PIRAMIDE

Nisam se tome smejao. Nego ovome:
The exact number of stones was orginally estimated at 2,300,000 stone blocks weighing from 2-30 tons each with some weighing as much as 70 tons. Computer calculations indicate 590,712 stone blocks were used in its construction.
...
Ajmo reci da je ova 'kompjuterska procena tacna.
Dakle
20godina=10512000minuta/590,712 stone blocks
=17.79 min po kamenom bloku?!

Aj da castim te ganfere, neka bude 18min po bloku.
Sta hoces da mi kazes, da su ti ganferi isklesali, savrseno naravno, sve i jedan kamen, prevukli ga iz ***** lepe materine, koristilli neki nagib da recimo navuku kamen gde su 'some weighing as much as 70 tons' savrseno ga uklopili i tako svakih 18min, 590 hiljada puta?

:eek:

:rotf:

Pa uzmi u obzir da neki kazu da je na piramidi radilo izmedju 20K i 100K ljudi. ( onih koji su bili direktno ukljuceni u samu gradju piramide ). Podeli 590.712 sa 20god dobijes da je godisnje moralo biti obradjeno oko 30K blokova ako to podelis sa 20K radnika zakljucis da je jedan radnik godisnje trebao da obradi 1.5 blok. Meni je sasvim logicno...

napisao si 1.500 godina pne i to se lepo moze videti u mom postu gde sam te citirala. to sto menjas misljenje svaki cas je tvoj a ne moj problem. dakle prvo dobro razmisli i procitaj sta si napisao pre nego sto odvalis neku ovakvu glupost iduci put ;)

Bila je stamparska greska pa sam ispravio.

Ali, to ne menja sustinu stvari.

Zna se kada je sagradjena Keopsova piramida, a kada se prvi put pojavljuje tocak u istoriji Egipta.

1.000 godina kasnije....

Pa uzmi u obzir da neki kazu da je na piramidi radilo izmedju 20K i 100K ljudi. ( onih koji su bili direktno ukljuceni u samu gradju piramide ). Podeli 590.712 sa 20god dobijes da je godisnje moralo biti obradjeno oko 30K blokova ako to podelis sa 20K radnika zakljucis da je jedan radnik godisnje trebao da obradi 1.5 blok. Meni je sasvim logicno...

Koju god skolicu da si zavrsio, trebalo bi da vratis to parce papira koje su ti dali. Ovo vise nije ni smesno koliko je zalosno. Moj 5-ogodisnji sestric razmislja na 5x dubljem nivou od tebe.
Pogledaj jos jednom sta si napisao!

Bila je stamparska greska pa sam ispravio.

Ali, to ne menja sustinu stvari.

Zna se kada je sagradjena Keopsova piramida, a kada se prvi put pojavljuje tocak u istoriji Egipta.

1.000 godina kasnije....

nije bila stamparska greska nego tvoja brzopletost. isto tako si i prethodni post izmenio. i to vrlo bitno menja sustinu stvari. ja sam ti dala dokaz da je dvokolica postojala u periodu koji si ti zahtevao, ti si se odjednom predomoslio za period jelte, pa si nasao i neku cudnu stvar tj cudni alat kojim je piramida gradjena ali nisi uspeo cak ni da nas udostojis slikom ili razumnim objasnjenjem. vazi :cool:

Sta ti nije jasno?

600.000 blokova / 20 godina = 30.000 blokova po godini da su postavljali
30.000 blokova / 20.000 radnika = 1.5 blok da je svaki obradio i postavio..

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Znaci jedan i po blok je isklesao jedan radnik i sam ga odvukao i postavio na mesto i tako svakih, koliko, 27minuta, dan i noc u narednih 20godina?

Sta ti nije jasno?

600.000 blokova / 20 godina = 30.000 blokova po godini da su postavljali
30.000 blokova / 20.000 radnika = 1.5 blok da je svaki obradio i postavio..

A ko je i kako prevukao te KAMENCINE iz Asuana, 2.000 km kroz pustinju gde temperatura prelazi 50 stepani danju?

