PITAJ MAMU I TATU!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zasto ti Aco,kad te vec roditelji pritiskaju, se ne iselis? Iznajmis neku gajbu negde, ako ne mozes da platis ceo iznos uzmes cimera, ili nekog svog ortaka, i tako se resis uticaja svojih roditelja (mada licno ne mogu da poverujem u to da ti ne daju da ides u teretanu, pa zaboga, jer te uhode pa da znaju kuda si krenuo..).
Inace zamisli sebe u poziciji banke koja treba da da pare studentu bez posla, bez icega manje vise. Pa ko ce te pare da im vrati ako biznis propadne?? I sta da ti uzmu kad nista nemas?

Mackic:
A zasto ti Aco,kad te vec roditelji pritiskaju, se ne iselis? Iznajmis neku gajbu negde, ako ne mozes da platis ceo iznos uzmes cimera, ili nekog svog ortaka, i tako se resis uticaja svojih roditelja (mada licno ne mogu da poverujem u to da ti ne daju da ides u teretanu, pa zaboga, jer te uhode pa da znaju kuda si krenuo..).
Inace zamisli sebe u poziciji banke koja treba da da pare studentu bez posla, bez icega manje vise. Pa ko ce te pare da im vrati ako biznis propadne?? I sta da ti uzmu kad nista nemas?

Ne kazem sad da mi ne daju nego kazem da mi sa 16 godina nisu davali pod izgovorom da treba uciti skolu, i da covek jedino treba da se istice preko skole, da ga maksimalno treba iskompleksirati da bi on onda preko skole tezio da izleci kompelekse.

Znas ja nikad nisam bio za skolu, u gimnaziju sam upisan preko veze, i ako sam hteo potpuno drugu skolu. Ali 16 godina ko te pita ima da slusas ili kupi prnje pa napolje. Opet uz dozu nade da ce me prisiliti da zavrsim fakultet. Pa evo zavrsavam ga ali malo sutra.
Mislis li ti da sam ja zavrsio ono sto sam zeleo u srednjoj skoli da odavno ne bi radio i imao i privatnu praksu. Pa bi mozda na kraju i upisao fakultet. Ali bi bar bio zadovoljan sobom i svojim zivotom.

Mislim sta imam gimnaziju i sta mogu sa gimnazijom mogu da jedem govna.

Pa dobro, to je bilo pre skoro 10 godina. Zasto se sad ne iselis? Nadjes neki poslic, zavrsis neke kurseve koji te zanimaju, malo se odvojis od roditelja da vidis kako izgleda ziveti sam i odlucivati sam o svom zivotu? Razumem ja da su te roditelji terali da radis nesto sto nisi hteo, ali kukanjem o tome neces nista ispraviti. Mozes samo da kazes sebi kako je to bilo i proslo, kako oni vise ne mogu da kontrolisu tvoj zivot, da samo ti mozes da ispravis stvari sada i odmah. Ako se sada ne zalozis za sebe kad ces? Moras da batalis pricu o svaljivanju krivice na nekog drugog (i ako jeste i ako nije tudja greska), i da kazes sebi sada mi se radi to i to, i sada cu uraditi to i to. Jel ti smeta sto moras da trpis roditelje - izadji iz kuce, nadji svoj stancic i gotovo. Jel ti smeta sto moras da ucis za fax - ispisi se, i upisi nesto sto te zanima, bilo to visa skola ili neki kurs, ili neki drugi fax.

Ne ja moj faks volim i ne smeta mi da ucim. Ali to ucenje ne daje rezultate nikakve. A ne daje zato sto ja razmisljam o svojim visecim sisama, stomacini, bulji o tome kako ne mogu da nadjem devojku o 1000 i jednom problemu. Kad god mojima to kazem dobijem odgovor
"Videces sine jednog lepog dana kad zavrsis fakultet kako ce svi problemi nestati"

Aco, cim si ti uspeo da pokvaris kompIjuter, nije ni cudo sto mozes da naucis samo NISTA...
Sto se tice tvog izgleda, do sada bi vec trebalo da si prerastao te vrste frustracije.Pazi sta jedes, kako i koliko si fizicki aktivan i to bez neke presije - te vrste problema ce nestati. Imas ti mnogo vece probleme da resavas i radis na sebi od visecih sisa (??) i stomacine.

Daj malo se uozbilji, sto neko rece, izadji iz obdanista, pa makar te zivot i samarao malo, ali ocvrsnuces... Ovako, kad god vidim neku tvoju temu, negde kukumavcis i zalis se na rodtelje, na brata, na drzavu, na komsije, na metoroloske prilike - samo nikako da shvatis da si TI taj koji si sam sebi najveci problem, i niko drugi.

Mozes ti to...

