PISMO MAJKE NA SAMRTI DIRNULO REGION U svojoj deci, sine, prepoznaćeš moje ruke i oči

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
aha ne treba on nju da zove nego ona njega od 10 000 penzije,idi bre

sustinsko pitanje je ZASTO on ne oseca zelju i potrebu da je zove
sta nije u redu sa tim odnosom
kad nekog volis, ne treba ti osecaj duznosti, zoves jer zelis da pozoves

i ja sam necija majka
moj sin je odrasla inteligentna osoba i tvrdim ti da nikakav problem ne bi bio da se kod deteta izazove krivica, cak i sada
velika je roditeljska moc i znacaj i kad je pozitivan uticaj i kad je negativan uticaj

ono sto je prava stvar, osecaj bliskosti, ljubavi i poverenja potice od majke, a ne od sina koji je na pocetku njihovog odnosa bio novorodjence
ne upravlja dete tim odnosom, cak ni kad je odrasla osoba
zato skoro svi psihicki poremecaji idu iz detinjstva i neadekvatnog odnosa sa roditeljima

ovaj primer koji je naveden je drastican jer se on i ne javlja
neko drugi bi ispunio formu, javljao bi se radi reda, ali je stvar ista
ljudi se u prvom slucaju uhvate za to, sta mu je tesko da pozove, ovo, ono, medjutim ni ovo drugo sto sam navela nije nista drugacije osim formalno

Poslednja izmena:
To nije sustinsko pitanje za filozofiju,prosto je,smradovi od ljudi
Moj brat se ne javlja majci za razliku od mene,meni sve prebacuje sto je tisti u vezi njega,njemu je nasla posao od 1000€ mesecno,meni nije,kad ga je pre zvala za lek,on joj kaze da mene zove,kad ga je zvala da je vozi do lekara,on kaze pre ce ti doci taxi nego ja,e sad najbitnije,gde god isao na slavu kod familije docekan je kao bog,ne ide sa zenom nego kombinacijama,dodje kolima,sedne na vrh sovre,zapali pljugu i svi mu titraju kao poznavaocu svega,takvih ribolovaca na svakom koraku,ne ceni se po tome kakav je covek nego koliko ima para,sto ne zagrebete malo po njegovim postupcima,jeste sve sto ona radi je tacno ali nije za osubu,ona jedino u tim godinama ima to oruzje,i bogami jeste jako nama posmatracima,njega ce boleti patka,e takav je covek i tolika je njena krivica prema njemu

Daleko od toga da je iko cvecka ,nego sto nema izgovora koji bi on plasirao sta mu je majka uradila da je otpisao,ok ostavila ga ispred tudjeg praga mozda je imala razlog,tukao je muz pijanac nije htela njemu da ga ostavi a nije mogla da ponese bebu sa sobom,pa i to bi zreo covek razumeo i mozda oprostio a ne neko besmisleno dizanje nosa

moj brat se menjao na gore kako je otisao u tazbinu i na kraju su prekinuli kontakt,ne mogu reci da je kevinom krivicom a realno ne vidim cime je zasluzila da joj ne pomaze pod stare dane,a mnogo srpskih familija odvajkada znam da ne pricaju decenijama ,samo zato sto je neko nesto rekao,pogresno za drugog i onda se ceka i tvrdi pazar kako su svi u pravu,sad mozda je majka rekla svoje misljenje o njegovoj zeni sto mu se kao papucaru nije svidelo,znamo i takve primere da snajka nije slatka,i opet ne vidim majcinu krivicu sta god mu rekla i zamerila

Back