Pit bul ubio četvorogodišnju devojčicu

ja tvrdim da moj nece, i do sada se pokazao

skolovan, prosao torturu male dece koja ga redovno gnjave ....
ali, u srbiji niko nece da dresira psa, niti da brine o njemu

a da se uvede porez na opasne pse ni jedan pitbul ne bi ostao u gradu, samo ga sirotinja gaji

- - - - - - - - - -

mladunce koje nije cak ni gricnulo devojcicu
iznenadila ga u igri, on joj uhvatio jaknicu- nikakvog skandala nema izuzev onog koji dizu da svrgnu Vuka

u hitnoj cak izjavili da nema specificne povrede
Ja sam , pre nego sto sam se odlucila da uzmem psa koga imam dugo studirala ( godinu dana) kakvog ja psa treba da uzmem.
Znaci, presudno je bilo da u njemu nema nikakve agresije, cak nije umeo ni da rezi ( ne ume ni sada sa 14 godina), nije umeo ni da laje.
Velika je greska kada odgajivaci , a i neki specijalisti za pse kazu da pas voli decu. Nijedan pas ne podnosi malu decu.
Vecina njih ce bezati od dece, ima naravno dobrica koji ce detetu sve dozvoliti, ali roditelji moraju da znaju da ni covek, drugo dete nece dozvoliti
da ga njegovo dete vuce za ushi, da mu trpa prste u ochi jer je tu reakcija i predvidljiva i neizostavna.
Socijalizovani psi beze od male dece kao djavo od krsta, nesocijalizovani naravno reaguju, a reakciju ne mozes nikada da predvidis.
Socijalizacija je najvaznija, ali jako malo vlasnika pasa to i razume, pri cemu opet ima rasa ( a to su bas ovi nepredvidljivi psi) koji imaju jako nizak
stepen toelarncije, ali i to je poznato.

Borbeni psi i ne mogu da idu na obuku, jednsotavno ih ove skole za obuku pasa iskljucuju jer je rizik za nezgode ogroman.

VAŠINGTON

Odgrizla uvo pobesnelom pitbulu

Hrabra Amerikanka Čelsi Kamp, iz grada Alvina u američkoj državi Teksas,
odgrizla je uvo pobesnelom pitbulu,
a zatim bez razmišljanja gurnula celu šaku u njegove čeljusti
kako bi spasla život svoje ćerke Mekenzi (2).
Devojčica je posle napada krvoločnog psa bila veoma teško povređena,
zbog čega je helikopterom hitno prevezena u bolnicu i operisana čak sedam sati,
ali sada se oporavlja zahvaljujući neustrašivosti svoje majke.

Brutalni napad dogodio se u Mekenzinoj spavaćoj sobi,
gde je ljubimac iz čista mira ušetao i napao devojčicu.
Majka heroj je reagovala instinktivno i odmah skočila na životinju kako bi sačuvala život detetu,
a ubrzo je stigla i policija,
koja je morala da upuca psa jer je i dalje pomahnitalo pokušavao da izgrize devojčicu.

zrtva pitbula.jpg

Back