Pitajte u vezi zdravlja

Bilo kakva nagla promena je loša, pa im tako ni minerale (pretpostavljam da su ipak oni u pitanju) ne treba naglo ukidati. I Joint MB je, koliko se sećam, koštao oko 3000 mesečno ali nemoj me držati za reč, najbitnije u celoj priči je da im terapija pomogne. I ne očekuj rezultate odmah, potrajaće barem 15 dana da krene na bolje, i ne dajte mu da se forsira u igri, plivanje leti bi bilo idealno. I naravno, svakako javi kako je "mališa".

Pozdrav,
da li mi neko može pomoći molim vas..Imam aljaskog malamuta starog 3 mjeseca...Cjepljen, redovna ishrana itd..Međutim, jedno jutro mu se pojavila oteklina na oku odnosno cijelo oko je nateklo i vece je sigorno pet puta od drugog onako cudno plave boje...Nalazimo se u jednom jako malom gradu nosili kod veterinara, on rekao masti ali ne pomaze, nosili u drugi grad kod vet. isto rekli i ne pomaže...neznam sta raditi dalje i kako...Molim vas pomozite mi

Evo ja zelim da pomognem ljubiteljima zivotinja. Ako neko ima neki problem...tu sam ... Ovom prilikom pozivam i druge, koji mogu da pomognu.... :D

Hvala vam puno na ovim riječima, malo postajem očajna koliko već tražim pomoć a nikog...Naime, imam malog aljaskog malamuta star tri mjeseca, super ga održavamo, hranimo, cijepimo itd.Međutim, prije nekih 20ak dana mu je naraslo oko, i to ne pricam malo nateklo nego bukvalno ispalo, sigurno je pet puta veće od drugog...Pas je i dalje ok sto se tice igranja, skakanja itd, ali oko izgleda za ne povjerovat..Bilo kod nekoliko veterinara, neznaju recu sta je (u jako malom smo mjestu u koje malo strucnih osoba)..Vet dao mast i to je to ali ne pomaze, ja stvarno neznam vise kud i sta da radim, od cega je to, da nije tumor ili slicno...Mali je prelijep, žao mi ga je, spasio me je na neki način...Molim vas pomozite mi, i ako neznate bar odgovorite jer od svih silnih dobrih- nigdje nikog..Pozdrav

Pozdrav,
da li mi neko može pomoći molim vas..Imam aljaskog malamuta starog 3 mjeseca...Cjepljen, redovna ishrana itd..Međutim, jedno jutro mu se pojavila oteklina na oku odnosno cijelo oko je nateklo i vece je sigorno pet puta od drugog onako cudno plave boje...Nalazimo se u jednom jako malom gradu nosili kod veterinara, on rekao masti ali ne pomaze, nosili u drugi grad kod vet. isto rekli i ne pomaže...neznam sta raditi dalje i kako...Molim vas pomozite mi

Da se nije udario?

Ne znam kako ti pomoći, ali ja bi mu dezinfikovala to i stavila neku gazu ako je moguće pa pratila... ne znam šta drugo...
Pokušajte pozvati nekog veterinara iz nekog većeg grada... i ja sam iz malog grada i znam kako je to...

Naš klempo se juče opizdio o ivicu kuće, mm kaže da se tako jako udario da se on(mm) šokirao, a klempo ništa... nije ni jauknuo... ceo dan smo ga zagledali, ali nije nateklo, ne vidimo neke promene... a mom pokojnom zlatku sam rane uvek prskala embecinom a neke fleke po licu mazali daktanolom...