Ko ih je isklesao iz planine?

Ko ih je uglacao tako da se ni noz ne moze zavuci izmedju blokova?

Ko je kuvao rucak svaki dan za 20.000 radnika?

Ko ih je sluzio?

Donosio vode?

Gde su spavali?

Kako i kome su pravili decu tih 20 godina ?

Gde su svi oni kakali?

DVADESET HILJADA radnika nije malo, to je jako mnogo!

(Samo par godina sam bio direktor u firmi sa 150 radnika, pa zamalo nisam dobio infarkt, a zamisli 20.000 !)

Koliko vojnika ih je cuvalo da ne polude na suncu 20 godina?

I SVE TO ZBOG NECIJEG HIRA?

Malo morgen.:evil:

Poslednja izmena:
Hajde ovako, ako im je neka mocna i napredna rasa/civilizacija dala tehnologiju da naprave gradjevine od kamena zasto im nije dala i oruzije da se 1500g posle odbrane od Rimljana?

Ne hajde ipak ovako:
Sta hoces da mi kazes, da su ti ganferi isklesali, savrseno naravno, sve i jedan kamen, prevukli ga iz ***** lepe materine, koristilli neki nagib da recimo navuku kamen gde su 'some weighing as much as 70 tons' savrseno ga uklopili i tako svakih 18min, 590 hiljada puta?

Uzmi sat, gledaj koliko je 18min i zamisljaj da li je nesto tako moguce?

Hajde ovako, ako im je neka mocna i napredna rasa/civilizacija dala tehnologiju da naprave gradjevine od kamena zasto im nije dala i oruzije da se 1500g posle odbrane od Rimljana?

Rimljani su dosli mnogo hiljada godina kasnije od kada se sve to odigravalo...

Recimo vise nego duplo od kako je ziveo Isus na Zemlji do danas....

Ti, koji su to sve radili i gradili su - otisli.

Vratili se kuci, u svemir, da vise nikad ne dodju.

Ili mozda za njih vreme ne tece kao za nas?

Mozda ce se jednog dana ponovo pojaviti da vide sta je ostalo od njihovog posla ?

A mozda su i jos uvek medju nama?

Ne hajde ipak ovako:

Uzmi sat, gledaj koliko je 18min i zamisljaj da li je nesto tako moguce?

Pa ti covece racunas da je bio samo 1 radnik koji se radio 24/7 i tako 20god...Ovo ti je kao obrnuta proporcija. Sto je broj radnika veci vreme potrebno da se nesto uradi je manje....
Logicno jer svaki radnik doprinosi...

Ti 18min dobijes iz sledeceg.
20(god)x365(dana)x24(sata)x60(min)=10,512,000min
Tih 10,512,000min/590,000blokova dobijes koliko je po bloku ( zaokruzio si na 18min )
Al tih 18min je porebno ako neprestano radi samo 1 osoba (radnik )

Kako ti da svuda u svetu takvi objekti imaju bas oblik piramide kada su bile sasvim udaljene civilizacije u prostoru i vremenu i koje nisu imale nikakv kontakt niti znale jedna za drugu? (Egipat, Juzna Amerika, Kina....)

Rimljani su dosli mnogo hiljada godina kasnije od kada se sve to odigravalo...

Recimo vise nego duplo od kako je ziveo Isus na Zemlji do danas....

Ti, koji su to sve radili i gradili su - otisli.

Vratili se kuci, u svemir, da vise nikad ne dodju.

Ili mozda za njih vreme ne tece kao za nas?

Mozda ce se jednog dana ponovo pojaviti da vide sta je ostalo od njihovog posla ?

A mozda su i jos uvek medju nama?

Da dosli su oko 2milenijuma kasnije slazem se...

Al sada hajde ovako. Dosla napredna civilizacija, natripovala ili primorala tadasnji nerazvijenu civilizaciju da uz pomoc napredne tehnologije naprave kamene gradjevine.
Ovi ih napravili, napredna civilizacija se spakovala i otisla a da pritom nije ostavila ni traga da ja ikada bila.
Zbog cega su onda pravili Piramide ( napredne civilizacije ) ako su ih ostavli 5000 godina tako da stoje?

