Pitajte u vezi zdravlja

Mislim da mom nemačkom ovcaru starom 4 1/2 meseca padaju prednje šape, tj spušta mu se šapa a ovi koji imaju ovčare kazu da mu pojačam kalcijum. ja mu dajem kafortan 5 tbl dnevno i AD kapi sa ribljim uljem po jednu perlicu dnevno ,jednom mesečno vet.mu daje vitoligam i hranim ga tri puta dnevno sa MERADOG za NO po recepturi sa pakovanja sa dodatkom jogurta,pirinca,palente i mesa (normalno ovo je skuvano).Da li kafortan kompleks multivitamina ili je preparat kalcijuma i koje tablete kalcijuma da mu dajem? Težak je 14 kg i inače izgleda super.Hvala:dash:

Poslednja izmena:
Mojoj pudli sam danas dala da jede dimljenu pilecu nogicu. Pojela je pola kad je sva pokunjena i uplasena dosla u drugu sobu i jedno pola sata zvakala na prazno a kad napravi pauzu vilica joj se pomerala levo desno. Dala sam joj granule,vodu misleci da joj se nesto zaglavilo. Posle tih pola sata se smirila i vise joj se nije tresla vilica medjutim svaki put kad uzme vodu vrati joj se i opet zvace na prazno i 5 minuta joj drhti vilica. Vet kog sam zvala kaze da je to mnogo tvrdo i da se verovatno malo povredila i da ce proci. Ali ne prolazi. Da li je nesto drugo mozda u pitanju?

moja boga mi zvace. ne puno, ali zvace. tako i kad joj je nesto u desnima. cim joj nesto smeta balavi, i nekako cudno skljoca. hvala bogu, njeni su problemi sa tim bili samo u ustima, ne i u grlu... zapravo, cak i kada je imala upalu krajnika je skljocala i zvakala.

Imam stene zlatnog retrivera koje je primilo vakcinu u cetvrtak(prosli) i zanima me kada moe da bude u kontakt sa drugim psima

Prva vakcina se prima sa 2 meseca starosti.Mesec dana nakon prve (kada stene ima 3 meseca), ako je pas zdrav,daje se druga (revakcina). Posle 10 dana od prijema revakcine pas sme napolje. Znači, 10 dana nakon prijema revakcine (stene ima 3 1/2 mes.) možes ga izvesti,nikako pre. Ljudi ne shvataju da prva i druga vakcina čine celinu i tek 10 dana posle prijema revakcine krug je zatvoren i stene je zasticeno. U protivnom nije.

Ja imam problem.. Mojoj maci je pochela da opadan dlaka.. Mislim ne normalno opadanje vetj joj se prave rupe.. Iza uveta nema dlaka, na glavi isto ima nekih rupica.. Mislila sam da se potukla s`nekim al sam skoro videla kako kashlja i trese se ;\ Da li neko zna shta mozhe biti? ;\

Pronasla sam mache, bilo je preplaseno, gladno,zedno i puno buva, sada je ok.Medjutim, hramlje desnom, prednjom shapicom. Nema bolove,ali mi se cini da je shaka, znaci od zgloba-paralizovana, ne izbacuje nokte, nije u stanju da koristi taj deo shape, osim kada to radi iz zgloba, ali mi se cini da, ipak, ima chulo dodira.Ako bih mogla da cujem necije misljenje ili prognozu...hvala

Molim Vas pomoc!Moje stene vec duze vreme nesto krci dok dise!Nadobijao se antibiotika i nista!Cistila sam ga od glista dva puta pre tri nedelje i nista!I juce vidim da mu iz nosa viri neka glistica,ali mi pobeze!
Sta da radim!?!!!Koji lek se koristi za plucne parazite!!?

Ja imam problem.. Mojoj maci je pochela da opadan dlaka.. Mislim ne normalno opadanje vetj joj se prave rupe.. Iza uveta nema dlaka, na glavi isto ima nekih rupica.. Mislila sam da se potukla s`nekim al sam skoro videla kako kashlja i trese se ;\ Da li neko zna shta mozhe biti? ;\

AKO POGLEDAS MALO PO OVOJ TEMI VIDECES DA JE MENI MACKA OTISLA NA OVAJ SVET SAMO ZATO STO NISAM BLAGOVREMENO OBRATILA PAZNJU NA ZNAKE KOJE SAM INACE ZNALA
Skoro uvek
pojacano padanje dlake kod macaka,a mislim i kod pasa
,je znak da je bolesna zivotinja, da pati ,ili da je mnogo stara
,,doduse mozda je problem u ishrani samo ,ali to opet dovodi do bolesti ,,,ako se ne obrati paznja na vreme
,

Molim Vas pomoc!Moje stene vec duze vreme nesto krci dok dise!Nadobijao se antibiotika i nista!Cistila sam ga od glista dva puta pre tri nedelje i nista!I juce vidim da mu iz nosa viri neka glistica,ali mi pobeze!

Imas u apotekama trazi neku jacu tableticu za gliste, to je ozbiljna stvar moze ne daj boze da bude veoma opasno po zivot, hitno do vet apoteke.

Kod mačaka se često javlja ušni tip šugarca, tzv. otodectes koji daje takve simptome, opadanje dlake po glavi i ušima sa sve krasticama i opštim slabljenjem zbog svraba, češanja, bezvoljnosti... Vodi je kod veterinara i moli boga da nije nešto ozbiljnije.

Tvoje štene ima valjkaste gliste (kod njih je toxocara canis) a na njih većina tableta kojih ima u veterinarskim apotekama i pet šopovima a koje deluju na pantljičare, ne deluju. Vidi, naglasi u vet. apoteci kakve su gliste u pitanju ili u humanoj apoteci kupi soltrik tabletice i istretiraj štene jednom prema uputstvu (koliko se sećam, tri jutra&večeri) pa za 20-tak dana još jednom. Naime, sve askaride imaju tipičnu entero-hepato-pulmo-enteralnu migraciju (creva-jetra-pluća-creva) koja traje oko 20 dana i toliko vremena treba od izleganja iz jaja (na koja terapija ne deluje) do snošenja novih jaja.

Pronasla sam mache, bilo je preplaseno, gladno,zedno i puno buva, sada je ok.Medjutim, hramlje desnom, prednjom shapicom. Nema bolove,ali mi se cini da je shaka, znaci od zgloba-paralizovana, ne izbacuje nokte, nije u stanju da koristi taj deo shape, osim kada to radi iz zgloba, ali mi se cini da, ipak, ima chulo dodira.Ako bih mogla da cujem necije misljenje ili prognozu...hvala

Verovatno je povređen samo deo nervnog stabla koje se proteže niz nožicu pa zato ima ograničene sposobnosti. Nažalost, šanse da se nevri oporave su minimalne, tvom mačetu u prilog ide jedino mladost i to što si ga ti pronašla. Isforsiraj mu malo B komplex vitamina, ima ih dosta u pivskom kvascu.

Back