Pitanje ? :D

2paca.zwaka

Primećen član
Poruka
560
ljudi laik sam na ovu temu zato trazim odg. strucnjaka ili bar nekoga ko se razume.......naime znam da organizam usled nedostatka hrane(energije i toga) pocinje da jede tj. trosi masne naslage, ali ako i njih ponestane da li je u stanju da 'trosi' misice?.........zaista se ne razumem u ovo i zato pitam, nadam se, na pravom mestu :D :D

Nije ti pretpostavka na mestu.....visok sa 175 a imam jedva 50 kila pa zato pitam, ja bi da se udebljam malo :D..........ako je upuceno meni za casove biologije, da jesam preskocio casove biologije u zadnjem razred.....bio sam na informatici, kukcao pascal i ubijao takicenja ;)

Да, ако се не уноси довољно енергије организам је узима тако што прво исту добија из масти, глукозе па на крају почне и разградња мишића.

Pa naravno trosi sve sto mu se nadje na putu dok ne riknes posle jedno 3 nedelje:lol:
О буде то итекако дуже.
Боби Сендс и другари(било је десетак њих) су штрајковали глађу због репресије у Алстеру, Северна Ирска, за време мандата Маргарете Тачер(1981.) и сви су умирали између 54. и 65. дана, без инфузије и оралног узимања витамина и минерала.
Пили су обичну воду и углавном лежали.
При крају, неколико дана пре смрти би ослепели, пуцала би им кожа, крвариле десни итд.

О буде то итекако дуже.
Боби Сендс и другари(било је десетак њих) су штрајковали глађу због репресије у Алстеру, Северна Ирска, за време мандата Маргарете Тачер(1981.) и сви су умирали између 54. и 65. дана, без инфузије и оралног узимања витамина и минерала.
Пили су обичну воду и углавном лежали.
При крају, неколико дана пре смрти би ослепели, пуцала би им кожа, крвариле десни итд.

Zato je i trajalo duze..mogli su se i suncem hraniti

ljudi laik sam na ovu temu zato trazim odg. strucnjaka ili bar nekoga ko se razume.......naime znam da organizam usled nedostatka hrane(energije i toga) pocinje da jede tj. trosi masne naslage, ali ako i njih ponestane da li je u stanju da 'trosi' misice?.........zaista se ne razumem u ovo i zato pitam, nadam se, na pravom mestu :D :D

Gladovanje će prvo dovesti do razgradnje mišićnog, a zatim masnog tkiva, odn.mišićno razgrađuje brže nego masno; mišićno tkivo je bogato aminokiselinama i glukozom koje je neophodno organizmu, zato je najbolji put mršavljena dijetom i fizičkom aktivnošću.

Back