Nadam se da će sve biti ok, i da će proći samo od sebe... što bi moj deda rekao:''Na psu rana, na psu i zaraslo.'' e nek bude baš tako...z:)

Hvala vam puno na ovim riječima, malo postajem očajna koliko već tražim pomoć a nikog...Naime, imam malog aljaskog malamuta star tri mjeseca, super ga održavamo, hranimo, cijepimo itd.Međutim, prije nekih 20ak dana mu je naraslo oko, i to ne pricam malo nateklo nego bukvalno ispalo, sigurno je pet puta veće od drugog...Pas je i dalje ok sto se tice igranja, skakanja itd, ali oko izgleda za ne povjerovat..Bilo kod nekoliko veterinara, neznaju recu sta je (u jako malom smo mjestu u koje malo strucnih osoba)..Vet dao mast i to je to ali ne pomaze, ja stvarno neznam vise kud i sta da radim, od cega je to, da nije tumor ili slicno...Mali je prelijep, žao mi ga je, spasio me je na neki način...Molim vas pomozite mi, i ako neznate bar odgovorite jer od svih silnih dobrih- nigdje nikog..Pozdrav

To treba da pogleda veterinar koji se bavi i hirurgijom i malo ozbiljnijom dijagnostikom, ne svidja mi se kako to zvuci, verovatno se jako udario. Kad bi znali koje je malo mesto u pitanju, mozda bi se neko setio veterinara koji to mogu da rese u nekom vecem, ne preterano udaljenom mestu.

Imam predivnog mešanca pudlice i španijela, stara je pet godina (toliko puni ovog proleća), jako je živahno i umiljato stvorenje, prava mala maza.

Redovno i protiv svega vakcinisana, sterilisana, hrani se normalno i zdravo, aktivna je, šetam je, voli da se igra lopticom, poslušna i dobra.

Odjednom, tj. prekjuče, ona se povukla u sebe, odbija hranu, vodu, ne sarađuje, jedino meni dozvoljava da je pomilujem, na sve ostale agresivno reži, a vole je, maze i paze i pre ovoga su imali blizak i sjajan odnos.

Ne da da se podigne ni veže, kako bi se odvela kod veterinara, rita se i hoće da ujede, što nikad pre nije ni pokušala.

Niko je nije gradio ni tukao, nije dolazila u kontakt sa drugim psima, osim sa mojim patuljastim zecom koji je u kući i lepo se slažu.

Mnogo brinem, poznanik koji se bavi psima, ali nije veterinar, sumnja na tumor ili trovanje (tačnije, da ju je neko otrovao, jer u mom dvorištu i kući ne postoji šansa da se desi tako nešto), iz iskustva.

Moram da napomenem da nema simptome poput povraćanja i sl. Drži pognutu glavu i pogled joj tužan i odsutan, totalno drugi pas od onog pre svega dva dana.

Hvala svima na savetima, unapred.

Vrlo moguce da je otrovana, a da trpi bol to je sigurno jer ne da da joj pridjete. Moj savet je da zovete veterinara na kucu i da mu kazete da ponese sredstvo za omamljivanje kako bi mogli da 'rukujete" sa psom. Neka uzme krv i pod hitno na analizu.

Nadam se da si do sad kontaktirala veterinara? Osim trovanja, ne bih iskljucila ni babeziju tj. krpeljsku groznicu, danas sam videla muvu napolju, sigurno su se i krpelji probudili.

mm je negde u novembru ako se dobro sećam klemponji vadio krpelje, i to 3 komada, u roku od 2 nedelje... moraću mu napomenuti da ga pregleda opet... mada ga on tako izgnjavi svaki dan i ispipa, i po dodiru napipa krpelja... ne znam kako .... ja nikad to nisam uspela...

Mm samo uzme rukavicu, uhvati krpelja, okrene ga i izvuče... obavezno pregledati da ne ostane deo u koži... z;)

Jel postoji neko sredstvo protiv krpelja, vakcina ili tako šta? Kako ih uopšte čuvati od krpelja?
Mi nemamo ništa živo sem klempe u dvorištu, veliki voćnjak i dvorište i ni sama ne znam odakle krpelji... nisam upućena u materiju

