do tog momenta.

- - - - - - - - - -

Mozes svom psu i da ga ljubis i sve, ali ne mozes tudjem

Moju drugaricu koja ima mopsa je skoro napao samojed i to samo zato sto ga je mazila i krenula da cici i da mu se unese u lice. A ona je sa svojim navikla tako, ali mopsevi su igracke...ne moze samojedu da se unisi u lice. Sve je bilo super do tog momenta.

- - - - - - - - - -

Mozes svom psu i da ga ljubis i sve, ali ne mozes tudjem

Da, osnovno pravilo da nema unosenja u lice.

Mom se cesto deca unose i neki odrasli a mene jeza hvata iako znam da nikada nikoga nije ni taknula, ali otkud znam sta moze da joj se dogodi u glavi, da se uplasi, sta god.

Back