Aca_Banovani:
Ne ja moj faks volim i ne smeta mi da ucim. Ali to ucenje ne daje rezultate nikakve. A ne daje zato sto ja razmisljam o svojim visecim sisama, stomacini, bulji o tome kako ne mogu da nadjem devojku o 1000 i jednom problemu. Kad god mojima to kazem dobijem odgovor
"Videces sine jednog lepog dana kad zavrsis fakultet kako ce svi problemi nestati"

Pa nemoj da zderes toliko pa neces morati da razmisljas o tome da li ti salo visi.

Aca_Banovani:
20 zagarantovanih klijenata svaki dan ali bas bas zaharantovanih dakle ispod tog broja ne mogu da idem posto ih samo meni salju sa tog mesta koje je veoma prometno i nikome drugom.
po 500 din zarada kada odbijem troskove materijala

to mu dodje na 3750 eura mesecne zarade. Dam 500 eura platu osobi u jednoj smeni drugu smenu radim ja. 200 eura njeni doprinosi i ostalo. Dakle 700 evra troskovi za zaposlene. 350 eura rata za stan. 500 eura rata za masinu. Ostaje 2200 eura. Dam drzavi deo i meni ostaje 1320 jevreja.

Posao odlicno koncipiran za studenta. Necu da kazem koji da mi neko ne ukrade ideju. Rad sa svakim covekom je oko 5 minuta. Dakle efektivno oko 100 minuta rada. Ostatak vremena se sedi i uci. Spemaju ispiti.

AAA DECKO!!!!!!!!
Kakve ovo veze ima s mojom konstatacijom da se ne oslanjas na nase kredite?

Ne verujem PRISTAO JE!!! Izlozio sam lepo svoj ratni plan. E sada cim sledece nedelje zavrsim sa poslednjim ispitom. Idem da vidim za kredite. Onda da vidim taj prostor na koji sam bacio oko. Onda da sve precizno organizujem. I zatim da ispunim plan korak po korak.

Aco, posto sam malo starija od tebe, smatram, da imam i malo vise iskustva. A posto zivim u zemlji EU i poznajem stanje u drugim zemljama EU, verovatno bolje od tebe poznajem i situacije kreditiranja u tim zemljama.
Za svaki kredit, za svako posudjivanje novca ti treba garancija. Da li je to plata koju primas ili porok ili hipoteka, zavisi od svote koju zelis. Niko ti ne daje novac na lepe oci i na tvoj super odlican poslovni plan.
A posto si ti tako sposoban in odlican poslovni covek, verovatno imas i neke dobre poslovne prijatelje, koji za razliku od tvojih roditelja veruju u tebe, pa mogu finansijski da te podrze ili bar stanu iza tebe kao porok za tvoj kretit.

Btw znas li Aco da su ti krediti smisljeni da bi iz tebe banka izvukla duplo vise para nego sto ti je dala. Nadam se da ti je taj posao 100% siguran, jer mozes tesko da se zaduzis. Pogotovo izbegavaj one banke sto dele pare za dobar dan, ti ce najvise da te opeljese. Ono kao, ne treba jamac, ne treba nista, a posle ti odnesu decu (u ovom slucaju tebe, posto nemas dece) u roblje...

Meni ovo ne zvudi obecavajuce...
Pa Aca je i poceo ovu temu konstatacijom YEBES OVAKVU DRZAVU kad je pokusao da uzme neki kredit... Ne verujem da se nesto u medjuvremenu promenilo pa sad da ovog puta uspe sa kreditom?

Al 'ajde, sto rece Hellen, da i nas Bog jednom pogleda, pa da Aca vise ne kukumavci i cepidlaci :)

Ma nema od toga nista, rekao mi je MOZE da bi me odjebao ko i do sada 1000 puta. Zato sto smatra da necu zavrsiti fakultet ako krenem nesto da radim. A ja bas mislim da bi me osecaj i cinjenica da sam zaradio svojih 1500 eura, ispunila, da bi imao vise samopouzdanja, da bi se osamostalio i da bi mi onda sve ostalo krenulo pa i skola. Sam osecaj da sam napravio nesto u zivotu. JEBENI OSECAJ USPEHA!!!

Ono ne zalim se ja. Kozna jakna od 300 evra, sve ja dobijam u zivotu. Ali preko *****. Kad treba da mi da 1000 din za izlazak da mi ih al preko *****, nedo bog da kazem da mi treba vise da mogu malo i da castim devojke ej bre. Dobijem ja i to. Ali dobijem tako da mi se slosi ceo dan. Ne mogu ljudi da shvate da mene to ne ispunjava. I da nije stvar u lovi. Oni su ubedjeni da je stvar u lovi. Stvar je u tome kako se ja osecam. Mene sve te pare koje mi oni daju ne ispunjavaju, ne osecam se lepo.