To treba da pogleda veterinar koji se bavi i hirurgijom i malo ozbiljnijom dijagnostikom, ne svidja mi se kako to zvuci, verovatno se jako udario. Kad bi znali koje je malo mesto u pitanju, mozda bi se neko setio veterinara koji to mogu da rese u nekom vecem, ne preterano udaljenom mestu.
Ja ga vec uputila privatnom poruku na konsultaciju telefonom kod mojih veterinara. Nije rekao odakle je a mogu i ja da pitam za nekog veta u blizini njegovog mesta.

mm je negde u novembru ako se dobro sećam klemponji vadio krpelje, i to 3 komada, u roku od 2 nedelje... moraću mu napomenuti da ga pregleda opet... mada ga on tako izgnjavi svaki dan i ispipa, i po dodiru napipa krpelja... ne znam kako .... ja nikad to nisam uspela...

Mm samo uzme rukavicu, uhvati krpelja, okrene ga i izvuče... obavezno pregledati da ne ostane deo u koži... z;)

Jel postoji neko sredstvo protiv krpelja, vakcina ili tako šta? Kako ih uopšte čuvati od krpelja?
Mi nemamo ništa živo sem klempe u dvorištu, veliki voćnjak i dvorište i ni sama ne znam odakle krpelji... nisam upućena u materiju

Ja opet ponavljam pre dve godine za vreme snega iznad kolena Lara imala dokazanu babeziju. Krpelji nikad ne spavaju!

Sinoc sam primetila da maca ima problem sa zatvorom. Maca je bas tuzna i neraspolozena. Kako se resava problem sa zatvorom kod macaka? Da li postoji neki lek? Sinoc sam videla da se maca bas mucila i videla sam krv a nema stolice. Jako sam zabrinuta. Interesuje me vase misljenje. U toku dana moram da zovem veterinara ali me zanima da li je neko imao ovakva iskustva sa mackom. :(

Jesi li sigurna a je to problem? Da li je vrsila malu nuzdu? Macke, odredjene vrste imaju problema sa bubrezima ( Sijamske najvise ), mozda ima kamen u bubregu pa nemoze da piski. Ako je zatvor u pitanju, nisam siguran dal sme al mislim da je manitol najbolje resenje, lek je slatkog ukusa, i nije tezak za popiti, pitaj veterinara dal to sme/

Jesi li sigurna a je to problem? Da li je vrsila malu nuzdu? Macke, odredjene vrste imaju problema sa bubrezima ( Sijamske najvise ), mozda ima kamen u bubregu pa nemoze da piski. Ako je zatvor u pitanju, nisam siguran dal sme al mislim da je manitol najbolje resenje, lek je slatkog ukusa, i nije tezak za popiti, pitaj veterinara dal to sme/

Joj mozda je i krv u urinu. Nisam bas sigurna. Da li je to opasno za macu?

Joj mozda je i krv u urinu. Nisam bas sigurna. Da li je to opasno za macu?

Veoma opasno, necu da te plasim al meni su dve macke ( Sijamske ) uginule od posledica odkazivanja bubrega. Obavezno obrati paznju dal moze da vrsi malu nuzdu, ako nemoze da vrsi nudu ( malu ) ODMAH ga nosi kod veterinara jer moguce da mu kamencic nedozvoljava i moze da dobije uremiju, Necu da te plasim al nemoj da cekas ako nisi sigurna sta je problem.

Veoma opasno, necu da te plasim al meni su dve macke ( Sijamske ) uginule od posledica odkazivanja bubrega. Obavezno obrati paznju dal moze da vrsi malu nuzdu, ako nemoze da vrsi nudu ( malu ) ODMAH ga nosi kod veterinara jer moguce da mu kamencic nedozvoljava i moze da dobije uremiju, Necu da te plasim al nemoj da cekas ako nisi sigurna sta je problem.

Mislim da moze ali ima krvi. Upravo cekam veterinara koji treba da dodje i da mu da terapiju.Moj problem je to sto ukoliko je nesto komplikovanije necu imati para da platim intervenciju. Nadam se da je samo neka upala jer macak ima samo 9 meseci.

Back