Pismo prosvetnog radnika

JA najvise radim.
JA jedino radim.
JA sam najbolji.
JA, JA, JA i samo JA.

Sto me ovo podseca na jednog coveka koji ne silazi sa televizijskih ekrana.

Inace odgovor na ovaj tekst bi bio, daj otkaz. Daj otkaz odmah i idi tamo gde ce te ceniti i placati kako ti smatras da treba, a za tvoje mesto ne brini jer imamo bar petoro koji cekaju da se uprazni mesto u skoli. Evo odmah cu dovesti drugaricu koja je zavrsila drzavni uciteljski fakultet (prosek ocena 8+) i koja vise ne zna ni sama gde sve nije predala CV.

Da, odgovor je inace dat i u tekstu dacu otkaz ali samo da ostanem jos malo, otprilike do penzije, jer mi je mnogo lose na ovom radnom mestu. :lol:

JA najvise radim.
JA jedino radim.
JA sam najbolji.
JA, JA, JA i samo JA.

Inace odgovor na ovaj tekst bi bio, daj otkaz. Daj otkaz odmah i idi tamo gde ce te ceniti i placati kako ti smatras da treba, a za tvoje mesto ne brini jer imamo bar petoro koji cekaju da se uprazni mesto u skoli. Evo odmah cu dovesti drugaricu koja je zavrsila drzavni uciteljski fakultet (prosek ocena 8+) i koja vise ne zna ni sama gde sve nije predala CV.

Da, odgovor je inace dat i u tekstu dacu otkaz ali samo da ostanem jos malo, otprilike do penzije, jer mi je mnogo lose na ovom radnom mestu. :lol:
Dobro

A da li si ti nekad radio u školi?

JA najvise radim.
JA jedino radim.
JA sam najbolji.
JA, JA, JA i samo JA.

Pošalji tu drugaricu u Kg Il neki drugi manji grad u Srbiji, nama nema ko da menja a inače je kadar prosek godina 50 , tako da će vrlo lako da se zaposli, osim ako ne želi isključivo BG.

Inače, pismo je realno ono sa čime se većina nas, kvalitetnih nastavnika susreće u svom radu. Ne postoji nijedan koji u nekom trenutku se nije zapitao dokle će iskorišćavati moju želju da tu decu zaista nečemu naučim, mnogi i ne shvataju da posao radimo jer zaista volimo rad sa decom, zamislite :mrgreen:

To i ja govorim odavno.
Škole treba da budu mesta gde će dolaziti pčelice, a trutovima ulaz zabranjen.

U školu samo ko želi da uči i to pokazuje delima.
Ostali nek idu negde da se zezaju o trošku svojih roditelja.

Četiri razreda obaveznog osnovnog.
Za to vreme se vidi ko je za školu, a ko za dvorište.

Inače, pismo je realno ono sa čime se većina nas, kvalitetnih nastavnika susreće u svom radu. Ne postoji nijedan koji u nekom trenutku se nije zapitao dokle će iskorišćavati moju želju da tu decu zaista nečemu naučim, mnogi i ne shvataju da posao radimo jer zaista volimo rad sa decom, zamislite :mrgreen:
Jeeeeste, kao što ja volim da sviram u kafani bez bakšiša... :mrgreen:

Suvise katastroficno , ovaj narod je vekovima nepismen, vekovima ne zna logicno da razmislja i razmislja onako kako dobija prednost, znaci preko i impulsivno , ko kome prvi glavu skine...

Bilo je teskih vremena , pa nista, bice teskih vremena pa nista....uvek ce biti otvorenih kafica i dobrih kolica da se nadje adekvatna zenica, i muz...
To je Srbima najbitnije, sve ostalo su boze...

Nisam pominjala platu, već napomenula da kada radiš posao koji voliš, oni to zloupotrebe jer te ne plaćaju adekvatno, svesni da smo većina nas ovde samo zato jer smo bolećivi prema deci i ne želimo da recimo, stupimo u totalni štrajk samo zbog te dece.
Tačno te razumem sstr.
I mi kafanski muzičari imamo isti pristup tematici.
Ne plaća nas gazda kafane adekvatno tako da smo većina nas u kafani samo zato jer smo bolećivi prema gostima i ne želimo da stupimo u štrajk zbog njih.

Suvise katastroficno , ovaj narod je vekovima nepismen, vekovima ne zna logicno da razmislja i razmislja onako kako dobija prednost, znaci preko i impulsivno , ko kome prvi glavu skine...

Bilo je teskih vremena , pa nista, bice teskih vremena pa nista....uvek ce biti otvorenih kafica i dobrih kolica da se nadje adekvatna zenica, i muz...
To je Srbima najbitnije, sve ostalo su boze...
Dok je narod bio nepismen sve je bilo bolje.
Od kad se opismeni, ode sve u krasnikjurac

Narodu se ne može ugoditi :mrgreen: kada napišem "mi" i " nas" nađe se neki pametnjaković koji me ispravlja jer ne treba govoriti u ime svih,nisu svi prosvetni radnici ok. Dobro, u pravu je. Počneš sa JA opet ne valja. Ajde odlučite se više :mrgreen:
Нема леба од Кукања... Бори се како знаш и умеш са притисцима, без уступања места, као прави јунак у боју...

Milena dravic je predlozila u svom filmu da nosi kacigu na casovima...suzava pogled, ali cuva glavu....i uvodi razliku ko je profesor a ko djak...

Mozda nije lose resenje da se po unutrasnjosti izgrade skolski domovi , iako ih ima u svakom gradu , gde bi uz dobru cenu , Beogradjani upisivali svoju decu u skole, em bezbednije em profesori manje kostaju u unutrasnjosti , Razanj prosto vapi da zaposli neke svoje profesore koji bi popodne obradjivali zemlju , a prepodne kao ucili djake savremenim srpskim naukama...Pri tome bi neki ministar mogao da drzi dobar deo tih ucenickih domova pod svojom imovinom...

Mora da se razmislja kako da se resi problem, ali da vlast ima koristi od toga ,a ne trosak...znaci prebacivanje BG skola u malu sredinu ogoljuje nasilnike, a donosi prihod preko stanarine i menze za ishranu , vlasnicima skolskih domova, a plate profesora mogu ostati male , jer su troskovi zivota , narocito stanovanja nizi u unutrasnjosti...
Mnoge seoske skole vape za injekcijama Beogradskih djaka masinske, ekonomske ili elektro struke, uz pogodnosti koje ce imati vlasnik skolskih domova, to je resenje...
Rana emancipacija, brzi internet, pokloni skolama u vidu racunarskih ucionica koje bi bile unapredjene cesce nego ovako i racunari mocniji i noviji, sto bi sve obezbedila vlast, preko budzeta, ali tu se moze nagovoriti vlast jer se nabavka obavlja tenderima...to jeste Srpski nacin, a povecanje plata profanima, nije Srpski nacin..

Ojacati selo seljacima iz grada...nova akcija Srbije...

Poslednja izmena:

Back