Ja sam i ko klinac stalno nesto radio za pare, i sa 7 godina i sa 8 sam nesto smisljao i radio. Nije to bilo nesto. Recimo kutija sladoleda. Ali me taj osecaj cinio srecnim, osecaj da sam zaradio pare, da je ideja bila moja, da mi niko nije dao ideju i da sam sam kupio tu kutiju sladoleda, lubenicu ili ne znam ja sta jos. E to me prokleto ispunjavalo. Imao sam prokleti osecaj nadmoci nad svim svojim vrsnjacima u tim trenutcima. Ja sam u tim trenutcima imao jedan osecaj ispunjenosti i samopouzdanja, lep osecaj.

Aca_Banovani:
Ne verujem PRISTAO JE!!! Izlozio sam lepo svoj ratni plan. E sada cim sledece nedelje zavrsim sa poslednjim ispitom. Idem da vidim za kredite. Onda da vidim taj prostor na koji sam bacio oko. Onda da sve precizno organizujem. I zatim da ispunim plan korak po korak.

Ako nista, taj kredit, ako ga uzmes ce uciniti da smrsas... ;)
Pa covece, zapitaj se zasto se tolike banke otvaraju ovde u Srbiji...
Razmisli dobro o tome jer te to moze potpuno unistiti i, nikako mi nije jasno to u vezi roditelja...potpuno te ne razumem...
Izgled nije problem, problem je u volji a ista je verovatno i uzrok tvog stagniranja na faxu.

eldarion:
Ako nista, taj kredit, ako ga uzmes ce uciniti da smrsas... ;)
Pa covece, zapitaj se zasto se tolike banke otvaraju ovde u Srbiji...
Razmisli dobro o tome jer te to moze potpuno unistiti i, nikako mi nije jasno to u vezi roditelja...potpuno te ne razumem...
Izgled nije problem, problem je u volji a ista je verovatno i uzrok tvog stagniranja na faxu.

Veruj mi meni je osecaj da sam napravio neke pare kao droga :) Budi u meni neki lep osecaj ispunjenosti i zadovoljstva. Inace ja sam sve ovo stavio na papir. Sve izracunao. I isplati se. Inace sam kod psihologa i psihijatra dijagnostikovan sa ZIHERASTVOM. A znas sta je ZIHERAS. Dakle ja samo idem na sigurno 100% ili sam minimalnim rizikom. A ovde rizika nema.

Ja sutra da pozelim komad odece dobicu, da pozelim auto dobicu ali NIJE TO TO!!!

Recept mojih roditelja za uspesnog studenta je u tome da detetu treba od detinjstva spickati samopouzdanje na svim nivoima sem na skolskom. Dakle nema sa 15 16 teretane, nema da izgleda fino pred devojkama, humor mora da mu se spicka itd itd itd. I onda ce dete ucenik da dodje u situaciju da mi je jedini nacin da stekne samopouzdanje ucenje. I onda ce usled spickanog samopouzdanja i ne mogucnosti da ga povrati i stekne na bilo koji drugi nacin da sedne i da uci sto ce dovesti do toga da vise uci i da bude dobar ucenik/student.

Realnost je doduse malo drugacija. Ja sam sa 25 god na 1 godini faksa. A moji poznanici koji su trebali po teoriji mojih roditelja da PROPADNU , OSTANU GLUPI i slicno ZAVRSAVAJU FAKS. Bas tako kad sam pre 10 godina govorio kako svi oni vezbaju, kako svi ovo , kako svi ono meni su punili glavu kako se svi oni da ostanu TUPSONI, GLUPACI itd itd itd. Eno iz TUPSONI i GLUPACI, lepo izgledaju, bar lepse od mene, ne vise im sise, ne visi im bulja, imaju devojke, neki su vec diplomirali, neki uskoro diplomiraju, redovan seks.

Recimo za devojke i izgled je bila prica, kako ce sada za njih da se lepe devojke kad smo klinci, ali su zato ja da zavrsim faks pre posto me teraju na intelektualni razvoj, a svi ce glupaci da propadnu. I onda ce sve cure sa 25 da se lepe za mene, koji cu imati diplomu , i biti intelektualac, i imati ovo i ono. Mislim zamislite vi da neko detetu od recimo 15 16 godina prodaje pricu kako treba da se odrekne devojcica, seksa, i svega sto pocinje u tim godinama, teretanice, svih tih nekih slatkih stvari koje idu u tom periodu da bi tamo sa 25 ne znam sta. I to treba dete od 15 16 da prihvati???

Izgleda da jedan GLUPAK I TUPSON POSTOJI u celoj njihovoj prici ali na zalost to je NJIHOV SIN. Tj. JA.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back