PIRAMIDE

ne vidim kako nije prosto i jednostavno. prosto je da prostije ne moze biti. evo uporedi nekog faraona sa najblizim drkadzijom sa dedinja. obojica su megalomani, zenskarosi, nose gomile zlata na sebi i jedino sto im je bitno je da imaju vecu vilu od komsijine. zar je to tako tesko skontati? :cool:

E jesi nasla poredjenje.......:hahaha:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Znaci jedan i po blok je isklesao jedan radnik i sam ga odvukao i postavio na mesto i tako svakih, koliko, 27minuta, dan i noc u narednih 20godina?

jokoonoko.... ne zabadaj..... To sto se tako napadno smejes ne znaci da ovo sto markons prica nema smisla, niti tako mozes nekog da ubedis da je tvoje misljenje ispravno... Ako po tvom misljenju vise smisla ima da su piramide gradile neke natprirodne sile, onda se evo mi tebi smejemo....

I ako vec ne znas normalno da polemises, nego narod ubedjujes tako sto nekog bez mnogo razloga ismejes.... batali nas...

jokoonoko.... ne zabadaj..... To sto se tako napadno smejes ne znaci da ovo sto markons prica nema smisla, niti tako mozes nekog da ubedis da je tvoje misljenje ispravno... Ako po tvom misljenju vise smisla ima da su piramide gradile neke natprirodne sile, onda se evo mi tebi smejemo....

I ako vec ne znas normalno da polemises, nego narod ubedjujes tako sto nekog bez mnogo razloga ismejes.... batali nas...

Ne znam iz kakvog sna si se trgao pa si nasao za shodno mene da napadas. Rekao sam da je zalosno na kom nivou decko razmislja (pogotovo ako mu je ono 82 godiste).
Mogu da se kladim da je imao neku 2 iz matematike i ostalih disciplina koji zahtevaju neko analiticko zakljucivanje. Lepo sam mu objasnio sta nije u redu sa njegovom teorijom pozovi sve ljude na ovom forumu i pitaj ih da li je moguce iseci iz kamenoloma, savrseno obraditi, dovuci, i sloziti na precizno mesto svaki kamen (tezine 2-70 tona) u piramidi na svakih 18min (ovo pod uslovom da je broj kamenja 5 puta manji nego sto se predpostavlja da jeste) i tako 600 hiljada puta. Ni retardiranom coveku ovo ne moze da ima smisla.
Uostalom, odakle mu ta info da su gradjene 20 god.? (Znam odakle je)
A sto se tebe tice, mozes slobodno da se vratis u tu nocnu moru koja te spopala jer ti se uopste nisam obratio. Ako je ovo tvoj i Cobanicin forum, onda banujte sve ostale pa vas dvoje istresajte svoju pamet (:zcepanje:) do mile volje.
Nemoj da mi dajes savete sta da radim jer sam do sad preziveo bez njih a i dalje mi sasvim lepo ide...

Zalosno je i kako ga ti ubedjujes da nije u pravu... Paz da ga ne ubedis... I nemoj da mi kazes samo da ti nisi ni dosao ovde da bi nekog ubedio u nesto, jer ako je tako, onda nema ni razloga da budes ovde....
Svi smo mi tu da razmenimo misljenja, cujemo nesto novo, naucimo...

Ne dajem ti ja savete da bi ti lepse ziveo, nego si poceo da zabadas s tim napadnim podsmevanjem, pa da ne bi smorio sve nas koji pratimo ovu temu, ja hteo da ti skrenem paznju...

Nadji mi jednog inzenjera (nebitno kog profila) koji ce da se slozi sa njegovom plitkom pricicom i neka isti okaci svoju diplomu da njom stoji iza misljenja.
Nema nijednog koji ce da potvrdi njegovu bajku.
Najmanje sto je trebalo da uradi jeste da proveri odakle ta informacija, onda bi izbegao situaciju da 'ispadne glup u drustvu'. I nije strasno sto je on to prihvatio zdravo za gotovo koliko je strasno sto se i dalje drzi toga kao pijan plota cak i kada mu prosta matematika kaze da je nesto neizvodljivo. E tu vec svako ispada pavijan. Po svom izboru naravno.

