Pitajte u vezi zdravlja

Moj pas je juce , kasnije po podne,od jednog momenta na drugi poceo da se tetura, kao da je mrtav pijan, ne zna da se orjentise, samo pada, posle sat, dva shvatila sam
da je imao neku vrstu " shloga", pozvala sam veterinara ( bila je juce jel, nedelje uvece), rekao mi je da nema potrebe da ga hitno dovodim, to organizam mora sam sa sobom
da se izbori, jutros sam bila s njim kod veta, dobio je dve inekcije, jedna vitamin B, druga neko sredstvo za cirkulaciju, rekao mi je da kod njega nije bas najstrasnije,
siguran j da ce se oporaviti za 3-4 dana, ali nikada ne potpuno. To zapravo i nije shlog kao kod ljudi nego je totalni kolaps levog ili desnog centra za ravnotezu, simptomi
su da pas neprestano pada, zapravo ne moze ni da se podigne, povracanje, glavu drzi potpuo krivo i deluje potpuno izgubljeno.

Javlja se kod starijih pasa, jos je cesci kod staijih macaka, a ima ga i kod svih ostalih i divljih i domacih zivotinja.

OK, a pitanje je? I jos par mogucnosti postoji osim sloga-tumor, makar i benigni, stenecak ako pas nije redovno vakcinisan... Inace, i moj pas je sa nekih 14-14,5 godina poceo da pokazuje slicne simptome, kad je prestao da krije bol, uspavali smo ga. Obrati paznju, odlicno kriju bolove, ne kaze se dzabe "trpi k'o kuce". :(

OK, a pitanje je? I jos par mogucnosti postoji osim sloga-tumor, makar i benigni, stenecak ako pas nije redovno vakcinisan... Inace, i moj pas je sa nekih 14-14,5 godina poceo da pokazuje slicne simptome, kad je prestao da krije bol, uspavali smo ga. Obrati paznju, odlicno kriju bolove, ne kaze se dzabe "trpi k'o kuce". :(

Ma kod ovog mog su jasni simptomi ovog mozdanog udara, vet je rekao da nema potreba ni da ga snima, uzima krv na analizu

Moj je pas redovno vakcinisan, a posledice nekog tumora ne bi se ispoljile ovako od jednog momenta na drugi.
Nisam ja imala nikakvo specijalno pitanje, samo sam htela da vidim da li jos neko ima takvo iskustvo.
Kaze vet da nema nikakvih bolova, samo je sludjen totalno jer uopste ne razume sta se s njim dogadja, a i deluje
totalno izgubljeno. Moze kako tako da hoda pa ipak piski napolju. Trebalo bi za 4-5 dana da bude bolje, javicu kako je.
Da, i mislim da je izgubio i vid, ali opet nije ni to za psa tragedija. Inace, na silu necu ja njega da mucim , a sve iz nekih
svojih egoisticnih razloga. Valjda covek sam shvati i razume kada dodje momenat za uspavljivljavinje. A i pas mu na neki
nacin to i kaze:)

MImi, nekako ne razumem zasto si pitala zasto se ja javljam i koje je moje pitanje.
Mislim, za mene je to jako frustrirajuce.
Valjda je bilo jasno da sam nesrecna i da sam htela samo nekome glasno da kazem sta me muci.
Moguce je da nisam u toku sa pravilnikom ovog PDF-a gde covek sme da se javi samo ako ima konkretno pitanje.
Izbegavacu ubuduce bilo kakva javljanja.

OK, svi koji imaju sta pametno da posavetuju, voljni su da pomognu. Znam kako se osecas, prosla sam celu tu proceduru sa svojim ostarelim psom. :( Uteha je da on jos ima sanse da se oporavi koliko-toliko i pozivi jos neko vreme. A i to da je poziveo kod tebe, sigurna sam, kao bubreg u loju. Znam da se osecas uzasno sad, saosecam u potpunosti. :zag:

OK, svi koji imaju sta pametno da posavetuju, voljni su da pomognu. Znam kako se osecas, prosla sam celu tu proceduru sa svojim ostarelim psom. :( Uteha je da on jos ima sanse da se oporavi koliko-toliko i pozivi jos neko vreme. A i to da je poziveo kod tebe, sigurna sam, kao bubreg u loju. Znam da se osecas uzasno sad, saosecam u potpunosti. :zag:

More, da se poFalim, prosla kriza, covek preziveo:)
Rekao mi je vet da ce za nekoliko dana biti bolje i tako je zaista, da ce ga mozda strefiti jos jednom , da ima pasa ( i macaka) koji i tri puta
to dozivljavaju, da je svaki put sve gore. Elem, ja samo se javila ovde jer zaista nisa imaloa pojma da postoji to kod pasa, ali izgleda da je tako
da to svaki treci stariji pas i svaka treca starija macka to dozivi.
Znaci kad pocne teturanje ( narocito ako glava stoji kriva i oci rade kao da su prikljucene na struju), povracanje onda je to to.