Ja za razliku od tebe neodbacujem mogucnost da je tako nesto moglo da se dogodi, al ti slepo verujes da je TAKO MORALO DA BUDE I NIKAKO DRUGACIJE.

Ne primecujes ociglednu stvar - sve i da je kamenolom bio udaljen 100m od mesta gde je sagradjena piramida i sve da je milion ljudi radilo - nemoguce je da se svakih 18min postavi kamenje na mesto!
Piramida sigurno nije sagradjena za 20godina - NEMOGUCE JE!

U predkolonijalnom periodu u latinskoj Americi je bilo veoma mnogo objekata i znakova vanzemaljskih civilizacija koje su posecivale Zemlju....I kod Inka i kod Maja i kod Acteka i kod Kariba i kod svih civilizacija i plemena...

Medjutim prvi osvajaci (Kortes i Pisaro), a odmah iza njih jezuiti koji su pokrstali indijance su VEOMA PEDANTNO PO NAREDBI VATIKANA i spanske krune UNISTAVALI BAS TE DOKAZE!

Vatikaniu nikako ne odgovara da na nebu postoji JOS NEKO osim Boga.

Zato su takvi podaci sa najvecom revnoscu trazeni i mometalno unistavani.

Nista nije smelo promaci.

Postioci iz svemira su morali biti (i ostati) NAJVECA TAJNA u celoj istoriji ljuskog roda.

Njenim otkrivanjem sve svetske religije bi dosle u pitanje.

Poslednja izmena:
Ne primecujes ociglednu stvar - sve i da je kamenolom bio udaljen 100m od mesta gde je sagradjena piramida i sve da je milion ljudi radilo - nemoguce je da se svakih 18min postavi kamenje na mesto!
Piramida sigurno nije sagradjena za 20godina - NEMOGUCE JE!

Pa ti neprimecujes.

Zamisli da sam radis i da svaki min doneses 1 kamen i stavis ga na sto, koliko ces imati posle 60min? 60 kamenja, jel tako?
A sada zamisli da ti i ja radimo istim tempom i svako donese po 1 kamen za 1min, koliko ce kamenja biti na tom stolu? 60 ili 120?
Ako treba da doneses 6000kamenja tebi ce trebati 1000min al ako nas dvoje radimo za 6000kamenja nam treba 500min jel tako?

Pa ti neprimecujes.

Zamisli da sam radis i da svaki min doneses 1 kamen i stavis ga na sto, koliko ces imati posle 60min? 60 kamenja, jel tako?
A sada zamisli da ti i ja radimo istim tempom i svako donese po 1 kamen za 1min, koliko ce kamenja biti na tom stolu? 60 ili 120?
Ako treba da doneses 6000kamenja tebi ce trebati 1000min al ako nas dvoje radimo za 6000kamenja nam treba 500min jel tako?

Marko, jesi li ti svestan KOLIKI su to kamenovi i koliko su teski?

Procitaj ovo:

http://www.inet.hr/~dasovic/tajne keopsove piramide.htm

U predkolonijalnom periodu u latinskoj Americi je bilo veoma mnogo objekata i znakova vanzemaljskih civilizacija koje su posecivale Zemlju....I kod Inka i kod Maja i kod Acteka i kod Kariba i kod svih civilizacija i plemena...

Medjutim prvi osvajaci (Kortes i Pisaro), a odmah iza njih jezuiti koji su pokrstali indijance su VEOMA PEDANTNO PO NAREDBI VATIKANA i spanske krune UNISTAVALI BAS TE DOKAZE!

Vatikaniu nikako ne odgovara da na nebu postoji JOS NEKO osim Boga.

Zato su takvi podaci sa najvecom revnoscu trazeni i mometalno unistavani.

Nista nije smelo promaci.

Postioci iz svemira su morali biti (i ostati) NAJVECA TAJNA u celoj istoriji ljuskog roda.

Njenim otkrivanjem sve svetske religije bi dosle u pitanje.

