Pitajte u vezi zdravlja

Mi bili i vratili se,***,sad videh za bacanje vode.Nema veze.
SNimili su ga,uzeli krv,sad cekamo da se javi vet da nam kaze rezulate
dobili recept za lek,cekam drugaricu da mi javi da ga je poslala.
Danas je ok,kao da mu se juce nista nije desavalo.
Put je podneo super,kaze vet,on izgleda sasvim dobro s' obzirom na njegove godine
i na to sta ga je sve snaslo od bolesti.
Lekic ce da mu smanji intenzitet i ucestalost napada,tako da.... drzimo mu palceve.

Uh, tu si me zatekla, nismo mi to u srednjoj tako detaljno radili. Ali ono sto znam je da se intenzitet krvarenja razlikuje od kuje do kuje i kod jedne kuje moze da varira od jednog teranja do drugog. Ako su hormoni u redu, na tvom mestu ne bih brinula. Ionako, ako si planirala da je paris, krv ima spermicidno dejstvo, i bolje je da u najplodnijem delu teranja nema njenih tragova.

Pozdrav.:bye:

Imam jazavicarku,i juce pre spavanja sam joj primetio na njusci crnu izraslinu(imam sliku pre 2 nedelje i nije je imala na toj slici,znaci frisko je).
Kada dodirnem tu izraslinu nebuni se i neboli je,ali kada dodirnem sa strane njusku buni se sto znaci da je boli.

Vodicu je kod veterinara,ali moram da putujem 30 km do veterinara pa nisam siguran da cu danas stici.
Zato sam hteo cisto da vidim sta misli neko ko se malo bolje razume u ove stvari.
Jednostavno dve glave su pametnje od jedne,a mozda je neko imao slicno iskustvo.

Ja sam se uplasio da je tumor,ali neznam.

I ako nije tumor da li je opasno?

Ne vidim jasno, je li izraslina ili samo promena na kozi sa blagim ispupcenjem? Idealno bi bilo da to neko (veterinar) vidi uzivo i da se uzme bris. Za pocetak mozes da mazes Flogocid mast, ako i ne pomogne, nece da naskodi.

Bio sam kod veterinara ipak sam stigao. :D
Sreca samo je gljivicno oboljenje.Dobila je mast,i lekove.Jedino sto je malo isprepadana,ali sve je ostalo uredu.
Nevoli veterinare pa to je strasno.

Pa nerazumem se bas u Farmaceutske nazive,i vrste lekova(znam o lekovitim travama nesto,ali to nije isto :D ).
Ovako neku crnu tecnu kremu za mazanje njuske,i kapsule Prokanazol itraconazolum 100 mg .
kontrola za 5 dana :D
Jedva smo je drzali ja i brat.Merio sam je ima 13 kg,a jaka je ko bik.
Ima lose uspomene,bila je dva puta u bolnici pa je isprepadana od veterinara,a jos je jako vezana za mene.
Sad je ljuta ne mene i nece da me pogleda,okrece glavu. :D
Te zivotinje tacno me podsecaju na ljude :D DDD

A ti u buduće kad ideš sa njom kod veta, poneseš nešto što ona obožava da jede, i neku od njenih igračaka, i čim vidiš da kreće da postaje bezvoljna, pokušaš sa igračkom da joj odvučeš pažnju a ako je baš baš isprepadana odmah joj prisloniš hranu na usne, ako ne primeti, staviš lagano na unutrašnju stranu obraza i miluješ je. Tako će uspeti, posle nekoliko puta, neće obraćati pažnju na veterinara.
Ako već dospe u stanje straha i panike, nemoj da je maziš, time odobravaš njen strah, ne štitiš je.
Dakle, odvlači pažnju a nemoj negovati strah ;)

Znam da nije tema o tome, ali rekoh čisto kao mala pomoć, ipak se radi o veterinaru hehe.

Cao. Imam pinca od 4 meseca. Primetila sam da joj u predelu vrata fali dlaka. Kad sam poblize pogledala, primetila sam da na tim mestima bez dlake ima izrasline, lice na bradavice, bubuljice, u boji koze su. Ona se ne cese, kad sam to pipala, nije je bolelo. Da li da brinem? Vodicu je kod veterinara, ali mi pomozite sad za prvu ruku... Ima li ko iskustva sa tako necim? I da, dok sam joj tako posmatrala dlaku, primetila sam da tih bubuljicica ima i na glavi, na njuskici.

Hvala unapred na pomoci meni i mojoj Tuli !!!

Pre par dana sam primetila kod moje mace da ima mali otok na gornjoj usni (to je onaj deo gde maca ima brkove).
Da li neko zna sta bi to moglo da bude i od cega? Maca jede i nema problem kad jede.Vesela je.
Malo sam pogledala i videla da se ona malo rasekla ispod tog otoka. Da li ce to proci samo, da sacekam jos par dana ili je bolje da zovem veterinara?Kada je pipnem gde je taj otok vidim da je boli.

Da li mozes da povezes taj otok sa tom raseklinom?
Mozda se posekla na nesto pa se to mesto inficiralo.
Mace su oko brkova koliko znam osetljive, to su im ``antenice``.
Ne znam da li da ti preporucim da joj namazes neku antibiotsku mast, prilicno je sve ovo nezahvalno ovako virtuelno da se savetuje.
Ja sam velika panicarka, tako da bih odmah pozvala veterinara da on to pogleda.

Da li mozes da povezes taj otok sa tom raseklinom?
Mozda se posekla na nesto pa se to mesto inficiralo.
Mace su oko brkova koliko znam osetljive, to su im ``antenice``.
Ne znam da li da ti preporucim da joj namazes neku antibiotsku mast, prilicno je sve ovo nezahvalno ovako virtuelno da se savetuje.
Ja sam velika panicarka, tako da bih odmah pozvala veterinara da on to pogleda.

I ja pretpostavljam da je to od te rasekline. Danas sam kupila hidrociklin i namazala. Videcu, ako ne bude bolje moram da je vodim kod veterinara.

Mačka ima 10 godina,juče nije ništa jela ,ne može mirno da spava.Mrnjauče kad hoću da joj priđem,jutros je imala stolicu i povratila je nešto penasto.Živi u stanu i nemamo nikakvih biljaka unutra.Ni danas ništa nije jela,a kad joj prilazim glasno mrnjaukne kao da sam je nagazio.I mrnjauče kad je u zgrčenom položaju kao da će povretiti.

Poslednja izmena:

Back