Znaci ti prihvatas logiku po kojoj su mali zeleni dosli sa svojom space ship-ovima dali tim zatucanim egipcanima uredjaje i masine da "cupaju" blokove stena, kompletno obradjene i onda da ih teleportuju 2000km daleko, postave ih, pokupe se, sve dokaze da su ikada bili i da ih niko nikada vise nece videti???

18min zvuci stravicno kratko, al imaj u obziru da si oni bili primitivna pokretna traka, gde se znalo ko sta radi, kada mora da bude gotovo...

Hajde ako mi nadjes tacne informacije i potvrdis tvoju teoriju da si ih gradili vanzemaljici dobijas pivo od mene...

Nadji mi i ti nekog inzinjera koji ce da se slozi da je neka natprirodna sila gradila piramide.... Jednostavno covek prihvata ono sto mu zvuci najrealnije...
Meni je ideja o vanzemaljcima koji su gradili piramide mnogo smesnija od markonsonove ideje...

Velika Piramida je misljena (gradjena mislima). Nije frka da mi se smejete za to posto mi i to devojka radi pa mi ne smeta.
objasnjeno ovde:
http://forum.krstarica.com/threads/27997&page=7
Ali pise da su druge gradjene tako sto je vuceno kamenje. To mi je opet nejasno.
Procitajte ceo Ra Materijal i stvari ce vam biti jasnije..
Inace, Herodot je lupio to za 20godina...

I sada ti hoces mene da ubedis da su ljudi gradili piramidu mislima a smejes se kada ja kazem da je to radilo 20K ljudi. To je bas licimerno

I sada ti hoces mene da ubedis da su ljudi gradili piramidu mislima a smejes se kada ja kazem da je to radilo 20K ljudi. To je bas licimerno

100K ljudi, 100 kila ljudi, 100 hiljada ljudi. Blokovi od po 2 i vise tona, dizalo koliko ljudi? Tako ne bi zavrsili piramidu ni za 100K (100 hiljada) godina... Bilo je potrebno mnogo elana i snage! A kako je sagradjen stonehenge od ogromnih kamencuga postavljenih da obrazuju savrsen krug? Isto su dizali kamenje, o ruk, ili kako? Kran?

100K ljudi, 100 kila ljudi, 100 hiljada ljudi. Blokovi od po 2 i vise tona, dizalo koliko ljudi? Tako ne bi zavrsili piramidu ni za 100K (100 hiljada) godina... Bilo je potrebno mnogo elana i snage! A kako je sagradjen stonehenge od ogromnih kamencuga postavljenih da obrazuju savrsen krug? Isto su dizali kamenje, o ruk, ili kako? Kran?

Ma da, pozvali su X-man tim da im pomogne i da snagom uma podignu kamenje.

Nego reci mi, koliko mozes kg da podignes ( dead weight ), a sa koliko puta vise kg mozes da manipulises ako imas polugu?

Ma da, pozvali su X-man tim da im pomogne i da snagom uma podignu kamenje.

Nego reci mi, koliko mozes kg da podignes ( dead weight ), a sa koliko puta vise kg mozes da manipulises ako imas polugu?

Pa cak i sa polugom ne bi uspeli da sagrade piramidu za mnogo mnogo godina, pa ni danas ne bi mogla brzo da se sagradi...

Arhimed - "Dajte mi oslonac i dovoljno dugacku polugu i pomericu svet"... Poluga moze da promeni svet...

Ne znam iz kakvog sna si se trgao pa si nasao za shodno mene da napadas. Rekao sam da je zalosno na kom nivou decko razmislja (pogotovo ako mu je ono 82 godiste).
Mogu da se kladim da je imao neku 2 iz matematike i ostalih disciplina koji zahtevaju neko analiticko zakljucivanje. Lepo sam mu objasnio sta nije u redu sa njegovom teorijom pozovi sve ljude na ovom forumu i pitaj ih da li je moguce iseci iz kamenoloma, savrseno obraditi, dovuci, i sloziti na precizno mesto svaki kamen (tezine 2-70 tona) u piramidi na svakih 18min (ovo pod uslovom da je broj kamenja 5 puta manji nego sto se predpostavlja da jeste) i tako 600 hiljada puta. Ni retardiranom coveku ovo ne moze da ima smisla.
Uostalom, odakle mu ta info da su gradjene 20 god.? (Znam odakle je)
A sto se tebe tice, mozes slobodno da se vratis u tu nocnu moru koja te spopala jer ti se uopste nisam obratio. Ako je ovo tvoj i Cobanicin forum, onda banujte sve ostale pa vas dvoje istresajte svoju pamet (:zcepanje:) do mile volje.
Nemoj da mi dajes savete sta da radim jer sam do sad preziveo bez njih a i dalje mi sasvim lepo ide...