Naravno da su osvajaci unistavali relikvije osvojenih naroda. To je sasvim logicno.

Al ono sto nikako nisu mogli unistiti je usmeno predanje, mogli su samo uciniti da 1500god ( mozda malo manje ) nakon sto su osvojili Asteke i slicna plemena, da "istina" postane deo legende ili mita.

A ko je i kako prevukao te KAMENCINE iz Asuana, 2.000 km kroz pustinju gde temperatura prelazi 50 stepani danju?

Ko ih je isklesao iz planine?

Ko ih je uglacao tako da se ni noz ne moze zavuci izmedju blokova?

blokovi su od krecnjaka ebote, nisu bruseni dijamanti.

Ko je kuvao rucak svaki dan za 20.000 radnika?

Ko ih je sluzio?

Donosio vode?

:zcepanje: e ovo je dobro. fali ti jos samo pitanje ko je tim ROBOVIMA radio manikir, pedikir, masazu... :think: dalje, koji zastitni faktor i kremu za suncanje egipatski rob dobije kada se prijavi za ropstvo... :think:

Gde su spavali?

Kako i kome su pravili decu tih 20 godina ?

Gde su svi oni kakali?

ebote o cemu ti razmisljas :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
pa mogli su da spavaju bilo gde. u nekim vrstama satora na primer. na primer mogle su tu da im budu zene kad im uvece posle celog dana dirnicenja dodje do sexa da se malo pocaste. da li si ti svestan da ljudi u to doba nisu imali socijalne stanove i program? da nisu imali radne knjizice i td... da su bili ROBOVI koji kada nisu za upotrebu neko ih ubije. da nisu imali pravo glasa, godisnjeg odmora i svega ostalog sto mi danas imamo? da li si svestan da neki ljudi i dan danas zive u takvim uslovima, tj u ropstvu?

DVADESET HILJADA radnika nije malo, to je jako mnogo!

(Samo par godina sam bio direktor u firmi sa 150 radnika, pa zamalo nisam dobio infarkt, a zamisli 20.000 !)

Koliko vojnika ih je cuvalo da ne polude na suncu 20 godina?

I SVE TO ZBOG NECIJEG HIRA?

Malo morgen.:evil:

mislim da sam ti gore odgovorila i na to pitanje. jedan vojnik + dugacak bic = red i mir u jednom sektoru. zbog necijeg hira su se dogadjale mnogo gore stvari od piramida koje su ostale kao neka vrsta svedoka jednog perioda u ljudskoj civilizaciji.

mislim da sam ti gore odgovorila i na to pitanje. jedan vojnik + dugacak bic = red i mir u jednom sektoru. zbog necijeg hira su se dogadjale mnogo gore stvari od piramida koje su ostale kao neka vrsta svedoka jednog perioda u ljudskoj civilizaciji.

Nisi bas ubedljiva....Nije to tako prosto ni jednostavno...

U istorijskim dogadjajima je malo hirova.

Daleko vise je interesa (koji neki put lice na hirove).
Ni piramide nisu bile faraonov hir.
Bile su neciji interes.

Ali CIJI i KOJI?

To neka meni neko objasni.....

Poslednja izmena:
Piramide su pravili roboti koje su napravili ljudi, jer je tada tehnologija bila mnogo razvijenija nego danas, a posle velike katastrofe sve je to unisteno, samo su piramide opstale. XD :P

Nisi bas ubedljiva....Nije to tako prosto ni jednostavno...

U istorijskim dogadjajima je malo hirova.

Daleko vise je interesa (koji neki put lice na hirove).
Ni piramide nisu bile faraonov hir.
Bile su neciji interes.

Ali CIJI i KOJI?

To neka meni neko objasni.....

ne vidim kako nije prosto i jednostavno. prosto je da prostije ne moze biti. evo uporedi nekog faraona sa najblizim drkadzijom sa dedinja. obojica su megalomani, zenskarosi, nose gomile zlata na sebi i jedino sto im je bitno je da imaju vecu vilu od komsijine. zar je to tako tesko skontati? :cool:

Back