Ovaj moj matori bilmez jue sada kao nov, kao da nista nije ni bilo.
Tako da znate da ako budete imali takav slucaj sa pssm ili mackom da ne ocajavate nego se lepo strpite 5-6 dana
i sve se vrati na svoje mesto. Najvaznije je mirovanje, nikakav stres i taj vitamin B, pretpostavljam da postoje i tablete,
ne mora bas obavezno inekcija.

Pitaj veterinara. Mozda treba da se uradi rendgen.
Ako je nesto urodjeno, mozda neka terapija, masaza i poboljsa situaciju.

Da ga nije neko povredio? Da se nije samo povredilo?

Да, најбоље одмах код ветеринара за сваки случај. Ко зна шта је у питању. Што каже Anáriel погледај да се није повредио, можда убо на неки трн или нешто.

Nasao sam napustenog nemackog kratkodlakog pticara,ne znam koliko je star,ali prema proceni oko 8-9 godina.
Pas ima sledeci problem,otekla mu je desna strana njuske,ja sam pazljivo pogledao desni i zube kod psa i izgleda da je sve u redu.
Malo sam se raspitao okolo i ljudi kazu da taj pas ima otok njuske vec oko mesec dana.
Otok na njusci je izrazito tvr,a kada pas jedne ima krvarenje iz usta.
Da napomenem pas pije antibiotik vec 10 dana.
Ucemu je problem?

Ko mu je prepisao antibiotik? Je li pogledao to veterinar? Možda je dovoljan mali ubod iglom i malo ceđenja, a može da se desi čak i da je tumor.

Pas je vec imao pododermatitis,bakterijsku infekciju koja moze da obuhvati sapice,njusku,a tad je veterinar prepisao antibiotik i pas je bio pod terapijom mesec dana.
Posle mesec dana sve se povuklo,medjutim veterinar je rekao da je cak moguce da se to opet vrati,tako da nisam bas siguran da li je to opet zaista bakterijska infekcija,ili nesto sasvim drugo.
Inace pas nema bolove u predelu njuske cak i kad stisnem malo,ali je mesto otoka i dalje isto,ne promenjeno i dosta tvrdo pod dodirom.
Nisam u finansiskoj mogucnosti da vodim psa kod veterinara,vec imam dva psa koja odrzavam :)

Neki savet?

Vodio sam psa kod veterinara,u pitanju je alergija.
Pas je dobio terapiju,i vec je otok poceo da spada,pas je mnogo veseliji,a njuskica je vlazna.
Psa sam okupao samponom protiv buva,takodje sam kupio i ogrlicu protiv buva.
Bice kod mene dok ne ozdravi,a posle oporavka ide kod komsije koji ima veliko dvoriste i kucicu za psa koju smo zajedno juce napravili. :) :)

Macki na vratu, ispod uha, se pre par dana javila kao neka mala tvrda kuglica. To je danas doslo do velicine pola oraha. Tvrdo je na dodir, okolo je otpala dlaka, na povrsini kao da ima neka tamna krasta, mada nije bila otvorena rana.
Imam osecaj kao da ce svakog momenta da pukne.
Imala sam i ranije takvih slucajeva ali kod macora, gde su bukvalno bili krateri od rana koje sam mazala rivanolom i flogocidom i to vremenom prodje. Medjutim sad nisam sigurna sta da radim posto je u pitanju macka koja ima macice stare 10 dana, pa nisam sigurna sa cim bih smela to namazati. Da napomenem da pre te uzrasline nisam primetila da ima ikakvu ranicu, ogrebotinu ili krpelja na tom ili bilo kojem drugom mestu. Maca to ne cese i ne dira, ali vidim da ima potrebu da to mesto lize ali ne moze da dohvati.
Saljem fotografije da vidite kako to izgleda.

Molim vas pomoc nam je hitno potrebna.

index.php
index.php
index.php

Back