a ti si iz matematike imao....? 0?
imas 600.000 blokova i 100.000 ljudi. i 20 godina. nek je u kamenolomu radilo 20.000 ljudi. za 7305 dana, dobicemo da su dnevno proizvodili 82 bloka, zasto je nemoguce da 20.000 ljudi dnevno proizvede 82 bloka? i zasto je nemoguce da drugih 20.000 ljudi 82 bloka prenese dnevno do odredjene razdaljine? znaci nije jedan covek gradio jedan blok, ako podelis 20.000 sa 82 dobices da je oko 240 ljudi radilo na jednom bloku. znaci nije tamo za 20 godina bilo ukupno zaposleno 100.000 ljudi, tih 100.000 ljudi faraon je na raspolaganju mozda imao svaki dan. eto za kamenolom sam uzela 20.000, pa uzmi 10.000 za prevoz, pa uzmi 30.000 za samu gradnju. kontas? ili ti treba inzenjer sa licencom da sve to lepo nacrta :cool:

a ti si iz matematike imao....? 0?
imas 600.000 blokova i 100.000 ljudi. i 20 godina. nek je u kamenolomu radilo 20.000 ljudi. za 7305 dana, dobicemo da su dnevno proizvodili 82 bloka, zasto je nemoguce da 20.000 ljudi dnevno proizvede 82 bloka? i zasto je nemoguce da drugih 20.000 ljudi 82 bloka prenese dnevno do odredjene razdaljine? znaci nije jedan covek gradio jedan blok, ako podelis 20.000 sa 82 dobices da je oko 240 ljudi radilo na jednom bloku. znaci nije tamo za 20 godina bilo ukupno zaposleno 100.000 ljudi, tih 100.000 ljudi faraon je na raspolaganju mozda imao svaki dan. eto za kamenolom sam uzela 20.000, pa uzmi 10.000 za prevoz, pa uzmi 30.000 za samu gradnju. kontas? ili ti treba inzenjer sa licencom da sve to lepo nacrta :cool:

Al najvaznije je da je RA civilizacija koja je milionima godina ispred bila toliko dokona pa je napravila kamenu gradjevinu i to ne jednom vec par stotina puta ( valjda ih ima vise od 100 po celom svetu ) i da nisu ostavili ikakvog traga, al zanemarimo cinjenice o grobovima koju su pronadjeni oko Velike Piramide kao i o alatu koji je koriscen. To su sve nebitne cinjenice, ono sto je bitno jeste da je neki milionima godina naprednije rasa ( evolucijski ) dosla, napravila Piramide i nestala bez traga..

da je oko 240 ljudi radilo na jednom bloku. :

Kako moze 240 ljudi istovremeno da radi na jednom bloku pileci mozgu? Imas li ti osecaj za prostor uopste? Udalji se malo od te tvoje tastature.
I znas li ti koliko je 100000 ljudi? Koji prave piramidu zato sto...im je neko rekao da to cine, jel?
I ja imam diplomu inzenjera, kladim se da je ti nemas. Isto kao i 'srecna sahrana' i marko.
Kladim se da si ceo dan racunala taj tvoj bedni proracun i da nikad neces biti svesna koliko je tuzan i jalov ispao. Odnesi to na bilo koji tehnicki fakultet pa tamo pitaj sta misle o njemu!

Jokoonoko... Batali... i sam vidis da gluposti koje pricas, retko ko proguta... Zato i pocinjes da vredjas... Tvoja diploma me ne interesuje, niti ti znaci nesto kada mislis da mislima moze da se sagradi nesto kao piramida... Jednostavno, gubis se....
Nikako ti ne ide da ukapiras o cemu pricaju Marko i Milica... Tvoja inzinjerska diploma ti dozvoljava da tvrdis da je neko mislima sagradio piramidu? Ajde pokrij se...

Back