Pozdrav svima.
Moja maca ima sad vec jedno 16 godina i sem uobicajenih nuspojava starosti (oslabljen sluh,vid itd) do sada je bilo sve ok...Trcala je,jurila,zavlacila se svuda,skakala na sve i svasta,izlazila napolje,jela kao prase...
Medjutim,pre jedno nedelju dana je samo prestala da jede i pije vodu,i primetila sam da ne ide u wc. Posle 3-4 dana sam konacno uspela da je nagovorim da pocne da jede i da kucnem u drvo,jeste da je htela samo whiskas kesice ali je barem jela kako treba.Mada no tada nije isla u posip kako treba,samo je piskila i mozda jednom malo uspela da obavi veliku nuzdu.
Problem je sledeci...sada opet po ceo dan lezi i spava bez volje za bilo sta...Hranu,vodu...Zadnje sape je vise skoro uopste ne drze tako da sada skoro uopste i ne ustaje jer samo pada i kliza se ako proba da hoda.Jede i pije jedva po malo i to samo ako joj dajem iz ruke.U wc i dalje ne ide iako sam joj sinoc i jutros dala malo maslinovog ulja a pocela je i da piski po sobi umesto u posip.
Ne znam kako mogu,ako ikako da joj pomognem jer me dusa boli kad je vidim kako lezi bezvoljno i kako ne moze ni da stoji a kamoli da hoda.
Znam da je stara i da ne moze ziveti doveka koliko god ja to zelela,ali ne znam ni sta da radim sada.
Neko mii je rekao da je to piskenje svuda i "otkazivanje"zadnjih sapa znak da joj se blizi kraj ali mora da moze nesto da se urdi.
A opet,ne zlim ni da bude u bolovima i da pati,jer ne znam ni kako je njoj i da li je nesto boli..
Izvinjavam se na ovolikoj poruci,ali znam da ce me svi koji imaju macku razumeti zasto me ovo toliko muci i brine.
Pa ako neko ima neki savet,ideju...Ako je neko imao slicno iskustvo sa svojim ljubimcem...Bilo kakav savet bi znacio.